ΑΕ Θύελλα/Αχιλλέας Κορυδαλλού: Σε επαγγελματικά πρότυπα

Οι διαφορές που μπορείς να βρεις ανάμεσα σε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι πολλές. Τα χρήματα, οι διαφημίσεις, οι χορηγοί, τα γήπεδα και σίγουρα το επικοινωνιακό κομμάτι. Κι όμως, το τελευταίο δεν το βρίσκεις μόνο σε κλαμπ μεγάλων κατηγοριών. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, δεν το βρίσκεις, πλέον, μόνο στα μεγάλα πρωταθλήματα!

ΑΕ Θύελλα/Αχιλλέας Κορυδαλλού: Σε επαγγελματικά πρότυπα

Και αυτό γιατί στον Πειραιά και συγκεκριμένα στον Κορυδαλλό υπάρχει ένα σωματείο που έχει επενδύσει στον εν λόγω τομέα, έχοντας κάνει άλματα προόδου. Ο λόγος για την ΑΕ Θύελλα/Αχιλλέα Κορυδαλλού, η οποία βαδίζει σε επαγγελματικά πρότυπα. Δύσκολα θα δεις δουλειά με τόση λεπτομέρεια όση εκείνη των ανθρώπων της ομάδας. Ιδίως σε επίπεδο τοπικού. Αναλύσεις, βίντεο, ανακοινώσεις με κάθε λεπτομέρεια και φυσικά πάντα δίπλα στους ρεπόρτερ. Αιτία του αφιερώματος η κίνηση της διοίκησης να δώσει βήμα σε όλους και να στείλει μήνυμα συμπαράστασης, συσπείρωσης και αλληλεγγύης από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Να ανεβάσουμε επίπεδο το πειραϊκό ποδόσφαιρο»

Το «ΦΩΣ» επικοινώνησε με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων Αντώνη Αναστασιάδη, θέλοντας να δώσει ένα βήμα σε αυτές τις εξαιρετικές και σίγουρα πρωτοποριακές προσπάθειες. Ο παράγοντας της ΑΕ Θύελλας/Αχιλλέα είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τις οθόνες. Ήταν αυτός που με την ιδέα του κράτησε συντροφιά σε ποδοσφαιριστές, παράγοντες, προπονητές, διοικούντες τους δύσκολους 2,5 μήνες. Τα βίντεο έγιναν θέμα προς συζήτηση από κάθε Μέσο και όπως ο ίδιος μας είπε στόχος του κλαμπ είναι να διαφημίσει το πειραϊκό ποδόσφαιρο. Άλλωστε, όπως δήλωσε, θα πρέπει όλοι να βάλουμε το λιθαράκι μας για να οδηγήσουμε τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Πειραιά σε πιο φωτεινούς δρόμους. Ο νεαρός ιθύνων των «κυανέρυθρων» έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μετά κορονοϊό εποχή και στα εμπόδια που θα συναντήσουν τα ερασιτεχνικά σωματεία. Επίσης, εμφανίστηκε ανοιχτός σε κάθε συνεργασία με άλλες ομάδες για το καλό του αθλήματος.

Σε τι στάδιο βρίσκεται ο σύλλογος;
Η ομάδα δεν κάνει προπονήσεις. Ολοκληρώσαμε τις προπονήσεις, κάναμε δύο συναντήσεις με τα παιδιά, αναφέραμε τα μέτρα και τις προϋποθέσεις που έθεσε το υπουργείο για να ξεκινήσουμε, αλλά είδαμε πως δεν είναι εφικτό να γίνουν προπονήσεις, ρεαλιστικά. Κυρίως με γνώμονα το θέμα υγείας, αποφασίσαμε να βάλουμε τέλος στο αγωνιστικό σκέλος της σεζόν.
Από εδώ και πέρα;
Εμείς έχουμε σηκώσει μανίκια, ανανέωσε ο προπονητής, ανανέωσαν αρκετοί ποδοσφαιριστές και η διοίκηση μαζί με τον προπονητή προχωρούν τον προγραμματισμό. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε ένα κομμάτι του περσινού βασικού κορμού και μετά να στραφούμε στο μεταγραφικό μέτωπο. Θεωρητικά, έχουμε κάνει ήδη επτά προσθήκες, απλώς περιμένουμε να ολοκληρωθούν ορισμένες τυπικές διαδικασίες.
Δύσκολα τα νέα δεδομένα, η επόμενη μέρα;
Για εμάς δεν θα είναι δύσκολο το οικονομικό σκέλος, αλλά το αγωνιστικό. Θα τελειώσουμε; Θα ξεκινήσουμε; Αναφέρομαι στο θέμα υγείας. Εμείς μιλήσαμε με τους χορηγούς και έχουμε κλείσει νέες συμφωνίες και μπορώ να πω πως θα ξεπεράσουμε τα δικά μας οικονομικά δεδομένα. Απλώς, με την κατάσταση του ιού, δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Υπάρχουν ερωτηματικά πάνω σε αυτό. Προχωράμε χωρίς υπερβολές και πηγαίνουμε βήμα βήμα.
Σας επηρεάζει ο νέος νόμος με τους «μικρούς»;
Κοίτα, αυτό σίγουρα ευνοεί ομάδες με μεγάλες ακαδημίες. Εγώ δεν ξέρω αν αυτός ο νόμος είναι για να αναδειχθούν ταλέντα ή για να προωθήσουν νεαρά παιδιά. Εμείς τους μικρούς μας τους έχουμε, κοιτάζουμε στην αγορά για κάνα δύο και σίγουρα θα ανεβάσουμε παιδιά από τα τμήματα υποδομής μας. Να πω κάπου εδώ πως ο Γιάννης Χρυσάφης θα ρίξει βάρος στην ακαδημία μας. Θα την οργανώσουμε καλύτερα, με ιδέες, εκδηλώσεις, και μας ενδιαφέρει να αναπτύξουμε το συγκεκριμένο σκέλος.
Τώρα που είπες Χρυσάφης, ποιος ο νέος ρόλος του Γιάννη στο σωματείο;
Είναι στην ουσία ο άμεσος συνεργάτης του Σταμάτη Αναστασιάδη. Θα είναι σε επαφή οι δυο τους για τα πάντα στον σύλλογο. Από το κομμάτι των ακαδημιών μέχρι την πρώτη ομάδα. Θα είναι ο συνδετικός κρίκος της διοίκησης με τους παίκτες. Θεωρούμε πως είναι ο κατάλληλος για να το κάνει αυτό. Η Θύελλα θέλει να ξεφύγει από τον Πειραιά. Η Θύελλα κοιτάζει το ποδόσφαιρο, θέλουμε να ανοίξουμε τα… ραντάρ μας. Δεν παίζουμε μόνο στον Πειραιά, παίζουμε ποδόσφαιρο γενικά και αυτό έχει σημασία. Η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, αγωνιστικά και επικοινωνιακά, έχει μεγάλη σημασία.
Επικοινωνία, έχετε ρίξει μεγάλο βάρος σε αυτήν. Πες μου για την ιδέα μέσα στην καραντίνα…
Μας ήρθε μέσα στο γήπεδο. Ήμασταν η τελευταία ομάδα μέσα στο ΔΑΚ και γίνονταν διαβουλεύσεις για το τι θα γίνει. Είδαμε στενοχώρια στα παιδιά γιατί αγαπάνε το ποδόσφαιρο. Εγώ τους είπα πως πρέπει μέσα στην καραντίνα η ομάδα κάτι να κάνει. Για να μη χάσουμε αυτό που γουστάρουμε. Τους είπα πως θα μιλάμε συνέχεια, τίποτα δεν μας χωρίζει. Σκέφτηκα πως τώρα είναι ευκαιρία για το πειραϊκό και γενικά όλο το ποδόσφαιρο να κάνουμε μια προσπάθεια να φέρουμε κοντά τα σωματεία. Δεν ξέραμε πόσο θα μέναμε μέσα. Έγινε συνάντηση με τη διοίκηση, τους το είπα και αμέσως ξεκινήσαμε.
Μεγάλη ανταπόκριση. Δέχθηκες μηνύματα;
Ακόμα δεχόμαστε και η αλήθεια είναι πως υπάρχουν βίντεο που ακόμα δεν έχουν βγει. Ακόμα και ο Θωμάς Μαύρος μίλησε. Έγινε μεγάλος ντόρος, γιατί ο κόσμος ήθελε να στείλει το δικό του μήνυμα ελπίδας. Ήταν συγκινητικό. Πραγματικά, μας ένιωσε η συγκεκριμένη κατάσταση. Να πω κιόλας πως μέσα από αυτό δημιουργήθηκαν επιπλέον ιδέες.


Διαφημίστηκε το πειραϊκό ποδόσφαιρο…
Εννοείται, όλοι πλέον έμαθαν τον Πειραιά και ήταν πολλοί εκείνοι που δεν ήξεραν ώρες, ποδοσφαιριστές των πρωταθλημάτων μας, αλλά πλέον τα ξέρουν όλοι. Δυστυχώς, έπρεπε να έχουμε κάνει κάτι να μάθουν νωρίτερα τον Πειραιά. Εμείς πρέπει να κινηθούμε για να τον ανεβάσουμε επίπεδο.
Γενικά, η Θύελλα βαδίζει σε επαγγελματικά πρότυπα…
Διάθεση χρειάζεται και ιδέες. Θεωρώ πως έχουμε εξελιχθεί και αυτό μας ικανοποιεί γιατί δουλεύουμε. Πριν από τέσσερα χρόνια η ομάδα δεν είχε γραφείο Τύπου. Σε αυτά τα χρόνια νομίζω πως έχουμε κάνει άλματα, όχι βήματα. Και με τη δουλειά μας έχουμε βοηθήσει κι άλλους συλλόγους.
Βοηθάτε άλλους συλλόγους;
Και βέβαια. Η πόρτα μας είναι ανοιχτή, πραγματικά νιώθω φίλος με όλους. Κανείς μας δεν ήταν επαγγελματίας. Βέβαια, χρειάζεται μεράκι και όρεξη για δουλειά. Θυμάμαι που πολλοί μου έλεγαν πως θα πάμε μπροστά και θα γίνουμε πρότυπο.
Θα υπάρξουν νέες, παρόμοιες ιδέες;
Υπάρχει μια σκέψη σε κάποια παιχνίδια μετά το πέρας να γίνονται αναλύσεις των αγώνων. Είτε με κάποια βιντεάκια είτε με κάποια σκίτσα. Είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα, χρειάζεται κόπο, αλλά μπορεί να γίνει.
Έχει γίνει οικονομική επένδυση;
Υπάρχει οικονομική επένδυση πάνω σε αυτό. Δεν μπορεί να είναι δωρεάν, χρειάζεται μια δομή. Για να φτιαχτεί η δομή, θέλει λεφτά. Απλά, προσπαθούμε με την προσωπική μας δουλειά να μειώνουμε το κόστος. Για μένα όποια νοικοκυρεμένη ομάδα θέλει να το κάνει, με κόπο και μέσα σε κάποιον χρόνο θα τα καταφέρει. Ποτέ μας δεν θα ασχοληθούμε με διαιτησίες, με τσακωμούς. Δεν θα τα προβάλουμε ποτέ. Μέσα στη σελίδα και σε υγιή κοινό δεν υπάρχει περίπτωση να διαφημίσω βία. Δεν κάνω τη χάρη σε κανέναν. Όσο είμαστε εμείς η ομάδα θα βαδίζει σε υγιή και επαγγελματικά πλαίσια.
Αναφέρθηκες στη βία, ποια η αντιμετώπιση του συλλόγου;
Ξεκάθαρα, είμαστε μακριά απ’ όλο αυτό. Και εντός αγώνων, με σεμινάρια στους παίκτες μας. Μπαίνουμε κύριοι. Βγαίνουμε κύριοι. Και ως διοίκηση μένουμε μακριά. Δεν θέλουμε καμία σχέση. Πραγματικά η βία έχει γίνει μάστιγα στα πρωταθλήματά μας. Έχει τύχει να έρθουν φίλαθλοι ομάδας και να τους κεράσουμε και καφέ στην κερκίδα. Εμάς μας αρέσει ο κόσμος στα γήπεδα και είναι ό,τι πιο ωραίο να έχει φιλάθλους στις εξέδρες.
Κι όμως, ίσως ξεκινήσει πρωτάθλημα χωρίς κόσμο…
Είναι δυνατόν να γίνει αγώνας χωρίς κόσμο; Και ΟΚ στη Σούπερ Λιγκ, που και εκεί θα μπορούσε να έχει ένα ποσοστό. Για ποια μέτρα μιλάμε; Τα μέτρα είναι θεωρητικά. Δυστυχώς, ο αθλητισμός έχει πληγωθεί περισσότερο απ’ όλους και ιδιαίτερα ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Δεν υφίσταται αγώνας στον Πειραιά χωρίς κόσμο. Πόσους μπορεί να έχει ένα γήπεδο στον Πειραιά στη Β’ και στη Γ’ Πειραιά… Εννοείται πως πρέπει να υπάρχουν μέτρα, αλλά κάπου να είμαστε και πιο σοβαροί.
Και πάμε τώρα στο γηπεδικό…
Γενικά, ο Πειραιάς προσπαθεί εδώ και χρόνια να βρει λύσεις στο συγκεκριμένο θέμα. Ιδιαίτερα ο Κορυδαλλός έχει μεγάλο πρόβλημα. Φαντάσου, είμαστε 7 ομάδες σε ένα γήπεδο και αν υπολογίσουμε και τα τμήματα υποδομής, καταλαβαίνεις πόσο δύσκολο είναι να βγάλεις πρόγραμμα και να μοιράσεις τις ώρες.
Υπάρχει όμως και… φως στον ορίζοντα με τον χώρο στα λατομεία.
Το νέο έργο στα λατομεία θα μας δώσει «ανάσα». Μεγάλη «ανάσα». Είναι ένα πρότζεκτ, το οποίο πραγματικά έχει ενδιαφέρον. Μακάρι να προχωρήσει γρήγορα και να δοθούν λύσεις στο συγκεκριμένο θέμα. Γενικά, η πόλη αναβαθμίζεται και είναι καλό για όλες τις ομάδες. Θα προσελκύσει κόσμο από άλλες περιοχές, πιστεύω θα αξιοποιηθεί από τους συλλόγους, γιατί έχουμε καλή σχέση με τον δήμαρχο.
Θέλεις να πεις κάτι κλείνοντας;
Υγεία να έχουμε και να προχωρήσουμε δυνατοί. Όρεξη πάνω απ’ όλα και να δούμε ένα ωραίο ποδόσφαιρο. Ελπίζω το πειραϊκό ποδόσφαιρο να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Όλοι μαζί να το οδηγήσουμε εκεί όπου του αξίζει. Γιατί έχει ποιότητα, ταλέντο και ανθρώπους που μπορούν να δώσουν πράγματα.