Champions League: Πώς Νάπολι ή Λιόν μπορούν να στείλουν τον Ολυμπιακό κατευθείαν στα play-off

Το σενάριο με το οποίο ο Ολυμπιακός αποφεύγει τον 3ο προκριματικό και μπαίνει κατευθείαν στα play off του Champions League 2020-21. Ο ρόλος των Νάπολι, Λιόν.

Champions League: Πώς Νάπολι ή Λιόν μπορούν να στείλουν τον Ολυμπιακό κατευθείαν στα play-off

Ο Ολυμπιακός έχει άμεσο ενδιαφέρον στις ρεβάνς των «16» του Champions League γιατί από αυτές θα εξαρτηθεί εάν θα μπει στον τρίτο προκριματικό γύρο ή θα παίξει απευθείας στα play off των προκριματικών!

Ο Ολυμπιακός - εάν δεν κατακτήσει το Europa League, οπότε αυτομάτως θα συμμετάσχει στη φάση των ομίλων του Champions League 2020-21) θα αγωνιστεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, «βαδίζοντας» πάνω στο μονοπάτι των πρωταθλητών.

Λόγω της βαθμολογίας του θα είναι στους ισχυρούς της κλήρωσης και θα αντιμετωπίσει σε ΜΟΝΟ ματς (την έδρα θα καθορίσει η κληρωτίδα) στις 15 ή 16 Σεπτεμβρίου μια ομάδα για να προκριθεί στα play off της διοργάνωσης.

Σε περίπτωση ωστόσο που είτε η Λιόν είτε η Νάπολι προκριθούν στο Final 8 του Champions League ανοίγει ο δρόμος για απευθείας συμμετοχή του στα play off (όπου οι αγώνες είναι διπλοί). Κι αν δεν προκριθεί στους ομίλους θα έχει εξασφαλισμένη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League.

Η δυνατότητα αυτή υπάρχει επειδή η κλήρωση για τον πρώτο και τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League γίνεται πριν από τον τελικό του Champions League που είναι προγραμματισμένος για τις 23 Αυγούστου.

Η Νάπολι (7η μέχρι τώρα στην Ιταλία) και η Λιόν (7η στη Γαλλία) δεν εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στο επόμενο Champions League.

Eάν μια από αυτές προκριθεί στο Final 8 και με δεδομένο ότι την στιγμή των κληρώσεων για τον 1ο και 2ο προκριματικό γύρο του Champions (9 και 10 Αυγούστου) είναι αδύνατο να γνωρίζουμε αν η νικήτρια έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή της από το πρωτάθλημα, προκαλείται το εξής ντόμινο.

Ο πρωταθλητής της 11ης χώρας (Ολλανδία-Άγιαξ) στο ranking της UEFA θα μπει κατευθείαν στους ομίλους και οι πρωταθλήτριες της 13ης και 14ης χώρας (Τσεχία-Σλάβια, Ελλάδα-Ολυμπιακός) θα μπουν στα play off αντί για τον 3ο προκριματικό.

Θυμίζουμε τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων: Νάπολι-Μπαρτσελόνα 1-1, Λιόν-Γιουβέντους 1-0.

Και μια λεπτομέρεια: Το σενάριο αυτό έχει ισχύ, εφόσον η Νάπολι και η Λιόν δεν κατακτήσουν το τρόπαιο του Champions League.