Τελικός Champions League: Ο Κλοπ έχρισε φαβορί την Ρεάλ Μαδρίτης

Τον τίτλο του φαβορί έδωσε στη Ρεάλ Μαδρίτης ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, για τον μεταξύ τους τελικό του Champions League.

Τελικός Champions League: Ο Κλοπ έχρισε φαβορί την Ρεάλ Μαδρίτης

Ο γερμανός προπονητής των «κόκκινων» αναφέρθηκε στον κόουτς της Ρεάλ, Ζινεντίν Ζιντάν, επισημαίνοντας ότι είναι καλύτερος κόουτς απ' ότι ο ίδιος, ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν ο Σαλάχ είναι στο επίπεδο των Μέσι και Ρονάλντο, είπε ότι αυτός θα το δείξει ο χρόνος...

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν η Ρεάλ είναι φαβορί: «Ναι, δεν είναι τόσο δύσκολο να το δει κανείς. Η Ρεάλ είναι κορυφαία ομάδα, αλλά και εμείς είμαστε πολύ καλοί. Έχουμε πολλές μονάδες, αλλά δεν θα έπρεπε να συγκρινόμαστε με εκείνους. Είναι ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι και οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Οποιαδήποτε μέρα μπορείς να κερδίσεις οποιονδήποτε. Ίσως σε δέκα ματς κόντρα στη Ρεάλ να χάναμε εννέα φορές, αλλά δεν με ενδιαφέρει αυτό. Σε αυτό το παιχνίδι μπορούμε να κερδίσουμε».

Για το ποιον επιλέγει ανάμεσα σε Κλοπ και Ζιντάν: «Πάντα θα επιλέγω τον Ζιντάν. Ήταν ένας καλύτερος παίκτης και είναι ένας καλύτερος προπονητής. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να το πω».

Για τον προηγούμενο τελικό που είχε φτάσει με την Ντόρτμουντ το 2013: «Είμαι σίγουρος ότι τότε ήμουν περισσότερο αγχωμένος σε σχέση με τώρα. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα μπορούσε να μου συμβεί κάτι τόσο καλό. Το να φτάσεις σε έναν τελικό είναι δύσκολο να επιτευχθεί, είναι μια μοναδική ευκαιρία. Έτσι ένιωθα τότε. Παίξαμε ένα φανταστικό παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα (σ.σ. Μπάγερν Μονάχου). Μετά το ματς, ήξερα ότι ήθελα να έχω ξανά την ευκαιρία να κατακτήσω το Τσάμπιονς Λιγκ. Είμαι πολύ χαρούμενος για τους παίκτες μου. Έχουν παλέψει με τρομερό τρόπο. Αξίζουν να βρίσκονται εδώ. Νιώθω πολύ περήφανος. Και τώρα πάμε να παίξουμε ποδόσφαιρο».

Για τον Ζινεντίν Ζιντάν: «Για εμένα ο Ζινεντίν είναι ένας από τους πέντε καλύτερους ποδοσφαιριστές που υπήρξαν ποτέ. Τώρα μπορεί να κερδίσει το τρίτο διαδοχικό Champions League, κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί ξανά. Είναι σπουδαίο».

Για το αν ο Σαλάχ βρίσκεται στο επίπεδο των Ρονάλντο και Μέσι: «Κανένας προπονητής δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτό. Θέλουμε απλά να δουλεύουμε σωστά. Εκείνοι (σ.σ. οι Ρονάλντο και Μέσι) αξίζουν τα όσα λέγονται, επειδή βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο για πολλά χρόνια. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί ο Σαλάχ. Η σεζόν που είχε ήταν συγκλονιστική και εξωπραγματική. Θα δούμε τα επόμενα χρόνια αν θα την επαναλάβει».