Το δώρο του Ολυμπιακού σε παικταράδες

Εκτός από τον Μαρτίνς, ο φετινός τίτλος με τον Ολυμπιακό είναι ο πρώτος στην καριέρα του Γκιγιέρμε και του Σεμέδο και μόλις ο δεύτερος για Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί και Σα!

Το δώρο του Ολυμπιακού σε παικταράδες

Για κάποιους στον Ολυμπιακό, όπως ο Βασίλης Τοροσίδης, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος (με έξι τίτλους), ο Χιλάλ Σουντανί (με πέντε), ο Ομάρ, ο Φορτούνης και ο Μπουχαλάκης (με τρεις) ή ο Λάζαρος που έχει πρωταθλήματα με τρεις διαφορετικές ομάδες, ο φετινός τίτλος μοιάζει κάπως με επιστροφή στη συνήθεια!

Υπάρχουν, όμως, πολλοί σημαντικοί παίκτες, αλλά και ο ίδιος ο προπονητής του Ολυμπιακού, οι οποίοι είτε δεν έχουν πάρει ποτέ το πρωτάθλημα στην καριέρα τους είτε θα το πανηγυρίσουν όταν έρθει η ώρα μόλις για δεύτερη φορά.

Κι όταν μιλάμε για παίκτες με τεράστια διεθνής καριέρα, όπως ο Ματιέ Βαλμπουενά κυρίως, αλλά και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ή ο Ζοσέ Σα, τότε το γεγονός ότι αυτό θα είναι μόλις το δεύτερο πρωτάθλημα σε όλη τη σταδιοδρομία τους, εξηγεί πάρα πολλά σχετικά με την ικανοποίηση και την ευτυχία που νιώθουν για τη συνεργασία τους με τον Ολυμπιακό.

Πολύ περισσότερο, μάλιστα, για κάποιους αστέρες της ομάδας όπως ο Γκιγιέρμε και ο Ρούμπεν Σεμέδο, οι οποίοι όταν θα έρθει η ώρα της φιέστας θα σηκώσουν για πρώτη φορά στη δική τους καριέρα την κούπα του πρωταθλητή! Δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα.

Όπως δεν είναι μικρό πράγμα να γίνονται πρωταθλητές για πρώτη φορά νεαροί άσοι όπως ο Καμαρά, ο Μπα, ο Σισέ, ο Μασούρας. Αλλά ουσιαστικά και ο Τσιμίκας που ανήκε στον Ολυμπιακό και στους παλιότερους τίτλους, αλλά δεν ήταν στην πρώτη ομάδα. Παιδιά που είχαν τρομερή συμμετοχή στη φετινή επιτυχία της ομάδας τους να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα και μαθηματικά, έξι αγωνιστικές πριν από το τέλος. Με πολύ μεγάλη διαφορά από τους άλλους διεκδικητές που είχαν μείνει από πολύ νωρίς νοκ άουτ, παρόλο που είχαν μείνει ακόμη πιο νωρίς εκτός στόχων στην Ευρώπη, με τον αποκλεισμό τους από το περασμένο καλοκαίρι. Ο δε πρωταθλητής Ολυμπιακός συνεχίζει ακόμα...

Και φυσικά είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα και απολύτως αντάξιο για τη δουλειά που έχει κάνει εδώ και πολλά χρόνια σε όχι μεγάλους συλλόγους της πατρίδας του ο Πέδρο Μαρτίνς, αυτό το δικό του πρώτο πρωτάθλημα...