ΠΑΟΚ-Μπεσίκτας 3-1: Ο Τζόλης του έδωσε πρόκριση και 10 εκατ. ευρώ! (vids+highlights)

O ΠΑΟΚ με δυο γκολ του Χρήστου Τζόλη, νίκησε 3-1 την Μπεσίκτας στην Τούμπα και προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

ΠΑΟΚ-Μπεσίκτας 3-1: Ο Τζόλης του έδωσε πρόκριση και 10 εκατ. ευρώ! (vids+highlights)

Ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε από τον πρώτο του ευρωπαϊκό αγώνα και το έκανε με εμφατικό τρόπο, κερδίζοντας την Μπεσίκτας με σκορ 3-1, αποτέλεσμα που του εξασφαλίζει ευρωπαϊκή παρουσία τουλάχιστον στους ομίλους του Europa League, του δίνει ανάσα (λόγω FFP ) 10 εκατ. ευρώ και τον διατηρεί «ζωντανό» και για το όνειρο του Champions League!

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς από τον ΠΑΟΚ και ειδικότερα για τον Χρήστο Τζόλη, ο οποίος τα πρώτα 30 λεπτά της ευρωπαϊκής καριέρας του σκόραρε δύο φορές και έδωσε μία ασίστ!

Ο 18χρονος επιθετικός του ΠΑΟΚ έβαλε την ομάδα του μπροστά στο 7’ μετά από εξαιρετική συνεργασία των Σβαμπ - Γιαννούλη και με όμορφο πλασέ έγραψε το 1-0.
Ο ίδιος ήταν που στο 24’ εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Άκπομ από τα αριστερά και με προβολή έκανε το 2-0, ενώ στο 30’ σε αντεπίθεση του Δικέφαλου απέναντι σε μια ξεχαρβαλωμένη άμυνα της Μπεσίκτας βρήκε τον Πέλκα, ο οποίος προ κενής εστίας διαμόρφωσε το 3-0!

Η τουρκική ομάδα δεν… υπήρχε στο γήπεδο μέχρι το 37’ όταν και στην πρώτη σωστή επιθετική συνεργασία των παικτών της, ο Λαρίν από σέντρα του Λενς μείωσε σε 3-1.
Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και στο 40’ κέρδισε πέναλτι με τον Άκπομ, όμως ο Βρετανός που ανέλαβε την εκτέλεση νικήθηκε από τον 19χρονο Ντεστάνογλου.

Στο 42’ οι Τούρκοι έχασαν μοναδική ευκαιρία για να ξαναμπούν στο παιχνίδι, αλλά το πλασέ του Μπόιντ πέρασε ελάχιστα άουτ. Στην ίδια φάση τραυματίστηκε και αποχώρησε ο Ροντρίγκο και μπήκε στη θέση του ο Λημνιός.

ΠΑΟΚ - Μπεσίκτας 3-1: Tα highlights του αγώνα

Ήταν λογικό ο ΠΑΟΚ να δώσει χώρο στη Μπεσίκτας στο δεύτερο ημίχρονο, θέλοντας να ρίξει τον ρυθμό του αγώνα και σε μεγάλο βαθμό αυτό το κατάφερε.
Οι Τούρκοι απείλησαν στο 49’ να μειώσουν, αλλά ο Μενσά δεν έκανε τη σωστή επιλογή που θα ήταν να δώσει ασίστ στον Λαρίν, προτίμησε να σουτάρει και ο Ζίβκοβιτς κράτησε το σκορ στα ίδια επίπεδα.

Ο Δικέφαλος βρήκε χώρους για αντεπιθέσεις και στο 67’ από ασίστ του Λημνιού το σου του Τζόλη απέκρουσε ενστικτωδώς ο Ντεστάνογλου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα η Μπεσίκτας έγινε και πάλι απειλητική, όταν ο Ναγίρ στο 83’ σούταρε εν κινήσει αλλά ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρε, ενώ στο 87’ ο Γιαννούλης έκανε χέρι αλλά ο Ντανιέλε Ντόβερι δεν το είδε ποτέ και δεν υπέδειξε πέναλτι.

MIΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Τούμπας

ΠΑΟΚ-ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ 3-1

Σκόρερ: 7΄, 24΄ Τζόλης, 30΄Πέλκας - 37΄Λαρίν

Διαιτητής: Ντανιέλε Ντόβερι

Κάρτες: Μιχαηλίδης, Ίνγκασον, Ελ Καντουρί, Πέλκας - Σακαλά

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Ροντρίγκο (42’ Λημνιός), Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Τζόλης (84’ Ζαμπά), Πέλκας (76’ Εσίτι), Άκπομ.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Γιαλτσίν): Ντεστάνογλου, Ενσακαλά (82’ Ναγίρ), Σίλβα Σόουζα, Βίντα, Λενς, Χάτσινσον, Γιουσάλ, Μπόϊντ (46’ Εζιάκουπ), Μενσά (70’ Ντόρουκχαν), Ενκουντού, Λαρίν.

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης: