Champions League 2020-21: Στο γ' γκρουπ δυναμικότητας ο Ολυμπιακός στους ομίλους

To fosonline.gr παρουσιάζει τους υποψήφιους αντιπάλους του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League, εφόσον ξεπεράσει τον «σκόπελο» των play off. Στο γ' γκρουπ δυναμικότητας οι «ερυθρόλευκοι».

Champions League 2020-21: Στο γ' γκρουπ δυναμικότητας ο Ολυμπιακός στους ομίλους

Αν δεν κατακτήσει το Champions League η Λιόν, τότε ο Ολυμπιακός θα βρεθεί στα play off του Champions League στις 22-23 και 29-30 Σεπτεμβρίου. Εκεί όπου θα έχει υποψήφιους αντιπάλους τις Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία), Αστάνα (Καζακστάν), Σλάβια Πράγας (Τσεχία) και Λουντογκόρετς (Βουλγαρία). Βέβαια, σε αυτό το σημείο οφείλουμε να τονίσουμε ότι π.χ. η Αστάνα δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι υποψήφια αντίπαλος, γιατί το ευρωπαϊκό της ταξίδι θα ξεκινήσει από τον 1ο προκριματικό και π.χ. στον 3ο έχει ομάδες που μπορεί να την αποκλείσουν, όπως η Γιουνγκ Μπόις, η Μακάμπι Τελ Αβίβ ή ο Ερυθρός Αστέρας. Αυτό φυσικά ισχύει και για τις Ντιναμό, Σλάβια και Λουντογκόρετς.
Ας πάμε όμως με γνώμονα την υψηλότερη βαθμολογία που έχει στο ranking της UEFA. Θεωρητικά λοιπόν οι Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Αστάνα, Σλάβια Πράγας και Λουντογκόρετς είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοι με βάση το ranking.
Αν ο Ολυμπιακός ξεπεράσει το εμπόδιο των "play off" και βρεθεί ξανά στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Champions League, τότε θα είναι οριστικά και αμετάκλητα στο γ' γκρουπ δυναμικότητας, αποφεύγοντας ομάδες όπως Άγιαξ, Ντιναμό Κιέβου, Λάτσιο, Σάλτσμπουργκ και Λειψία.
Ιδού λοιπόν πώς θα διαμορφωθούν τα γκρουπ δυναμικότητας:
Α': Κάτοχος Champions League, κάτοχος Europa League, Ρεάλ Μαδρίτης, Λίβερπουλ, Γιουβέντους, Μπάγερν Μονάχου, Παρί Σ.Ζ., Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.
Β': Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σεβίλλη, Ντόρτμουντ, Τσέλσι, Σαχτάρ Ντόνετσκ.
Γ': Πόρτο, Μπενφίκα, Άγιαξ, Ντιναμό Κιέβου, Σάλτσμπουργκ, Λειψία, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Λάτσιο.
Δ': Ίντερ, Σέλτικ, Λοκομοτίβ Μόσχας, Αταλάντα, Μαρσέιγ, Μπριζ, Γκλάντμπαχ, Μπασάκσεχιρ.
*** Αν ο κάτοχος του Champions League και ο κάτοχος του Europa League, έχουν βγει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μέσω των πρωταθλημάτων τους, τότε αυτομάτως θα ανέβουν η Πόρτο και η Μπενφίκα στο β' γκρουπ (θα γίνουν υποψήφιοι αντίπαλοι), όπως και η Ίντερ και Σέλτικ στο γ' (θα τις αποφύγει ο Ολυμπιακός).