Πώς επηρεάζεται ο Ολυμπιακός από τον νικητή του ΠΑΟΚ - Κράσνονταρ και την Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Το fosonline.gr παρουσιάζει τι ακριβώς θα συμβεί με τα γκρουπ δυναμικότητας και κατά πόσο επηρεάζεται ο Ολυμπιακός σε περίπτωση πρόκρισης του ΠΑΟΚ ή της Κράσνονταρ στους ομίλους, αλλά και από τα προκριματικά της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.  

Πώς επηρεάζεται ο Ολυμπιακός από τον νικητή του ΠΑΟΚ - Κράσνονταρ και την Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Η Μπενφίκα έφυγε από τους υποψήφιους αντιπάλους του Ολυμπιακού σε περίπτωση που οι πρωταθλητές Ελλάδας ξεπεράσουν το εμπόδιο του Ερυθρού Αστέρα ή της Ομόνοιας στα play off του Champions League. Ο αποκλεισμός των Λουζιτανών από τον ΠΑΟΚ, έστειλε τον Άγιαξ από το γ’ στο β’ γκρουπ δυναμικότητας, όπερ σημαίνει ότι οι πρωταθλητές Ολλανδίας μπορεί να βρεθούν στο δρόμο των Πειραιωτών.

Ο ΠΑΟΚ τώρα που είναι πιο κοντά από ποτέ να δώσει το “παρών” στους ομίλους του Champions League, έχει ως τελευταίο “σκόπελο” την Κράσνονταρ. Η ρωσική ομάδα, την οποία απέκλεισε πανηγυρικά πέρσι ο Ολυμπιακός, έχει επίσης την ίδια βλέψη με τον “Δικέφαλο του βορρά”. Να κάνει την παρθενική της εμφάνιση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τελικά, επηρεάζει ο νικητής του ζευγαριού ΠΑΟΚ - Κράσνονταρ τον Ολυμπιακό; Ας τα πάρουμε ένα - ένα τα δεδομένα:

*** Σε περίπτωση πρόκρισης της Κράσνονταρ, τότε οι υποψήφιοι αντίπαλοι μένουν ως έχουν, όπως τους γνωρίζουμε και δίχως καμία αλλαγή. Δηλαδή από το α’ γκρουπ θα είναι οι Ρεάλ Μαδρίτης, Λίβερπουλ, Γιουβέντους, Μπάγερν, Παρί, Ζενίτ, Πόρτο και Σεβίλλη. Από το β’ γκρουπ οι Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σαχτάρ, Ντόρτμουντ, Τσέλσι και Άγιαξ. Από το δ’ γκρουπ οι Ντιναμό Ζάγκρεμπ (αν περάσει από τα προκριματικά), Λοκομοτίβ Μόσχας, Μαρσέιγ, Μπριζ, Σλάβια Πράγας, Γκλάντμπαχ, Μπασακσεχίρ και Ρεν.

*** Σε περίπτωση πρόκρισης του ΠΑΟΚ, τότε η Κράσνονταρ που θα ήταν στο γ’ γκρουπ, ελευθερώνει μία θέση και την παίρνει η Ντιναμό Ζάγκρεμπ από το δ’, όπερ σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν θα βρει τους Κροάτες. Υπάρχει όμως μία λεπτομέρεια: Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ παίζει την Τετάρτη (16/9) στην Βουδαπέστη κόντρα στην Φερεντσβάρος και αν περάσει τους Ούγγρους, τότε θα πρέπει να ξεπεράσει και το εμπόδιο του νικητή του ζευγαριού Καραμπάκ-Μόλντε για να συμβεί το σενάριο που σας περιγράφουμε.

*** Υπάρχει ακόμη ένα σενάριο που μπλέκει και την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Αν αποκλειστεί η πρωταθλήτρια Κροατίας στα προκριματικά και ο ΠΑΟΚ πετάξει έξω την Κράσνονταρ, τότε ο Ολυμπιακός θα γλιτώσει την Λοκομοτίβ Μόσχας, καθώς από το δ’ γκρουπ θα ανέβει στο γ’. Στο δ΄γκρουπ θα είναι φυσικά ο ΠΑΟΚ που δεν θα μπορεί να κληρωθεί με τον Ολυμπιακό και μία εκ των Φερεντσβάρος, Καραμπάκ ή Μόλντε.