Champions League: Γιατί ο Ολυμπιακός θέλει απόψε πρόκριση είτε της Κλουζ, είτε της Φερεντσβάρος

Πολύ σημαντικά είναι τα αποψινά παιχνίδια του δεύτερου προκριματικού για τον Ολυμπιακό. Γιατί θέλει πρόκριση είτε της Κλουζ, είτε της Φερεντσβάρος εις βάρος των Σέλτικ, Ντιναμό Ζαγκρέμπ.

Champions League: Γιατί ο Ολυμπιακός θέλει απόψε πρόκριση είτε της Κλουζ, είτε της Φερεντσβάρος

Την ευρωπαϊκή του συμμετοχή την έχει εξασφαλίσει ο Ολυμπιακός έως τις αρχές Δεκεμβρίου. Οι Πειραιώτες, ωστόσο έχουν ως μεγάλο στόχο τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Εκεί στοχεύουν και έχουν ήδη γλιτώσει έναν γύρο, αφού θα συμμετάσχουν στα play offs της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» για να καταφέρουν να παίξουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στους ομίλους του Champions League θα πρέπει να έχουν και λίγη τύχη με το μέρος τους. Είναι σημαντικό πως στην κλήρωση που θα γίνει την 1η Σεπτεμβρίου ο Ολυμπιακός είναι στο γκρουπ των ισχυρών.

Παρόλα αυτά θα ήθελε τα πράγματα να γίνουν ακόμη καλύτερα και τα εμπόδια να μην είναι τόσο μεγάλα. Έτσι οι Πειραιώτες έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στα αποψινά παιχνίδια του δεύτερου προκριματικού του Champions League.

Το ιδανικό για τον Ολυμπιακό θα ήταν να φύγει η Σλάβια Πράγας από το γκρουπ των αδύνατων και να μεταφερθεί σε αυτό των δυνατών έτσι ώστε να μην είναι υποψήφια αντίπαλος. Για να γίνει αυτό θα πρέπει είτε η Σέλτικ, είτε η Ντιναμό Ζάγκρεμπ να αποκλειστούν απόψε.

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ αντιμετωπίζει την Κλουζ, ενώ η Σέλτικ τη Φερεντσβάρος. Θεωρητικά Κροάτες και Σκοτσέζοι είναι τα φαβορί των δύο αναμετρήσεων, αλλά πρόκειται για μονά ματς και όλα μπορούν να συμβούν. Στον Ολυμπιακό, πάντως θέλουν πρόκριση είτε της Κλουζ, είτε της Φερεντσβάρος για να ανέβει στο γκρουπ των ισχυρών η Σλάβια Πράγας, μία ομάδα που είναι αρκετά δυνατή και είναι υποψήφια αντίπαλος των Πειραιωτών μαζί με Λουντογκόρετς, Γιούνγκ Μπόις και Ερυθρό Αστέρα.