Όταν ο Πικέ «ανέκρινε» τον Μπουφόν!

Ρεάλ και Λίβερπουλ αναμετρώνται σήμερα στο Κίεβο για τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης.

Όταν ο Πικέ «ανέκρινε» τον Μπουφόν!

Αυτόν που δεν κατάφερε να κατακτήσει ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Τον τίτλο που αν υπήρχε θεός του ποδοσφαίρου θα έπρεπε να του τον προσφέρει για όλα όσα έχει κάνει ο Μπουφόν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Τίποτα, όμως, δεν προσφέρεται στο ποδόσφαιρο. Όλα κερδίζονται στο γήπεδο.

Ο εμβληματικός αρχηγός της Γιουβέντους και της Εθνικής Ιταλίας έφτασε σε τρεις τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ με την “Μεγάλη Κυρία”. Το 2003 στο Μάντσεστερ, το 2015 στο Βερολίνο και το 2017 στο Κάρντιφ. Μίλαν στα πέναλτι, Μπαρτσελόνα με 3-1 και Ρεάλ με 4-1 του στέρησαν τον τίτλο, τον μοναδικό που λείπει από την τεράστια συλλογή του.

Ο Μπουφόν αποχώρησε πρόσφατα από την Γιούβε, όχι όμως από το ποδόσφαιρο. Θα συνεχίσει την καριέρα του, αλλά λίγες μέρες πριν έδωσε μια πολύ ιδιαίτερη συνέντευξη στις εγκαταστάσεις της Γιουβέντους στο Τορίνο.

Ιδιαίτερη γιατί χρέη δημοσιογράφου εκτέλεσε ο Ζεράρ Πικέ για λογαριασμό της ιστοσελίδας The Players Tribune.

Ο κεντρικός αμυντικός της Μπαρτσελόνα μίλησε με τον Μπουφόν για περίπου μισή ώρα και μέσα σε αυτό το μισάωρο πέρασε μπροστά από τα μάτια τους όλη η καριέρα του “Τζίτζι”.

Αναφορά ιδιαίτερη δεν έγινε στο Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο ο Μπουφόν περιέγραψε με λεπτομέρειες όλα όσα έζησε στην κατάκτηση του Μουντιαλ το 2006 με την σκουάντρα ατζούρα, τις συγκλονιστικές στιγμές με την Γιουβέντους, το ξεκίνημά του στην Πάρμα και άφησε τον Πικέ να κάνει την αποκάλυψη στο φινάλε της κουβέντας για το ότι στα 21 του χρόνια ο Καταλανός επέλεξε την Μπαρτσελόνα από την Γιουβέντους. Σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν συμπαίκτες για τουλάχιστον μια δεκαετία!

Το βίντεο που ακολουθεί είναι απολαυστικό!