Χατζησαββάογλου: «Δεν βρήκαν τίποτα ύποπτο UEFA και CAS»

Οι δικηγόροι του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη αντέκρουσαν τις κατηγορίες.

Χατζησαββάογλου: «Δεν βρήκαν τίποτα ύποπτο UEFA και CAS»

Το σύστημα της τηλεδιάσκεψης αποδείχτηκε ανεπαρκές και έτσι η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας με κατηγορούμενος 15 φυσικά πρόσωπα και δύο ΠΑΕ συνεχίστηκε την Τετάρτη στο Εφετείο Αθηνών.

Στο ξεκίνημα της διαδικασίας η πρόεδρος ανέγνωσε του κατηγορητήριο και όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη τόνισε πως το CAS και η UEFA οριστικά και αμετάκλητα έχουν κρίνει πως δεν συνέβη τίποτα το ύποπτο στο παιχνίδι με τη Βέροια το οποίο εξετάζει η επιτροπή δεοντολογίας.

Ο δικηγόρος του Ολυμπιακού, Γιάννης Χατζησαββάογλου είπε: «Ο Ολυμπιακός αρνείται την παράβαση του Άρθρου 29 του Κώδικα Δεοντολογίας του 2019. Δεν μπορούμε να διωχθούμε για την απλή μορφή του αδικήματος της χειραγώγησης. Δεν προκύπτει και αντικειμενική ευθύνη της ΠΑΕ για τις πράξεις του φυσικού προσώπου. Δεν υπάρχει ούτε ένδειξη ότι υπήρξε σκοπός αποκόμισης οφέλους από στοιχηματισμό. Επίσης απαιτείται αυξημένος βαθμός απόδειξης, απόδειξη πέραν πάσης αμφιβολίας. Θα ίσχυε ο μειωμένος βαθμός απόδειξης αν το δικαστήριο δεν είχε πρόσβαση σε όλο το αποδεικτικό υλικό. Αυτό λέει το CAS, δεν λέει κάτι άλλο. Τέλος, το ίδιο αποδεικτικό υλικό εξετάστηκε και από την UEFA το 2019 και από το CAS το 2015 και δεν κρίθηκε επαρκές. Το παραπεμπτικό βούλευμα δεν θεωρείται νέο στοιχείο».

Ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης από την πλευρά του που εκπροσωπεί Ατρόμητο, Γιώργο Σαπνό, Γιάννη Αγγελόπουλο και Ρικάρντο Σα Πίντο είπε: «Οι εντολείς μου αρνούνται τις κατηγορίες. Με τα υπομνήματα έχουμε αποδείξει με σαφήνεια και χωρίς σκιά να μένει ότι δεν υπάρχει αδίκημα. Το ματς δεν θεωρήθηκε καν ύποπτο. Δεν υπάρχει χειραγώγηση, βασίζεται σε αναληθή περιστατικά που κακώς έχουν γίνει δεκτά. Ο μάρτυρας (σ.σ. Φύσσας) έχει μηνυθεί από τους εντολείς μου».

Ο εκπρόσωπος του Ηλία Σπάθα, Βασίλης Καπερνάρος είπε: «Ο Ηλίας Σπάθας κατηγορείται για το Αστέρας-Ολυμπιακός 0-0, την 1/11/2014. Έχουμε βεβαίωση από την ΕΠΟ ότι ο αγώνας αυτός δεν ήταν χειραγωγημένος. Τι αυθαιρεσία είναι αυτή η πρόταση, ότι ενεργούσε κατά τρόπο που έβλαπτε την ακεραιτότητα των αγώνων για να προσπορίσει στον εαυτό του οικονομικό όφελος; Είναι προσβλητική και εξευτελιστική η κατηγορία. Αναπόδεικτη και αναιτιολόγητη και θα την διαλύσουμε στην ακροαματική διαδικασία».