Όταν ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια τη Μπάγερν, αλλά δέχτηκε κριτική (vids)

Ο Ολυμπιακός είναι από τις ελάχιστες ομάδες τη φετινή σεζόν που κοίταξε στα μάτια τη Μπάγερν Μονάχου, αλλά στην Ελλάδα ο Πέδρο Μαρτίνς τα άκουσε και για τα δύο ματς.

Όταν ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια τη Μπάγερν, αλλά δέχτηκε κριτική (vids)

Το βράδυ της Παρασκευής τρόμαξε ο ποδοσφαιρικός πλανήτης με τη Μπάγερν. Οι Βαυαροί άρπαξαν από το λαιμό τη Μπαρτσελόνα του Λιονέλ Μέσι και δεν την άφησαν να πάρει ανάσα. Το τελικό 8-2 με το οποίο επιβλήθηκαν του μεγάλου τους αντιπάλου μαρτυράει τα όσα συνέβησαν στη Λισαβόνα σε ένα βράδυ που δεν θα το ξεχάσουν ποτέ στη Βαρκελώνη.

Μοιραία στο μυαλό έρχονται τα παιχνίδια που έπαιξε ο Ολυμπιακός με τη Μπάγερν Μονάχου για τη φάση των ομίλων του Champions League. Για να μην το ξεχνάμε είναι η ίδια ομάδα που το βράδυ της Παρασκευής έβαλε οκτώ γκολ στη Μπαρτσελόνα. Φυσικά αναγνωρίζουμε πως οι Βαυαροί έπαιξαν με άλλη ένταση απέναντι στους Καταλανούς και σε έναν προημιτελικό για το Champions League.

Από την άλλη, όμως, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε πως πρόκειται για την ίδια ομάδα και βασικά για ένα γερμανικό κλαμπ που αν βρει την ευκαιρία θα σου βάλει όσα περισσότερα μπορεί. Δεν θα σταματήσει όποιος κι αν είναι απέναντι της. Ο Ολυμπιακός και στα δύο παιχνίδια με τη Μπάγερν στάθηκε αξιοπρεπέστατα.

Για να τα βάλουμε σε μία σειρά τα πράγματα. Στο Καραϊσκάκη οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με τον Ελ Αραμπί, ενώ στο 79' μείωσαν σε 2-3 και στο 87' είχαν ευκαιρία με τον Ποντένσε να κάνουν το 3-3. Οι ποδοσφαιριστές της βαυαρικής μηχανής υποδέχτηκαν το σφύριγμα της λήξης με ανακούφιση και για όσους θυμούνται εκείνο το παιχνίδι στο φινάλε περισσότερο προσπάθησαν να ροκανίσουν το χρόνο για να κρατήσουν αυτό το 2-3. Στον Ολυμπιακό τότε ήταν σκασμένοι γιατί μπορούσαν να πάρουν βαθμό.

Πάμε και στο ματς του Μονάχου. Και τι δεν άκουσε εκεί ο Πέδρο Μαρτίνς από τους εκατομμύρια "προπονητές" που υπάρχουν στην Ελλάδα. Ασκήθηκε σκληρή κριτική στον Πορτογάλο γιατί δεν ρίσκαρε περισσότερο και γιατί περίμενε τη Μπάγερν στο μισό γήπεδο. Μέχρι και ότι ο Ολυμπιακός γύρισε χρόνια πίσω ειπώθηκε τότε για τον Πορτογάλο και το τρομερό είναι πως υπήρχαν άνθρωποι και εντός ομάδας που συμμερίζονταν την παραπάνω άποψη.

Ίσως να έχουν καταλάβει και αυτοί που περιμένουν στη γωνία για να πουν την κακία τους για τον Μαρτίνς πως δεν γίνεται να πας στο Μόναχο και να τρέξεις τη Μπάγερν. Κάποια στιγμή καλό θα είναι να αναγνωρίζεται και η διαφορά που υπάρχει στα μεγέθη. Σε εκείνο το ματς ο Ολυμπιακός κράτησε το 0-0 έως το 69' όταν και ο Κομάν σκόραρε και άνοιξε το σκορ.

Μη ξεχνάτε ακόμη ότι στους ομίλους η Μπάγερν νίκησε 7-2 την Τότεναμ στο Λονδίνο και 6-0 τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι. Αυτά για να ξέρουμε που πατάμε και που βρισκόμαστε.

Θυμηθείτε τι έγινε στα δύο ματς του Ολυμπιακού με τη Μπάγερν