Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Champions League

Έγιναν γνωστοί οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού για τα play offs του Champions League. Την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου γίνεται η κλήρωση.

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Champions League

Το ιδανικό σενάριο για τον Ολυμπιακό ήταν να αποφύγει τη Σλάβια Πράγας και γι’ αυτό τα παιχνίδια της Τετάρτης (26/8) είχαν τεράστιο ενδιαφέρον ενόψει της κλήρωσης της ερχόμενης Τρίτης. Στους Πειραιώτες έγινε η χάρη και οι Τσέχοι δεν θα βρεθούν στο δρόμο τους.

Προκριματικά Champions League 2020-21: Αποκλείστηκε η Σέλτικ από την Φερεντσβάρος (αποτελέσματα)

Αυτό οφείλεται στη Φερεντσβάρος, η οποία νίκησε 2-1 τη Σέλτικ του Μπάρκα και την απέκλεισε από τη συνέχεια του Champions League. Έτσι η Σλάβια Πράγας ανέβηκε στο γκρουπ των ισχυρών μαζί με τον Ολυμπιακό και δεν μπορεί να κληρωθεί μαζί του.

Προέκυψαν, ωστόσο, οριστικά και οι πιθανοί αντίπαλοι των «ερυθρόλευκων». Η Λουντογκόρετς που ήταν μία από αυτές ηττήθηκε από τη Μίντιλαντ (1-0) και έφυγε από τη μέση. Έτσι στο γκρουπ των ανίσχυρων δημιουργήθηκαν δύο κενές θέσεις. Η μία καλύφθηκε από την Καραμπάκ που νίκησε 2-1 τη Σέριφ και προκρίθηκε και η άλλη θέση από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία νίκησε 3-0 τη Σουντούνα.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Στο γκρουπ των ισχυρών είναι η Σάλτσμπουργκ (53.500), ο Ολυμπιακός (43.000), η Ντιναμό Ζάγκρεμπ (33.500) και η Σλάβια Πράγας (27.500).

Στο γκρουπ των αδυνάτων από όπου θα προκύψει ο αντίπαλος των πρωταθλητών Ελλάδας είναι πλέον η Γιούνγκ Μπόις (25.500), ο Ερυθρός Αστέρας (22.750), η Καραμπάκ (21.000) και η Μακάμπι Τελ Αβίβ (16.500).

Μία από αυτές θα είναι υποψήφια αντίπαλος του Ολυμπιακού και η κλήρωση θα γίνει την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου.