Φερέιρα: «Πάμε να πετύχουμε κάτι ιστορικό»

Ο ΠΑΟΚ θέλει να ανατρέψει το εις βάρος του 2-1 από τον πρώτο αγώνα στο Κράσνονταρ και ο Αμπέλ Φερέιρα μίλησε για τη μεγάλη πρόκληση που έχουν μπροστά τους οι παίκτες του

 Φερέιρα: «Πάμε να πετύχουμε κάτι ιστορικό»

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει αύριο την Κράσνονταρ στον αγώνα ρεβάνς για τα πλέι οφ του Champions League και καλείται να ανατρέψει το εις βάρος του 2-1, ώστε να προκριθεί στους ομίλους της διοργάνωσης.

Ο Αμπέλ Φερέιρα μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση και υπογράμμισε το πόσο σημαντική είναι η αυριανή αναμέτρηση για το σύλλογο.

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη να παίξει η ομάδα του με μυαλό, ώστε να μπορέσει να φτάσει στο στόχο της.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το γενικό πλάνο και τις λεπτομέρειες που θα κρίνουν την πρόκριση: «Κατά πρώτο λόγο σίγουρα κάτι που δεν ελέγχουμε είναι η ποιότητα του αντιπάλου. Έχει τον ίδιο προπονητή εδώ και τρία χρόνια και έχει ένα ξεκάθαρο πλάνο.

Εμείς ελέγξαμε τον αντίπαλο καλά και θεωρώ σε γενικές γραμμές ότι το πλάνο ήταν καλό και όπως είπατε κρίθηκε στις λεπτομέρειες, η μοναδική διαφορά ήταν η αποτελεσματικότητα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κρατήσουμε περισσότερο τη λογική και όχι το συναίσθημα.

Αν πετύχουμε ένα γκολ μας βάζει σε θέση οδηγού, ωστόσο, πιστεύω ότι είναι ένα παιχνίδι που θα παιχτεί στον πνευματικό τομέα και το σημαντικότερο απ' όλα είναι ο κάθε ποδοσφαιριστής να είναι συγκεντρωμένος στην δουλειά που θα έχει στον αγωνιστικό χώρο.

Για αυτό και ανέφερα τη λέξη λογική, οι φίλαθλοί μας μπορούν να το ζήσουν με συναισθήματα, αλλά εμείς πρέπει να παίξουμε με λογική. Ταυτόχρονα θα πρέπει να σκεφτούμε τι είναι αυτό που μας έφερε εδώ. Όλη η δουλειά που κάναμε είναι αυτή που μας έφερε εδώ και πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο».

Για το αν θα ακολουθήσει το ίδιο πλάνο σε σχέση με τα ματς με Μπεσίκτας και Μπενφίκα, αλλά και τους Τσόλακ-Ουαγκέ: «Έχουμε πει πολλές φορές ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι play station για να βάλουμε έναν ποδοσφαιριστή απευθείας να αγωνιστεί.

Από την άλλη πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην λίστα, ωστόσο είναι λίγο δύσκολο να μπορέσουμε να θεωρήσουμε το παιχνίδι με τον Βόλο ως ένα τεστ γιατί σε όλους τους τομείς είναι διαφορετικά. Σίγουρα αύριο θα παίξουμε με μια ομάδα που έχει πολύ καλή ατομική ποιότητα.

Είδαμε ότι οι αντίπαλοί μας πάνε στο ένας εναντίον ενός και ο δικός μας τρόπος αντιμετώπισης θα είναι ομαδικός. Η μεγάλη μας δύναμη έχει να κάνει με το σύνολο. Οπότε εδώ μας έχει φέρει η σκληρή δουλειά, η πειθαρχία και το ατομικό ταλέντο των ποδοσφαιριστών μας».

Για το ποιος είναι το φαβορί για την πρόκριση: «Νομίζω να αποδώσεις το τίτλο του φαβορί είναι κάτι σχετικό. Αν κοιτάξουμε από την άποψη επενδύσεων ο αντίπαλός μας από αυτή την άποψη δεν μπορούμε να πούμε ότι εμείς είμαστε το φαβορί. Από την άλλη πλευρά αν κοιτάξεις το πάθος και την θέληση τότε εμείς είμαστε το φαβορί.

Ανεξάρτητα από αυτά ο δικός μας στόχος παραμένει ο ίδιος. Κάτι που είχα πει και μετά το παιχνίδι με την Μπεσίκτας, πλέον δεν είναι όνειρο να μπούμε στους ομίλους του Champions League, είναι στόχος. Αυτό που μου ζητήθηκε από την διοίκηση είναι η ομάδα να βρίσκεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσει. Αύριο μπορεί να μιλάμε είτε για κάτι θετικό, είτε για κάτι ιστορικό».

Για το αν μια ενδεχόμενη πρόκριση αλλάζει το πλάνο του ΠΑΟΚ: «Για να είμαι ειλικρινής είναι κάτι που δεν το έχω σκεφτεί, πρέπει να απαλλαγούμε από τον βραχνά του FFP και είμαστε σε έναν πολύ καλό δρόμο. Η ομάδα είχε στόχο να βρίσκεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάτι που το πέτυχε και πλέον έχουμε τον στόχο της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League.

Είναι κάτι που ανεβάζει το πρεστίζ του συλλόγου, ανεβάζει την αξία των ποδοσφαιριστών μας και βοηθάει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να σκεφτούμε πολύ καλά το ότι θα έχουμε δύο σημαντικές διοργανώσεις και θα χρειαστούμε περισσότερη εμπειρία. Θέλουμε αυτή την πρόκληση».

Για τα προβλήματα τραυματισμών της Κράσνονταρ και πώς επηρεάζει το πλάνο του ΠΑΟΚ: «Η αλήθεια είναι πώς δεν μου αρέσει να σχολιάζω πράγματα που είπαν άλλοι προπονητές, αυτό που μπορώ να πω βέβαια είναι ότι για μια ομάδα που έχει μεγάλο μπάτζετ, έχει ποδοσφαιριστές που μπορούν να αγωνιστούν ανά πάσα στιγμή.

Το πιο σημαντικό για εμένα είναι η ικανότητα που έχουμε να πάμε μέχρι τα όριά μας και να τα ξεπεράσουμε. Ξέρουμε ότι ο αντίπαλος είναι δυνατός, ότι έχει πολύ ατομικό ταλέντο, ωστόσο, το ίδιο μπορούμε να πούμε ότι συνέβαινε και στους προηγούμενους αγώνες που περάσαμε.

Αυτό δεν αλλάζει ούτε τον τρόπο που θα αγωνιστεί ο αντίπαλος και δεν αλλάζει και το δικό μας πλάνο. Το πλάνο είναι συγκεκριμένο και είναι αυτό που θα μας φέρει τη νίκη και την πρόκριση».