Ολυμπιακός: Σε ένα μήνα πρέπει να είναι έτοιμος!

Ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα με το 2-0 επί της πολύ πιο έτοιμης και σαφέστατα κατώτερης ποιοτικά Ομόνοιας, αλλά ακόμα θέλει μπόλικο χρόνο και δουλειά για να φτάσει στα στάνταρ που τον θέλει ο Πέδρο Μαρτίνς. Στην πρεμιέρα των ομίλων στις 20 Οκτωβρίου στοχεύει να είναι έτοιμος! Και μια κουβέντα για τον Βαλμπουενά... 

Ολυμπιακός: Σε ένα μήνα πρέπει να είναι έτοιμος!

Ο Ολυμπιακός έκανε το... χρέος του. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα ερχόταν στο πρώτο ματς με την Ομόνοια, ακόμα και το 0-0 που δεν θα ήταν φυσικά σε καμία περίπτωση ανησυχητικό ενόψει της ρεβάνς, θα ήταν... αποτυχία.

Οι “ερυθρόλευκοι” χάρη στην είσοδο των Ραντζέλοβιτς - Ελ Αραμπί και σε συνδυασμό με τον Βαλμπουενά που φώναξε ξανά ότι είναι “εδώ”, αλλά και με τον Καμαρά που ανέβασε αισθητά την απόδοσή του από τα μισά του πρώτου ημιχρόνου κι έπειτα, κατάφεραν ουσιαστικά να εξασφαλίσουν την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Ακόμα και ο πιο απαισιόδοξος οπαδός του Ολυμπιακού, πιστεύει ότι η Ομόνοια που είδαμε στο Καραϊσκάκη, έχει μόλις... 1% πιθανότητες να ανατρέψει το εις βάρος της 2-0 στο ΓΣΠ της Λευκωσίας.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έκανε τη δουλειά του, “καθάρισε” την πρόκριση στους ομίλους και πλέον αυτό που ενδιαφέρει τον προπονητή του (πέρα φυσικά από την εξέλιξη των μεταγραφικών υποθέσεων, κυρίως του εξτρέμ και του αριστερού μπακ) δεν είναι τίποτε άλλο από το να είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, έτοιμη η ομάδα του...

Ο Ολυμπιακός που είδαμε κόντρα στην Ομόνοια, έδειξε ότι ακόμα έχει χρόνο μπροστά του... Θύμιζε σε μεγάλο βαθμό το περσινό 0-0 στην Τσεχία με την Βικτόρια Πλζεν. Βέβαια, άλλο μέγεθος η Βικτόρια και διαφορετικό η Ομόνοια. Δεν έχουν καμία σχέση οι Τσέχοι με τους Κύπριους, οι οποίοι είναι φιλότιμοι, αξιόμαχοι, απέκλεισαν με... αίμα τον Ερυθρό Αστέρα και την Λέγκια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να την πεις και ομάδα επιπέδου ομίλων Champions League (με όλο τον σεβασμό στην συμπαθέστατη Ομόνοια και στην προσπάθεια που έκανε). Αντιθέτως, η Πλζεν είχε αποδείξει ότι είναι ένας σύλλογος με σταθερή παρουσία σε ομίλους.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός έχει μπόλικη δουλειά, έτσι ώστε να είναι έτοιμος σε τρεις εβδομάδες, όταν θα ξεκινήσει η φάση των ομίλων. Να θυμίσουμε ότι 20-21 Οκτωβρίου είναι η πρεμιέρα των ομίλων και έως τότε μεσολαβεί και μία διακοπή λόγω των Εθνικών ομάδων. Δεν είναι εύκολο σε καμία περίπτωση, αλλά ο Μαρτίνς έχει αποδείξει ότι έχει το... μαγικό ραβδάκι.

Το βασικό είναι ότι ακόμα και δίχως τον απαιτούμενο αγωνιστικό ρυθμό, οι “ερυθρόλευκοι” δεν την πάτησαν από έναν υποδεέστερο αντίπαλο, τον έπαιξαν σαν τη “γάτα με το ποντίκι” και πάνε χωρίς άγχος στην Κύπρο σε έξι βράδια. Μετά την Κύπρο, όμως, ο Μαρτίνς θα βάλει φουλ τις “μηχανές” για να έχει έναν Ολυμπιακό στο 100% στις 20 Οκτώβρη. Αυτός είναι πλέον ο στόχος...