Ολυμπιακός: Τα προφίλ των υποψήφιων αντιπάλων του στα playoffs του Champions League (vids)

Ο Ολυμπιακός έμαθε τους υποψήφιους αντιπάλους του στα playoffs του Champions League και το fosonline.gr καταγράφει το προφίλ τους. Η παραδοσιακή δύναμη, οι «ερυθρόλευκοι», αυτή που δεν τον φοβίζει και ο Έλληνας.Η Γιούνγκ Μπόις, ο Ερυθρός Αστέρας, η Καραμπακ και η Μακάμπι Τελ Αβιβ

Ολυμπιακός: Τα προφίλ των υποψήφιων  αντιπάλων του στα   playoffs του Champions  League (vids)

Έτοιμος να δώσει το παρών στα playoffs του Champions League είναι ο Ολυμπιακός που την Τρίτη (1/9) θα μάθει τον αντίπαλο του.

Προκριματικά Champions League 2020-21: Αποκλείστηκε η Σέλτικ από την Φερεντσβάρος (αποτελέσματα)

Οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζουν ήδη ποιες ομάδες θα μπουν στην κλήρωση. Ο λόγος για τη Γιούνγκ Μπόις (25.500), τον Ερυθρό Αστέρα (22.750), την Καραμπάκ (21.000) και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (16.500).

Γιούνγκ Μπόις

Η Γιούνγκ Μπόις αποτελεί μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ελβετικού ποδοσφαίρου καθώς έχει κατακτήσει συνολικά 18 φορές τον τίτλο του πρωταθλητή. Μάλιστα την τελευταία τριετία βρίσκεται στην κορυφή εξασφαλίζοντας παράλληλα την παρουσία της στα προκριματικά του Champions League. H ομάδα της Βέρνης προκρίθηκε στα playoffs μετά τη νίκη επί της Κι Κλάκσβικ με 3-1. Ο Ολυμπιακός έχει αντιμετωπίσει τους Ελβετούς το 2016 στο πλαίσιο των ομίλων του Europa League μετρώντας μία ισοπαλία (1-1) στο «Γ. Καραϊσκάκης» και μία νίκη εκτός έδρας με 1-0.

Ένα από τα μεγάλα της «αστέρια» είναι ο 27χρονος Καμερουνέζος επιθετικός Ζαν-Πιερ Νσαμέ, ο οποίος αποκτήθηκε το 2017 από την Σερβέτ και σκοράρει κατά… ριπάς! Σε 131 συνολικά ματς μετράει 72 γκολ και 18 ασίστ, ενώ την περασμένη αγωνιστική περίοδο σε 45 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις έφτασε τα 40 γκολ.

Τα στιγμιότυπα από το παιχνίδι Γιούνγκ Μπόις - Κι Κλάκσβικ 3-1

Ερυθρός Αστέρας

Την περασμένη σεζόν οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου αντιμετώπισαν για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό σε φάση ομίλων του Champions League. Στην αναμέτρηση της Σερβίας οι Πειραιώτες ηττήθηκαν με 3-1, ωστόσο στο Φάληρο κατάφεραν να πάρουν τη νίκη χάρη σε πέναλτι του Ελ Αραμπί και να προκριθούν στο Europa League. Ο Ερυθρός Αστέρας για τρίτη διαδοχική σεζόν και 31η στην ιστορία του στέφθηκε πρωταθλητής. Για να βρεθεί στα playoffs της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης απέκλεισε τα Τίρανα με 1-0.

Αν και αποχώρησε πλέον από τις τάξεις του συλλόγου ο Μάρκο Μάριν, καθώς μετακόμισε στην Σαουδική Αραβία και την Αλ-Αχλί, στους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου παραμένει ο άλλοτε επιθετικό του Ολυμπιακού, Μοχάμεντ Μπεν. Ο τελευταίος μάλιστα, μετράει την τρέχουσα σεζόν 6 γκολ σε ισάριθμα ματς σε όλες τις διοργανώσεις και στον αγώνα κόντρα στην Γιουρόπα για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League είχε πετύχει χατ-τρικ στη νίκη με 5-0 του Ερυθρού Αστέρα.

Τα στιγμιότυπα από το παιχνίδι Τίρανα-Ερυθρός Αστέρας 0-1

Καραμπάκ

Για έβδομη συνεχόμενη σεζόν η Καραμπάκ πήρε το πρωτάθλημα του Αζερμπαϊτζάν. Μπορεί να μην ολοκληρώθηκε η φετινή χρονιά λόγω της πανδημίας, ωστόσο η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας αποφάσισε να απονέμει τον τίτλο στην Καραμπάκ μιας και βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας πριν τη διακοπή. Το όνομα της δεν φοβίζει τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν έχει αναμετρηθεί μαζί της μέχρι στιγμής. Η ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Champions League αφήνοντας εκτός τη Σέριφ με 2-1.

Συνήθως αγωνίζεται με ένα σύστημα 4-1-4-1, έχοντας στην κορυφή της επίθεσής της τον Μαχίρ Εμρελί που έχει ήδη σκοράρει φέτος τέσσερα γκολ σε τρία παιχνίδια.

Τα στιγμιότυπα από το παιχνίδι Καραμπάκ-Σέριφ 2-1

Μακάμπι Τελ Αβίβ

Στο δρόμο του Ολυμπιακού για τους ομίλους του Champions League ενδέχεται να βρεθεί και η μεγάλη ομάδα του Ισραήλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι πρωταθλητές μάλιστα έχουν και ελληνικό χρώμα καθώς στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό ο Γιώργος Δώνης. Ο Έλληνας προπονητής μετά την αποχώρηση του από τον Παναθηναϊκό αντικατέστησε τον Βλάνταν Ίβιτς στο τιμόνι της ομάδας. Όσον αφορά την προϊστορία οι «ερυθρόλευκοι» έχουν άσχημες μνήμες μιας και το καλοκαίρι του 2010 έμειναν εκτός Europa League μετά και την ήττα στο Ισραήλ με 2-1 για τα προκριματικά της διοργάνωσης. Στα playoffs του Champions League η Μακάμπι πήρε την πρόκριση εις βάρος της Σούντουβα με 3-0.

Μεγάλο της «όπλο» είναι ο Νικ Μπλάκμαν, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί τόσο στα άκρα της επίθεσης αλλά και σαν κεντρικός επιθετικός. Ο 30χρονος φορ, με εμπειρία από τα πρωταθλήματα της Αγγλίας (Μπλάκμπερν, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Ρέντινγκ και Ντέρμπι) και της Σκωτίας (Μάδεργουελ και Αμπερντίν), μετράει την τρέχουσα σεζόν 5 γκολ σε τέσσερις συμμετοχές του.

Τα στιγμιότυπα από το παιχνίδι Σούντουβα - Μακάμπι Τελ Αβίβ 0-3