Παρί Σεν Ζερμέν-Μπάγερν 0-1: Και στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί! (vid)

Με γκολ του Κίνγκσλεϊ Κομάν στο 59' η Μπάγερν επικράτησε 1-0 της Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό του Champions League και στέφθηκε για φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης. 

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπάγερν 0-1: Και στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί! (vid)

Η Μπάγερν Μονάχου έγραψε για ακόμα μία φορά ιστορία, αυτή την φορά επί πορτογαλικού εδάφους και πιο συγκεκριμένα στο «Ντα Λουζ» της Λισσαβόνας.

Οι Βαυαροί χάρις στο γκολ του Κίνγκσλει Κομάν στο 59' επικράτησαν με το ισχνό αλλά «χρυσό» 1-0 της... πρωτάρας σε τελικό Champions League Παρί Σεν Ζερμέν και και ανέβηκε στην κορυφή την Ευρώπης για πρώτη φορά μετά το 2013 και συνολικά για 6η φορά στην ιστορία της (3 κατακτήσεις Champions League και 3 κατακτήσεις Κυπέλλου Πρωταθλητριών). Παράλληλα, οι Γερμανοί ολοκλήρωσαν το τρεμπλ.

Όσον αφορά το παιχνίδι, οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά διαβασμένες, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στα αμυντικά τους καθήκοντα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. όσον περνούσε η ώρα Γερμανοί και Γάλλοι ανέβαζαν την απόδοσή τους και οι Παριζιάνοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι.

Στο 18' ο Νεϊμάρ βρέθηκε απέναντι από τον Νόιερ σε τετ α τετ, όμως ο Γερμανός πορτιέρε είπε «όχι» στον Βραζιλιάνο σταρ της Παρί κρατώντας το 0-0. Η απάντηση της Μπάγερν δεν άργησε καθώς λίγο αργότερα (22') ο Λεβαντόφσκι στην μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, σημάδεψε το δοκάρι.

Η Παρί Σεν Ζερμέν παρόλα αυτά, θα μπορούσε να έχει φέρει το ματς στα ίσα σε ένα κομβικό σημείο και πιο συγκεκριμένα, λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, όμως ο Εμπαπέ από κοντά σούταρε αδύναμα και ο Νάβας μπλόκαρε την μπάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Παρί Σεν Ζερμέν αναγκάστηκε να ρισκάρει, ώστε να πετύχει τη γρήγορη ισοφάριση και να μπει πάλι στο... κόλπο του τροπαίου με τα... μεγάλα αυτιά. Ο Τούχελ έκανε την ομάδα του πιο επιθετική, ωστόσο δεν του βγήκε το Γερμανού, καθώς πήρε λίγα πράγματα από τις αλλαγές του.

Στο 59' εκτυλίχθηκε η φάση που έμελλε να κρίνει τον φετινό τελικό του Champions League. Ο Κίμιχ έκανε από δεξιά την σέντρα και ο Κίνγκσλεϊ Κομάν... ξεχασμένος στο δεύτερο δοκάρι, έκανε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 των Βαυαρών που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι Παριζιάνοι με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν, έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 70' όταν ο Μαρκίνιος έκανε το πλασέ αλλά ο Νόιερ που ήταν ο κορυφαίος των Γερμανών, έδιωξε με το πόδι. Ενώ δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, οι Γάλλοι είχαν ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία για να πάνε το ματς στην παράταση, όταν ο Νεϊμάρ αρχικά και ο Τσούπο-Μότινγκ στη συνέχεια δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στο πλεκτό από πλεονεκτική θέση.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Τούχελ): Νάβας, Τ. Σίλβα, Κιμπεμπέ, Κέρερ, Μαρκίνιος, Μπερνάτ (80' Κουρζάβα), Ερέρα (72' Ντράξλερ), Παρέδες (65' Βεράτι), Ντι Μαρία (80' Τσούπο-Μότινγκ), Νεϊμάρ, Εμπαπέ.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Φλικ): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ (25' Μπόατενγκ), Αλάμπα, Ντέιβις, Γκορέτσκα, Τιάγκο (86' Τολισό), Κομάν (68' Πέρισιτς), Μίλερ, Γκνάμπρι (68΄Κουτίνιο), Λεβαντόφσκι.