Γιατί χαμογελούν στον Ολυμπιακό για την πρόκριση του ΠΑΟΚ

Στον Ολυμπιακό έχουν δύο σημαντικούς λόγους να χαμογελούν για την πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Μπεσίκτας και τη δεδομένη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκούς ομίλους.

Γιατί χαμογελούν στον Ολυμπιακό για την πρόκριση του ΠΑΟΚ

Η νέα αγωνιστική περίοδος θα έχει πολλές ιδιαιτερότητες και δυσκολίες. Ήδη το ότι φτάνουμε στο τέλος Αυγούστου και στην ουσία είναι σαν να τελειώνει ο Ιούλιος δείχνει ότι όλα έχουν πάει ανάποδα λόγω της πανδημίας. Θα είναι μία χρονιά τρομερά δύσκολη και ειδικά για εκείνους που θα έχουν υποχρεώσεις στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλισμένη τη συμμετοχή του στους ομίλους του Europa League άρα και παιχνίδια στην Ευρώπη έως τον Δεκέμβριο. Στην πράξη, όμως, αυτό σημαίνει ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα για την ομάδα του Πειραιά και όποιον συμμετέχει σε ομίλους.

Αρκεί να σκεφτείτε ότι η φάση των ομίλων σε νορμάλ συνθήκες ξεκινούσε στα μέσα Σεπτεμβρίου. Τώρα με τα νέα δεδομένα τα πρώτα ματς για το Champions League θα γίνουν στις 20-21 Οκτωβρίου και οι όμιλοι θα ολοκληρωθούν στις 8-9 Δεκεμβρίου. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για το Europa League.

Αυτό σημαίνει ότι από τις 20 Οκτωβρίου κάθε εβδομάδα θα υπάρχει ευρωπαϊκό ματς εκτός από ένα διάλειμμα και παράλληλα οι εγχώριες υποχρεώσεις. Για τον Ολυμπιακό είναι ό,τι καλύτερο που ο ΠΑΟΚ πέρασε τη Μπεσίκτας και είναι σίγουρα σε ομίλους είτε αυτοί είναι για το Champions League είτε για το Europa League.

Ο ένας λόγος που πρέπει να χαμογελούν στο λιμάνι έχει να κάνει με το γεγονός ότι θα πρέπει να μαζέψει βαθμούς για την Ελλάδα. Ακόμα μία ομάδα θα παίζει στην Ευρώπη έως τον Δεκέμβριο και θα έχει την ευκαιρία να μαζέψει βαθμούς. Ο άλλος λόγος είναι πως ο βασικός του ανταγωνιστής για την κατάκτηση του τίτλου θα έχει το ίδιο βαρύ πρόγραμμα και θα παίζει συνεχώς μεσοβδόμαδα και Ευρώπη. Άρα ο Ολυμπιακός δεν θα σηκώνει μόνος του αυτό το βάρος αφού και ο ΠΑΟΚ θα είναι στην ίδια μοίρα.