Λειψία-Παρί: Για ένα εισιτήριο στον τελικό του Champions League

Ο ημιτελικός μεταξύ Λειψίας και Παρί διεξάγεται απόψε στις 22:00 στη Λισαβόνα.

Λειψία-Παρί: Για ένα εισιτήριο στον τελικό του Champions League

Στο «Estádio do Sport» της Λισαβόνας, Λειψία και Παρί ΣΖ διεκδικούν σήμερα (22:00), το ένα από τα δύο εισιτήρια για τον τελικό του Champions League (23/8).
Στον πρώτο από τους δύο Γαλλο-γερμανικούς ημιτελικούς στην κορυφαία διοργάνωση, μιας και την Τετάρτη στο «Estádio José Alvalade» (22:00) ακολουθεί η αναμέτρηση της Λιόν με την Μπάγερν. Ο δεύτερος ημιτελικός μεταξύ Λιόν και Μπάγερν θα διεξαχθεί αύριο 19/8 στις 22:00.

Champions League: Για πρώτη φορά στην ιστορία δύο γερμανικές και δύο γαλλικές ομάδες στα ημιτελικά


H Λειψία, του Τζούλιαν Νάγκελσμαν, δίχως άλλο έκπληξη της διοργάνωσης, είναι μία ομάδα που πρόσφερε πολλές, έντονες και ελκυστικές παραστάσεις στην διάρκεια της σεζόν, καταφέρνοντας να φτάσει πρώτη φορά στην Ιστορία της στα ημιτελικά.
Απέκλεισε Τότεναμ και Ατλέτικο Μαδρίτης, δύο πρώην φιναλίστ με εξαιρετικές εμφανίσεις.


Σε εννέα συνολικά ματς έχει 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα , αυτή από την Λιόν στους ομίλους (2-0) στις 17 Σεπτεμβρίου (17-9 τα γκολ)
Η Παρί ΣΖ, φτάνει για δεύτερη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά της διοργάνωσης, μετά την σεζόν 1994-95, όταν αποκλείστηκε από την Μίλαν με δύο ήττες (0-1, 2-0).

Απέναντι στην Αταλάντα έδειξε τον χαρακτήρα και την πεποίθηση για να κάνει ξανά την υπέρβαση.

Η γαλλική ομάδα απόλαυσε τον παραδοσιακό της περίπατο στη φάση των ομίλων, αλλά ενώ σε πρόσφατες σεζόν βγήκε εκτός σε αγώνες νοκ άουτ, αυτή τη φορά έδειξε μεγαλύτερα ψυχικά αποθέματα.

Και ενώ οι Νεϊμάρ και Κιλιάν Μπαπέ παραμένουν οι μεγαλύτερες απειλές της, φέτος έχει εντυπωσιάσει και στην άμυνα, παραχωρώντας μόλις πέντε γκολ σε εννέα παιχνίδια. Σε εννέα συνολικά ματς έχουν 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα (22-5 τα γκολ)

Πάντως πλήγμα για τους Παριζιάνους αποτελεί ο τραυματισμός του 33χρονου Κοσταριανού τερματοφύλακα Κέιλορ Νάβας, που θα χάσει τον αυριανό ημιτελικό. Η Παρί ΣΖ αντιμετωπίζει επίσης τους τραυματισμούς των, Γκεγιέ,Σίλβα, Βεράτι και Κουρζάβα, με τους δύο τελευταίους να μην προλαβαίνουν το παιχνίδι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ