Ολυμπιακός - Ομόνοια 2-0: Μισό βήμα απέχει από τα... αστέρια (highlights)!

Με το... ενάμισι πόδι στους ομίλους του Champions League βρίσκεται ο Ολυμπιακός, μετά το 2-0 επί της Ομόνοιας στο Καραϊσκάκη. Σκόρερ οι Βαλμπουενά (69', πέν.) και Ελ Αραμπί (92'), με τον Ραντζέλοβιτς να μπαίνει στο 58' και να ανεβάζει ταχύτητα τους Πειραιώτες. 

Ολυμπιακός - Ομόνοια 2-0: Μισό βήμα απέχει από τα... αστέρια (highlights)!

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του... Έστω κι αν χρειάστηκε μπόλικη υπομονή απέναντι σε έναν σκληροτράχηλο αντίπαλο που έπαιζε "ταμπούρι" στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα για να κρατήσει το μηδέν. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας επικράτησαν με 2-0 της Ομόνοιας, χάρη σε τέρματα των Βαλμπουενά (69', πέν.) και Ελ Αραμπί (92') και πλέον πρέπει να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα στην Κύπρο για να μην βρεθεί στους ομίλους του Champions League. Η Ομόνοια που είδαμε στο Καραϊσκάκη δεν έδειξε ικανή ότι μπορεί να γυρίσει το εις βάρος της 0-2 σε έξι βράδια στην Λευκωσία. Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσε να ανεβάσει κι άλλο τον δείκτη του σκορ και μεγάλο μερίδιο στην αποψινή νίκη έχει ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς.

LIVE: Ολυμπιακός-Ομόνοια (22:00)

Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕ ΧΑΣΑΝ

Τελικά επιφύλαξε μία έκπληξη ο Πέδρο Μαρτίνς, καθώς αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί που είχε... γκίνια στα προηγούμενα ματς και να ρίξει στη “μάχη” τον Χασάν. Στις υπόλοιπες θέσεις το μόνο που άξιζε να δούμε ήταν αν θα έπαιζε ο Σα. Τελικά, ο Πορτογάλος προτιμήθηκε από τον Τζολάκη, αφού έκανε και λίγο πριν από τη σέντρα το τελευταίο τεστ. Από εκεί και πέρα, αποφάσισε να αλλάξει το σύστημα από 4-3-3 σε 4-2-3-1 με τον Φορτούνη πίσω από τον Χασάν και τους Βαλμπουενά - Μασούρα στα “φτερά”. Οι Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα και Χολέμπας ήταν στην τετράδα της άμυνας και οι Μπουχαλάκης - Καμαρά δίδυμο στα χαφ.

Ολυμπιακός - Ομόνοια: Το πέναλτι του Βαλμπουενά για το 1-0 (vid)

ΜΟΝΟΤΕΡΜΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, “ΤΑΜΠΟΥΡΙ” Η ΟΜΟΝΟΙΑ

Το παιχνίδι πήγε όπως το περίμεναν οι περισσότεροι. Με έναν Ολυμπιακό να πιέζει ασφυκτικά την Ομόνοια και τους Κύπριους να αμύνονται με... λύσσα. Αυτό ήταν το “όπλο” των φιλοξενούμενων, χάρη στην ανασταλτική τους λειτουργία απέκλεισαν τον Ερυθρό Αστέρα και την Λέγκια Βαρσοβίας και ήταν δεδομένο ότι ο Μπεργκ δεν θα άλλαζε τακτική.

Ολυμπιακός - Ομόνοια: Το γκολ του Ελ Αραμπί για το 2-0 (vid)

Ο Ολυμπιακός “έφαγε” περίπου ένα μισάωρο για να πατήσει περιοχή με αξιώσεις. Μόνο με κάποια μακρινά σουτ προσπαθούσε να απειλήσει τον Φαμπιάνο, με κορυφαίο του Καμαρά στο 24’. Η Ομόνοια πήγε το παιχνίδι εκεί που ήθελε, προσπαθώντας να κρατήσει με νύχια και με δόντια τους Πειραιώτες έξω από την περιοχή της.

Στο τελευταίο τέταρτο, όμως, άρχισε σιγά-σιγά να “μιλάει” η κλάση του Βαλμπουενά. Ο Γάλλος με δύο σέντρες - λουκούμι λίγο έλειψε να χρίσει σκόρερ τους Χασάν (κεφαλιά άουτ στο 36’) και Φορτούνη (άουτ το βολέ από καλή θέση στο 45+1’). Τότε άρχισε η Ομόνοια να “αισθάνεται” για τα καλά απειλή από τον Ολυμπιακό και ο Μπεργκ ζητούσε από τους ποδοσφαιριστές του να παίξουν ακόμα πιο σφιχτά, να παίξουν πίσω από τη σέντρα και να αφήσουν μόνο τον Σενέ μπροστά να τρέχει σαν παλαβός ανάμεσα σε Σεμέδο και Μπα. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 0-0 με έναν Ολυμπιακό να παίζει στο μισό γήπεδο τους Κύπριους και την Ομόνοια να παίζει “ταμπούρι” και μέχρι εκείνο το σημείο να της βγαίνει μια χαρά η τακτική.

ΤΟΝ ΞΕΛΑΣΠΩΣΑΝ ΛΑΖΑΡ - ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ, ΤΟ “ΚΑΘΑΡΙΣΕ” Ο ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ

Ο Πέδρο Μαρτίνς είδε την Ομόνοια στο δεύτερο ημίχρονο να ξεμυτάει από την περιοχή της κυρίως στο πρώτο πεντάλεπτο, αλλά στη συνέχεια ο Ολυμπιακός ξαναπήρε τον έλεγχο, αδυνατώντας όμως να πατήσει με αξιώσεις την περιοχή των πρωταθλητών Κύπρου. Αποφάσισε λοιπόν να το γυρίσει το σύστημα σε 4-4-2, ρίχνοντας στη μάχη τους Ραντζέλοβιτς και Ελ Αραμπί αντί των Φορτούνη και Μασούρα στο 58’. Ήταν μία κίνηση που λειτούργησε ευεργετικά, καθώς η Ομόνοια πήγε ακόμα πιο πίσω και ο Ολυμπιακός προσπάθησε μεταξύ άλλων να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Ραντζέλοβιτς απέναντι στον “αδύναμο κρίκο” της κυπριακής ομάδας, τον αριστερό μπακ Λέτσιακς. Από ένα “μπάσιμο” του Σέρβου άλλωστε ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει το πέναλτι στο 69’, από το οποίο προήλθε το 1-0 με εκτελεστή τον Βαλμπουενά. Στη συνέχεια η Ομόνοια ξαναβγήκε από το καβούκι της, ρίσκαρε και θα μπορούσε ο Ολυμπιακός αν ήταν πιο προσεκτικός ο Ελ Αραμπί σε δύο περιπτώσεις (77’ σουτ άουτ, 80’ κεφαλιά που έδιωξε ο Φαμπιάνο), το “κοντέρ” να είχε είχε ανέβει κι άλλο και να μην έφτανε στο 92’ με το σουτ - δυναμίτη του Ελ Αραμπί να διαμορφωθεί το τελικό 2-0. Μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός για την είσοδο στους ομίλους του Champions League.

Μικρογραφία

Ολυμπιακός-Ομόνοια 2-0

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Μακέλι (Ολλανδία)

Κίτρινες: 26’ Βίτορ Γκόμες, 42’ Λούφτνερ, 44’ Μποτεάκ, 48’ Σεμέδο, 68’ Λέτσιακς.

Σκόρερ: 69’ πέν. Βαλμπουενά, 92’ Ελ Αραμπί.

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας (58’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά, Φορτούνης (58’ Ελ Αραμπί), Χασάν (76’ Εμβιλά).

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέτσιακς, Μποτεάκ (87’ Λοϊζου), Ζόρντι Γκόμεθ, Βίτορ Γκόμες, Παπουλής (81’ Ασάντε), Σενέ (46’ Ντουρίς), Τιάγκο.