Οι πιθανοί αντίπαλοι Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ σε Champions και Europa League 2020-21!

Μία πρώτη προσέγγιση των υποψήφιων αντιπάλων του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Champions League και των ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.

Οι πιθανοί αντίπαλοι Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ σε Champions και Europa League 2020-21!

Η ΑΕΚ δεν έκανε ένσταση για να πάρει εξωαγωνιστικά το ματς με τον ΠΑΟΚ μετά την γκάφα ολκής των «ασπρόμαυρων» με τις κάρτες υγείας και κατά συνέπεια θα βρεθεί στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League ως 3η από το πρωτάθλημα ή ως Κυπελλούχος αν κερδίσει τον Ολυμπιακό στον τελικό της 26ης Ιουλίου.

Ο δε ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει από τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League ως 2ος από το πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός θα μπει από τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League και θα χρειαστεί δύο ομάδες να αποκλείσει για να ξαναμπεί στους ομίλους.

Κάνοντας μία πρώτη προσέγγιση των υποψήφιων αντιπάλων του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, τότε εύλογα μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι πάλι οι «ερυθρόλευκοι», αν παρουσιαστούν το ίδιο σοβαροί όπως καθ΄όλη τη διάρκεια της σεζόν, αναμένεται να τραβήξουν το ευρωπαϊκό «κάρο» και θα προσφέρουν πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα.

*** Αν δεν γίνουν εκπλήξεις στον α’ και στον β’ προκριματικό του Champions League στο «μονοπάτι των πρωταθλητών», τότε ο Ολυμπιακός θα βρεθεί αντιμέτωπος στον γ’ γύρο με μία εκ των Καραμπάκ, Ερυθρό Αστέρα, Λέγκια Βαρσοβίας, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μόλντε και Σεντ Γκάλεν ή Λουντογκόρετς (έναν εκ των δύο). Στα play off θα πετύχει έναν εκ των Σεντ Γκάλεν ή Λουντογκόρετς (έναν εκ των δύο) ή έναν εκ των Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Αστάνα και Σλάβια Πράγας. Ο σοβαρός Ολυμπιακός του Μαρτίνς δεν θα έχει πρόβλημα, μολονότι είναι ομάδες που δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να τις υποτιμήσεις και έχουν «γράψει» τα δικά τους χιλιόμετρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

*** Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του θα ξεκινήσει από το β’ γύρο (πιθανότατα ως ισχυρός) και θα αντιμετωπίσει μία εκ των Τράμπζονσπορ, Όσιγιεκ ή Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ από Κροατία και Άλκμααρ. Αν ξεπεράσει τον πρώτο «σκόπελο», τουλάχιστον θα έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στους ομίλους του Europa League, καθώς σε περίπτωση αποκλεισμού στον επόμενο γύρο (τον γ’), εκεί όπου θα βρει ομάδες επιπέδου Μπενφίκα ή Ντιναμό Κιέβου, τότε θα πάει απευθείας στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Και πάλι όμως εκεί, επειδή θα είναι στο 2ο ή στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας, θα βρεθεί αντιμέτωπος με ομάδες τύπου Νάπολι, Βιγιαρεάλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ , Λιλ και όχι μόνο. Θα είναι σαν ένα «μικρό Τσάμπιονς Λιγκ». Ο ΠΑΟΚ έχει δείξει τα τελευταία δύο χρόνια ότι δεν είναι μαθημένος στα «ζόρια» της Ευρώπης.

*** Ρίχνοντας και μία ματιά στην ΑΕΚ, τότε θα διαπιστώσουμε ότι θα πρέπει αρχικά να κάνει υπέρβαση για να μπει στους ομίλους του Europa League, καθώς ίσως πετύχει ομάδες επιπέδου Αϊντχόφεν ή Μπεσίκτας (όχι στον γ’ γύρο, αλλά πιθανότατα στα play off) ή ακόμη-ακόμη και την φετινή ευχάριστη έκπληξη του Europa League, την ΛΑΣΚ Λιντς. Θα πρέπει να σταθεί τυχερή στην κλήρωση ή αν της έρθει π.χ. η Αϊντχόφεν ή η Μπεσίκτας, να βρει τον τρόπο να κάνει την έκπληξη. Αν περάσει στους ομίλους, τότε η ΑΕΚ που έχει χαμηλότερο συντελεστή βαθμολογίας από τον ΠΑΟΚ, θα βρεθεί πιο χαμηλά στα γκρουπ δυναμικότητας από τους Θεσσαλονικείς! Και εκεί πάλι οι ομάδες στο α’ και στο β’ γκρουπ θα μπορούσαν άνετα να αγωνιστούν στο Champions League, όποτε δεν θα είναι τόσο εύκολη η κλήρωση για τους «κιτρινόμαυρους».

*** Εν ολίγοις, έτσι όπως τα έχουν καταφέρει οι ελληνικές ομάδες που τα περιμένουν όλα από τον Ολυμπιακό, οι Πειραιώτες έχουν σοβαρές πιθανότητες για ευρωπαϊκή διάκριση και οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες ελπίζουν απλώς σε μία καλή κλήρωση για να μην αποχαιρετήσουν νωρίς-νωρίς. Αναγνωρίζουμε ότι είναι λίγο πρώιμη αυτή η κουβέντα για τις διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, αλλά η νέα αγωνιστική περίοδος είναι πολύ κοντά! Το πρώτο15νθήμερο του Σεπτεμβρη θα αρχίσουν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις όλων των ελληνικών ομάδων. Οπότε, μία πρώτη προσέγγιση μπορεί να γίνει...