Champions League: Η Λειψία στους «4», νίκησε 2-1 την Ατλέτικο - Το πανόραμα του final 8 (highlights)

Η Λειψία νίκησε 2-1 την Ατλέτικο Μαδρίτης και προκρίθηκε στους "4" του Champions League. Ιστορική πρόκριση για την γερμανική ομάδα!

Champions League: Η Λειψία στους «4», νίκησε 2-1 την Ατλέτικο - Το πανόραμα του final 8 (highlights)

O κορονοϊός άλλαξε άρδην το πλάνο της UEFA για τη διεξαγωγή του Champions League αλλά και του Europa League. Γι' αυτό το λόγο η προημιτελική φάση διεξάγεται σε ουδέτερες έδρες και με μονά παιχνίδια.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ

Με γκολ του Ισπανού, Ντάνι Όλμο, στο 50ό λεπτό της αναμέτρησης, η Λειψία προηγήθηκε 1-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία ισοφάρισε στο 71' με γκολ-πέναλτι του Ζοάο Φέλιξ. Στο τέλος (88') οι Γερμανοί πέτυχαν και δεύτερο γκολ και πήραν την ιστορική πρόκριση για τους "4" της διοργάνωσης, που συνεχίζεται στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Στο πρώτο ημίχρονο, ο Πολωνός διαιτητής, Σιμόν Μαρτσίνιακ, (διαιτητής και στο Γουλβς - Ολυμπιακός) αρνήθηκε πέναλτι υπέρ της Ατλέτικο.

ΛΕΙΨΙΑ (Τζούλιεν Νάγκελσμαν): Γκουλάσι, Χάλστενμπεργκ, Ουπαμεκανό, Κλόστερμαν, Ανχελίνο, Σάμπιτσερ (90’+2’ Μουκιέλε), Καμπλ, Λάιμερ (72’ Άνταμς), Ενκουκού (83’ Χαϊντάρα) Όλμο (83’ Σικ), Πόουλσεν.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγο Σιμεόνε): Όμπλακ, Τρίπιερ, Σάβιτς, Χιμένες, Ρενάν Λόντι, Καράσκο, Σαούλ, Ερέρα (58’ Ζοάο Φέλιξ), Κόκε (90’+2’ Φελίπε), Ντιέγο Κόστα (72’ Μοράτα), Γιορέντε.

ΠΑΡΙ ΜΕ ΕΠΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Την αυλαία άνοιξε η αναμέτρηση της Αταλάντα με την Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Γάλλοι ήταν το μεγάλο φαβορί, αλλά οι Ιταλοί αποδείχτηκαν σκληρό καρύδι. Η ομάδα του Μπέργκαμο πήρε το προβάδισμα στο 26' με γκολ του Μάριο Πάσαλιτς, ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσει έως τη νίκη. Οι Παριζιάνοι αφού ισοφάρισαν στο 90' με τον Κορέα, έκαναν την ανατροπή τρία λεπτά αργότερα με τον Τσούπο - Μότινγκ. Έτσι οι πρωταθλητές Γαλλίας προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση του Champions League.

Aναλυτικά το πρόγραμμα

Προημιτελική φάση:

Αταλάντα - Παρί Σεν Ζερμέν 1-2 (26' Πάσαλιτς - 90' Κορέα, 90+3' Τσούπο - Μότινγκ)

Λειψία - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1 (50' Ντάνι Όλμο, 88' αυτ. Σάβιτς / 71' πεν. Φέλιξ)

(Παρασκευή 14/8, 22:00, «Ντα Λουζ») Μπαρτσελόνα - Μπάγερν (3)

(Σάββατο 15/8, 22:00, «Ζοσέ Αλβαλάδε») Μάντσεστερ Σίτι - Λιόν (4)

Ημιτελική φάση:

(Τρίτη 18/8, 22:00, «Ντα Λουζ») Παρί Σεν Ζερμέν - Λειψία

(Τετάρτη 19/8, 22:00, «Ζοσέ Αλβαλάδε») Νικητής (3) - Νικητής (4)

Ο τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 Αυγούστου στο «Ντα Λουζ» της Λισαβώνας.