Λειψία: Η νεότερη ομάδα που προκρίθηκε στους «4» του Champions League

Με τη νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, η Λειψία έγινε η νεότερη ομάδα που θα συμμετάσχει στα ημιτελικά του Champions League. Επίσης, ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν στα 33 του, είναι ο νεότερος προπονητής που προκρίνεται στους «4». 

Λειψία: Η νεότερη ομάδα που προκρίθηκε στους «4» του Champions League

Αν το περσινό Champions League έμεινε στην ιστορία για τις μεγάλες ανατροπές, το εφετινό σημαδεύτηκε από τον κορονοϊό, τα μονά παιχνίδια στα νοκ άουτ και τις… Σταχτοπούτες.

Η Αταλάντα έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό (ηττήθηκε στις καθυστερήσεις από την Παρί) και η Λειψία προκρίθηκε για πρώτη φορά στα ημιτελικά της διοργάνωσης, αφήνοντας έξω την «μπαρουτοκαπνισμένη», Ατλέτικο Μαδρίτης.

Έντεκα χρόνια μετά την ίδρυση τους, οι «Κόκκινοι Ταύροι» έγιναν η νεότερη ομάδα που θα συμμετάσχει στην τετράδα του Champions League, ξεπερνώντας τον Ερυθρό Αστέρα.

Μαζί με την ομάδα, ρεκόρ γράφει και ο προπονητής του κλαμπ, Γιούλεν Νάγκελσμαν. Ο 33χρονος τεχνικός – άλλοι σε αυτή την ηλικία παίζουν ακόμη ποδόσφαιρο- ζει το όνειρο του.

Έγινε ο νεότερος κόουτς που προκρίθηκε στους «4» και καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του πρώην προϊστάμενου του στον πάγκο της Άουγκσμπουργκ, Τόμας Τούχελ.

Τα έφερε έτσι η ζωή που ο… μαθητής θα αντιμετωπίσει τον δάσκαλο. Η Λειψία θα βρει την Παρί Σεν Ζερμέν απέναντι της και μένει να δούμε αν το ονειρικό ταξίδι των Γερμανών θα έχει συνέχεια!