Δεν ήταν «πρόβα τελικού»!

Η αναμέτρηση του ΟΑΚΑ είχε προαναγγελθεί ως «πρόβα τελικού», αφού μεσοβδόμαδα ΑΕΚ και Ολυμπιακός προκρίθηκαν στον τελικό του 78ου Κυπέλλου Ελλάδας.

Δεν ήταν «πρόβα τελικού»!

Ωστόσο η αγωνιστική εικόνα (ειδικά του πρώτου ημιχρόνου) και το αποτέλεσμα δεν αποτελούν πρόκριμα της έκβασης του δεύτερου τη τάξει ποδοσφαιρικού θεσμού της χώρας. Αφού δύσκολα η ΑΕΚ θα εμφανιστεί (όποτε κι όπου γίνει...) «μισή» όπως χθες (τιμωρημένοι οι Ολιβέιρα, Μάνταλος και Σιμόες, τραυματίες οι Μπακάκης, Λόπες, Μπάρκας και Γαλανόπουλος), με τον Μάσιμο Καρέρα να αναγκάζεται να προβεί σε αλχημείες.

Η «Ένωση» γνώρισε τη δεύτερη ήττα επί των ημερών του Ιταλού και πρώτη από τις 12 Ιανουαρίου στην Τούμπα (με ένα συζητήσιμο πέναλτι), μετά από 17 αγώνες όλων των διοργανώσεων, αλλά για να συμβεί αυτό έπρεπε ο Βράνιες να θυμίσει ότι δεν είναι υπόδειγμα επαγγελματία, φεύγοντας πριν τελειώσει το συμβόλαιό του, να δοθεί εντολή να καθαρίσουν με τιμωρίες (ενόψει τελικού) οι Ολιβέιρα - Μάνταλος κι εκτός των τραυματιών η «Ένωση» να παίξει μισή ώρα παραπάνω στο «Βικελίδης»... αδειάζοντας σωματικά και ψυχικά.

Όλα τα ανωτέρω συνέβαλαν να μην μπορεί ο Καρέρα να παρατάξει το 4-3-3 (και με τα πρόσωπα που το απάρτιζαν...) που στις 26 Γενάρη, στο ματς των δύο ομάδων για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, είχε αποτέλεσμα μια «λευκή» ισοπαλία με τους «ερυθρόλευκους».

Το 4-2-3-1 που παρέταξε αρχικά το εγκατέλειψε στο ημίωρο (αφού είχε γίνει «φύλλο και φτερό»...), γυρνώντας σε άμυνα τριών με την προσθήκη του Οικονόμου, αλλά δεν ήταν τόσο θέμα τακτικής όσο διαφοράς ποιότητας και μεγέθους «οπλοστασίου» των δύο ομάδων, με τον Ολυμπιακό να παίζει ούτε για μία ώρα και να κερδίζει...

Κι αν ότι σε μια κακή βραδιά και υπ’ αυτές τις συνθήκες η ΑΕΚ δεν έπαθε κάποιο χουνέρι ή ότι στο τελευταίο ημίωρο έδειξε... σφυγμό δεν μπορεί να μακιγιάρει ούτε την κακή κατάσταση των μέσων (ειδικά του Κρίστιτσιτς που είναι αγνώριστος σε σχέση με πριν από τη διακοπή) ούτε το έλλειμμα λύσεων. Ούτε επιτρέπει να θεωρηθεί το ποτήρι μισογεμάτο...

Ειδικά αφού την Τετάρτη υπάρχει Τούμπα κι αν η διαφορά πάει στο -6, μάλλον η 2η θέση θα είναι ανέφικτη.