Ο μόνος που κέρδισε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ σε μία εβδομάδα

Δεν περιμέναμε το ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ για να διαπιστώσουμε ότι ο Πέδρο Μαρτίνς βάζει σοβαρή υποψηφιότητα να αναδειχθεί ο κορυφαίος προπονητής του Ολυμπιακού της τελευταίας εικοσαετίας.

Ο μόνος που κέρδισε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ σε μία εβδομάδα

Η υπεροχή του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ δεν έχει να κάνει με τις απουσίες της ΑΕΚ, γιατί και πέρσι η «Ένωση» έπαιζε με αναπληρωματικούς και κατάφερε να πάρει την ισοπαλία, προς απογοήτευση των οπαδών της πειραϊκής ομάδας. Και πιο παλιά, αν και φαβορί, αν και προηγήθηκε 0-2, έχασε 3-2. Ο Ολυμπιακός απέδειξε όλη τη χρονιά ότι είναι το κορυφαίο κλαμπ της χώρας σε οργάνωση, γι’ αυτό και κατάφερε να ανασυνταχθεί και να επανέλθει σαν να μην πέρασε μια μέρα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς κατάφερε το ακατόρθωτο. Να παίζει όπως και πριν από τη διακοπή και να γίνει η πρώτη και μοναδική ομάδα του Βig-4 που κέρδισε τις τρεις αντιπάλους της σε μία εβδομάδα. Την Κυριακή τον Παναθηναϊκό, την Τετάρτη τον ΠΑΟΚ και την Κυριακή την ΑΕΚ.

Κι όλα αυτά είναι έργο Μαρτίνς, αλλά τα εύσημα ανήκουν και στη διοίκηση που δεν τον απέλυσε όταν έφαγε τρία γκολ στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ και μετά αποκλείστηκε στο Κύπελλο από τη Λαμία μέσα στο Καραϊσκάκη.

Ο Ολυμπιακός προελαύνει σε πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη, παρότι έχει συμπληρώσει 50 ματς σε έναν χρόνο και παίζει ανελλιπώς σχεδόν έναν χρόνο. Κι όχι μόνο παίζει, αλλά αποδίδει και καλό ποδόσφαιρο, προς παραδοχή και των αντιπάλων του.

Κι όταν λείπουν βασικοί ποδοσφαιριστές, όπως ο Βαλμπουενά, είναι σαν να μη συμβαίνει κάτι φοβερό, αφού χωρίς τον Γάλλο κέρδισε και τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Κι αυτό γιατί είδαμε έναν Φορτούνη από τα παλιά, που άλλαξε ταχύτητα και φαίνεται να συνέρχεται μετά τον σοβαρό τραυματισμό του. Να γίνεται ο ηγέτης όπως τον θέλουν οι φίλοι του Ολυμπιακού, γιατί τον συμπαθούν ιδιαίτερα και επιπροσθέτως θέλουν να καμαρώνουν και ένα ελληνόπουλο στην ενδεκάδα της ομάδας τους.