Μελισσανίδης: «Με τον Μαρινάκη ήμουν 25 χρόνια φίλος - Η σχέση μας χάλασε όταν πήρα την ΑΕΚ»

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατέθεσε στην Επιτροπή Δεοντολογίας και αναφέρθηκε τόσο στη σχέση του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη όσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Μελισσανίδης: «Με τον Μαρινάκη ήμουν 25 χρόνια φίλος - Η σχέση μας χάλασε όταν πήρα την ΑΕΚ»

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είπε ανάμεσα στα άλλα:

Για το ματς Ολυμπιακός - Βέροια: «Καταρχήν θέλω να πω πολλά. Θα ξεκινήσω με αυτή την κατάθεση που είχα την πληροφορία για το Ολυμπιακός - Βέροια ότι ήταν στημένο. Το 3-0. Έχω να το ισχυριστώ αυτό με έναν επιπλέον λόγο. Ο κύριος Παναγόπουλος, που είναι ειδικός, το έχει καταθέσει αυτό. Εσείς τον βάλατε και ερεύνησε. Ο στοιχηματισμός ήταν υπέρογκος και είχε τρομερή ροή. Είχε 6 εκατομμύρια. Έξι εκατομμύρια δεν παίζονται ούτε στο Ρεάλ - Μπαρτσελόνα. Για αυτό το ματς είχα πει. Το ομολόγησαν και ο Γεωργέας και ο προπονητής. Σαράντα χρόνια ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Πρόεδρος και ιδιοκτήτης από το 1992 ήμουν στην ΑΕΚ και είμαι τώρα από το 2013 και μετά. Εννοούσα με την κατάθεσή μου πως τα τελευταία χρόνια για πρώτη φορά στην ιστορία της ιδρύσεως του ελληνικού κράτους ο πρωταθλητής έβγαινε από τον Νοέμβριο. Όλα ήταν μιλημένα και στημένα. Πιο στημένα δεν γινόταν».

Για τον ξυλοδαρμό του Ζωγράφου: «Με τον Ζωγράφο έγινε το έγκλημα. Τα κανονικά εγκλήματα. Είχαν βάλει αρχιδιαιτητή τον Ζωγράφο. Κάποια στιγμή μάθαμε πως τον χτύπησαν. Ο πρώτος που ειδοποιήθηκε να πάει στο νοσοκομείο ήταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και ο κύριος Σαρρής. Δηλώνει σε κατάθεση ο Ζωγράφος ότι τον απείλησε ένας άγνωστος και τον επισκέπτονται οι δύο κύριοι. Βγήκε ο κύριος Μαρινάκης και είπε για μένα. Εγώ έπαιζα στη Γ' Εθνική. Τι δουλειά έχω; Να μου κάνει μήνυση. Μου κάνανε μήνυση και αθωώθηκα. Πήγε στο αρχείο η υπόθεση. Πήγαν στον εισαγγελέα και πήγαν να γυρίσουν την υπόθεση πίσω. Μιλάμε για μαφία. Κανονική μαφία».

Για επαφές με Ενώσεις: «Όχι, εγώ δεν στρατολογώ. Υπήρχαν ομάδες και Ενώσεις που αγαπάνε το ποδόσφαιρο και ήρθαν με τα υγιή στοιχεία. Δεν συναντήθηκα με καμία Ένωση. Τα δημοσιεύματα είναι φύλλα δικά σας; Εμένα με λένε Μελισσανίδη και όχι Σαββίδη. Ακριβώς. Να το αποδείξω. Τρία χρόνια ο Γραμμένος έβγαλε τρεις διαφορετικές ομάδες. Δεν κάναμε χούντα που ήταν στο ποδόσφαιρο».

Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Εγώ με τον κύριο Μαρινάκη ήμουν 25 χρόνια φίλος. Όταν πήρα την ΑΕΚ, ήθελε να μονοπωλεί το ποδόσφαιρο και μου κήρυξε πόλεμο. Δεν τα ξέρετε καλά. Θέλανε να με βγάλουν από τη μέση. Αυτή η συμμορία. Αυτή η κλίκα. Τότε με το στημένο σκηνικό με τον Ζωγράφο. Αυτά που είπα για τον κύριο Μαρινάκη. Το είπα και το ξαναλέω. Είναι κατίνα».

Αν μίλησε με τον Ζωγράφο: «Έχω μιλήσει με τον κύριο Ζωγράφο. Πείτε μου, πού θέλετε να καταλήξετε; Δεν θυμάμαι πότε τον είχα πάρει τηλέφωνο. Ξέρετε γιατί αθωώθηκα; Όταν του ανοίξανε τα τηλέφωνα, δεν βρέθηκε ανώνυμο τηλέφωνο που έλεγε. Έλεγε ψέματα. Πήρα να τον ευχαριστήσω. Να του δώσω συγχαρητήρια. Του είπα του Ζωγράφου, ναι, ότι βλέπω μυστήριες διαιτησίες. Ναι, μπορεί να το είπα και το είπα. Εγώ έπρεπε να μιλάω με τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Εμ, βέβαια, μιλάω. Η ιδιότητά μου ήταν πως ήθελα να ξαναφτιάξω την ΑΕΚ. Έχει σημασία εάν είχα θεσμική ιδιότητα; Θεσμικά δεν ήμουν τίποτα στην ΑΕΚ. Ήμουν χορηγός και οπαδός. Μετά έγινε η καταγγελία του Ολυμπιακού. Εσείς πώς υπερασπίζεστε τον κύριο Μαρινάκη που του απαγορεύτηκε η ενασχόληση; Ποια είναι αυτά τα μυθιστορήματα; Τι είναι αυτά που λες, κοπέλα μου; Κουπόνια και ΟΠΑΠ. Δεν ξέρετε τι σας γίνεται; Δεν ξέρετε. Κανένα κώλυμα δεν υπήρχε. Η απόφαση που έβγαλε η ΕΕΑ ήταν, επειδή το παιδί μου είναι μέτοχος στον ΟΠΑΠ, να μην είναι η ΑΕΚ στο κουπόνι. Εάν ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού πάρει μετοχές, δεν θα μπορεί να είναι;».

Για τη σχέση με τον Μαρινάκη και αν έχει εμπάθεια μαζί του: «Ναι, η σχέση μας χάλασε με τον κύριο Μαρινάκη, επειδή φοβήθηκε ότι του χαλάσαμε τη μανέστρα. Του τη χαλάσαμε. Κανένα δικαστήριο δεν έκανα εγώ στον κύριο Μαρινάκη και κανένα εκείνος σε εμένα. Ναι, είναι η νοοτροπία του κυρίου Μαρινάκη. Μαμά είπε 20 χρονών αυτός. Όλα έτοιμα τα βρήκε. Θέλει να μας πεθάνει όλους. Θα πεταχτούν τα κόκαλα του Λαμπράκη από τον τάφο. Εάν έχω κόντρα με τον Μαρινάκη; Και βέβαια έχω. Τι εμπάθεια να έχω; Οι κασέτες της ΕΥΠ μιλάνε. Τι εμπάθεια;».

Δικηγόρος Μαρινάκη: "Έγιναν συναντήσεις σας με προέδρους ΕΠΣ".

Μελισσανίδης: "Δεν θυμάμαι, μπορεί και να ήταν. Πάω σε εκδηλώσεις, πάω σε βραβεύσεις".

Ο δικηγόρος Μαρινάκης, κ. Δημακόπουλος, διάβασε αριθμούς του κ. Παναγόπουλου και δεν διαπίστωσε 6.000.000 ευρώ ποντάρισμα στο Ολυμπιακός - Βόλος. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης του απάντησε:

"Τα έχουν γυρίσει και οι μάρτυρες", υποστήριξε και συνέχισε.

Χατζησαββάογλου (δικηγόρος Ολυμπιακού): "Ξέρετε ποιος πήγε ή ποιος κλήθηκε;"

Μελισσανίδης: "Ήξερα από ρεπορτάζ ποιος πήγε".

Ερώτηση νομικού επιτελείου κ. Σαρρή: "Πόσες φορές ακούσατε τον κ. Σαρρή να μιλάει με Ολυμπιακό;"

Μελισσανίδης: "Μία φορά τουλάχιστον, δεν ξέρω για περισσότερες. Συνομίλησαν για να βάλουν ένα διαιτητή σε συγκεκριμένο παιχνίδι. Σήμερα τα πράγματα είναι μία καλή ΕΠΟ με τρεις διαφορετικούς πρωταθλητές. Έχει λογική επί 20 χρόνια να το παίρνει ένας; Δεν έχω να πω κάτι για τον κ. Γκιρτζίκη, ήταν και αυτός μέλος στην οργάνωση. Παράπονα για την διαιτησία πάντα θα υπάρχουν, μιλάμε για εγκλήματα εκείνη την εποχή".