Μάντσεστερ Σίτι - Λιόν 1-3: Συνεχίζουν στους «4» οι Γάλλοι -Το πανόραμα του final 8 (highlights)

Εκθαμβωτική η Λιόν νίκησε με 3-1 τη Μάντσεστερ Σίτι και θα αντιμετωπίσει τη Μπάγερν στον ημιτελικό του Champions League.

Μάντσεστερ Σίτι - Λιόν 1-3: Συνεχίζουν στους «4» οι Γάλλοι -Το πανόραμα του final 8 (highlights)

Την ονειρική της πορεία στο φετινό Champions League συνεχίζει η Λιόν καθώς νίκησε τη Μάντσεστερ Σίτι με 3-1 και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Σε τι επηρεάζει τον Ολυμπιακό η πρόκριση της Λιόν

Για τέταρτη φορά στην καριέρα του ο Κορνέ σκόραρε απέναντι στους «πoλίτες» βάζοντας στο 24' τους Γάλλους σε θέση οδηγού.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα παρά τις προσπάθειες της δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει πριν τη λήξη του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη ωστόσο και συγκεκριμένα στο 69' ο Ντε Μπρόινε αξιοποίησε στο έπακρο την ασίστ του Στέρλινγκ ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Παρά το γκολ που δέχτηκαν, οι Γάλλοι δεν πτοήθηκαν και απάντησαν δέκα λεπτά μςτά με σκόρερ τον Ντεμπελέ. Ο ίδιος παίκτης οκτώ λεπτά αργότερα έβαλε το κερασάκι στην τούρτα νίκης της ομάδας του που θα αντιμετωπίσει στους «4» τη Μπάγερν.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Λαπόρτ, Έρικ Γκαρσία, Ρόντρι (84΄ Νταβίντ Σίλβα), Φερναντίνιο (56΄ Μαχρέζ), Ζοάο Κανσέλο, Γκιουντογκάν, Στέρλινγκ, Γκαμπριέλ Ζεσούς, Ντε Μπρόινε.

ΛΙΟΝ (Ρούντι Γκαρσία): Λόπες, Ντεναγιέρ, Μαρσάλ, Μαρσέλο, Αουάρ, Γκιμαράες, Κακρέ, Κορνέ, Ντιμπουά (74΄ Τετέ), Εκαμπί (87΄ Ρεϊνέ-Αντελαϊντ), Ντεπάι (75΄ Ντεμπελέ).

Η ΜΠΑΓΕΡΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕ ΤΗ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μία εφιαλτική βραδιά έζησε η Μπαρτσελόνα στη Λισαβόνα. Η ομάδα του Κίκε Σετιέν έγραψε μία μαύρη σελίδα στην ιστορία της χάνοντας με 8-2 από τη Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί ήταν τρομακτικοί στο παιχνίδι με τους "μπλαουγκράνα", οι οποίοι έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν και να φρενάρουν τους αντιπάλους τους.

Η Μπάγερν άνοιξε το σκορ στο 4' με τον Μίλερ και στο 7' η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε στο 7' με αυτογκόλ του Αλάμπα. Αυτό που ακολούθησε δεν είχε προηγούμενο με τη Μπάγερν να πιάνει από το λαιμό την ομάδα του Σετιέν. Μόνο οι φανέλες θύμιζαν πως στο γήπεδο ήταν η Μπαρτσελόνα. Στο 22΄ο Πέρισιτς έκανε το 1-2 και στο 28' ο Γκνάμπρι το 1-3 για να έρθει ο Μίλερ και να διαμορφώσει το σκορ του ημιχρόνου κάνοντας το 1-4.

Ο εφιάλτης δεν τελείωσε για την ομάδα της Καταλωνίας, αφού το δεύτερο ημίχρονο είχε μία από τα ίδια. Η Μπάγερν δεν έβγαλε το πόδι από το γκάζι και το σκορ πήρε απίστευτες διαστάσεις. Στο 57' μείωσε σε 2-4 ο Σουάρες για να έρθει μετά νέος… βομβαρδισμός. Στο 63' ο Κίμιχ έκανε το 2-5 και στο 82' ο Λεβαντόφσκι το 2-6. Μέχρι και ο Κουτίνιο που ανήκει στη Μπαρτσελόνα έβαλε δύο γκολ στο 87' και 89' και διαμόρφωσε το τελικό 2-8. Ένα ματς που έστειλε πανηγυρικά τη Μπάγερν στα ημιτελικά και έκλεισε ένα κύκλο για τη Μπαρτσελόνα με τον Μέσι να είναι άφαντος.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Κίκε Σετιέν): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Λανγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς (70΄ Φάτι), Σέρτζι Ρομπέρτο (46΄ Γκριζμάν), Ντε Γιονγκ, Βιδάλ, Μέσι, Σουάρες.

ΜΠΑΓΕΡΝ (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ (76΄ Ζίλε), Αλάμπα, Ντέιβις (84΄ Λούκας Ερναντέζ), Γκορέτσκα (84΄ Τολισό), Τιάγκο Αλκάνταρα, Γκνάμπρι (75΄ Κουτίνιο), Μίλερ, Πέρισιτς (67΄ Κομάν), Λεβαντόβσκι.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ

Με γκολ του Ισπανού, Ντάνι Όλμο, στο 50ό λεπτό της αναμέτρησης, η Λειψία προηγήθηκε 1-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία ισοφάρισε στο 71' με γκολ-πέναλτι του Ζοάο Φέλιξ. Στο τέλος (88') οι Γερμανοί πέτυχαν και δεύτερο γκολ και πήραν την ιστορική πρόκριση για τους "4" της διοργάνωσης, που συνεχίζεται στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Στο πρώτο ημίχρονο, ο Πολωνός διαιτητής, Σιμόν Μαρτσίνιακ, (διαιτητής και στο Γουλβς - Ολυμπιακός) αρνήθηκε πέναλτι υπέρ της Ατλέτικο.

ΛΕΙΨΙΑ (Τζούλιεν Νάγκελσμαν): Γκουλάσι, Χάλστενμπεργκ, Ουπαμεκανό, Κλόστερμαν, Ανχελίνο, Σάμπιτσερ (90’+2’ Μουκιέλε), Καμπλ, Λάιμερ (72’ Άνταμς), Ενκουκού (83’ Χαϊντάρα) Όλμο (83’ Σικ), Πόουλσεν.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγο Σιμεόνε): Όμπλακ, Τρίπιερ, Σάβιτς, Χιμένες, Ρενάν Λόντι, Καράσκο, Σαούλ, Ερέρα (58’ Ζοάο Φέλιξ), Κόκε (90’+2’ Φελίπε), Ντιέγο Κόστα (72’ Μοράτα), Γιορέντε.

ΠΑΡΙ ΜΕ ΕΠΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Την αυλαία άνοιξε η αναμέτρηση της Αταλάντα με την Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Γάλλοι ήταν το μεγάλο φαβορί, αλλά οι Ιταλοί αποδείχτηκαν σκληρό καρύδι. Η ομάδα του Μπέργκαμο πήρε το προβάδισμα στο 26' με γκολ του Μάριο Πάσαλιτς, ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσει έως τη νίκη. Οι Παριζιάνοι αφού ισοφάρισαν στο 90' με τον Κορέα, έκαναν την ανατροπή τρία λεπτά αργότερα με τον Τσούπο - Μότινγκ. Έτσι οι πρωταθλητές Γαλλίας προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση του Champions League.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Σπορτιέλο, Γκόζενς (82’ Καστάιν), Καλντάρα, Τολόι, Χάτεμπουρ, Ντε Ρόουν, Φρόιλερ Ντζιμσίτι (59’ Παλομίνο), Πάσαλιτς (70’ Μουριέλ), Γκόμες (59’ Μαλινόβσκι), Σαπάτα (82’ Ντα Ρίβα)

ΠΑΡΙ: Νάβας (79’ Ρίκο), Μπερνάτ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεμπέ, Κέρερ, Μαρκίνιος, Αντέρ Ερέρα (72’ Παρέδες), Γκουεγέ (72’ Ντράξλερ), Νεϊμάρ, Σαράμπια (60’ Εμπαπέ), Ικάρντι (79’ Τσούπο Μότινγκ)

Aναλυτικά το πρόγραμμα

Προημιτελική φάση:

Αταλάντα - Παρί Σεν Ζερμέν 1-2 (26' Πάσαλιτς - 90' Κορέα, 90+3' Τσούπο - Μότινγκ)

Λειψία - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1 (50' Ντάνι Όλμο, 88' αυτ. Σάβιτς - 71' πεν. Φέλιξ)

Μπαρτσελόνα - Μπάγερν 2-8 (7' Άλμπα (αυτογκόλ), 57' Σουάρες - 4', 31' Μίλερ, 22΄Πέρισιτς, 28' Γκνάμπρι, 63' Κίμιχ, 82' Λεβαντόφσκι, 87', 89', Κουτίνιο)

Μάντσεστερ Σίτι - Λιόν 1-3 (69' Ντε Μπρόινε - 24' Κορνέ, 79', 87' Ντεμπελέ)

Ημιτελική φάση:

(Τρίτη 18/8, 22:00, «Ντα Λουζ») Παρί Σεν Ζερμέν - Λειψία

(Τετάρτη 19/8, 22:00, «Ζοσέ Αλβαλάδε») Μπάγερν - Λιόν

Ο τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 Αυγούστου στο «Ντα Λουζ» της Λισαβώνας.