O Φορτούνης, η ΑΕΚ και το ΟΑΚΑ

Η μεγάλη ιδιαιτερότητα του ντέρμπι με την ΑΕΚ για τον Κώστα Φορτούνη και το παρελθόν του άσου του Ολυμπιακού απέναντι στην «Ένωση» και γενικά στο ΟΑΚΑ. 

O Φορτούνης, η ΑΕΚ και το ΟΑΚΑ

Ο Κώστας Φορτούνης ετοιμάζεται για ένα ντέρμπι ιδιαιτεροτήτων απέναντι στην ΑΕΚ, το βράδυ της Κυριακής (28/6, 21.30) στο ΟΑΚΑ. Τόσο για την ομάδα του, καθώς με νίκη κατακτά τον 45ο τίτλο της και μαθηματικά, όσο και για τον ίδιο. Διότι η δική του συμμετοχή στη συγκεκριμένη αναμέτρηση έχει μεγάλη αξία όσον αφορά στην προσπάθεια που κάνει για διαρκή βελτίωση και για να είναι πανέτοιμος να βοηθήσει αποφασιστικά τον Ολυμπιακό στα πολύ σπουδαιότερα ματς που ακολουθούν. Τον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στον ίδιο αντίπαλο και φυσικά την ευρωπαϊκή μάχη κόντρα στην Γουλβς.

Ο διεθνής άσος έκανε ένα καλό παιχνίδι την περασμένη αγωνιστική των play off εναντίον του Παναθηναϊκού και ένα πολύ καλό μεσοβδόμαδα απέναντι στον ΠΑΟΚ, βοηθώντας πάρα πολύ για την πρόκριση. Στην πραγματικότητα, ήταν το καλύτερο ματς του Φορτούνη από τότε που επανήλθε στην αγωνιστική δράση έπειτα από τον σοβαρότατο τραυματισμό του το περασμένο καλοκαίρι. Κι η λογική που υπάρχει, τόσο στη δική του προσπάθεια όσο και στο πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς, είναι να παρουσιάζεται διαρκώς βελτιωμένος ο Φορτούνης στα επόμενα παιχνίδια. Είτε χρησιμοποιείται από την αρχή είτε έρχεται από τον πάγκο.

Στο ντέρμπι της Κυριακής ο Φορτούνης θα αγωνιστεί απέναντι σε μία ομάδα την οποία έχει «πληγώσει» αρκετές φορές στην καριέρα του, αλλά και σε ένα γήπεδο όπου έχει σημειώσει εντυπωσιακά γκολ ή έχει δώσει καθοριστικές ασίστ. Ας θυμηθούμε:

Το πρώτο του γκολ στην Α Εθνική (και το μοναδικό με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης) το είχε βάλει τον Σεπτέμβρη του 2010, με ένα καταπληκτικό μακρινό σουτ στο ΑΕΚ-Αστέρας 2-2 στο ΟΑΚΑ. Παιδάκι ακόμα...

Με τον Ολυμπιακό έχει σκοράρει επί της ΑΕΚ κυρίως στο Φάληρο. Έβαλε δύο γκολ στο 4-0 τον Οκτώβρη του 2015, ακριβώς ένα χρόνο μετά είχε βάλει γκολ στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0 και στην περσινή σεζόν είχε πάλι πετύχει δύο τέρματα, στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-1.

Στο ΟΑΚΑ με τη φανέλα του Ολυμπιακού εναντίον της ΑΕΚ είχε συμμετοχή με ασίστ στο «ιστορικό» γκολ του Φράνκο Χάρα τον Μάρτιο του 2015, όταν οι Πειραιώτες απέκλεισαν στο τελευταίο λεπτό την «Ένωση» από το Κύπελλο. Έχει δώσει ασίστ για το γκολ του Ταχτσίδη πριν από τρία χρόνια, αλλά τότε δεν έφτασε για την πρόκριση παρά την ασφυκτική πίεση στο τέλος. Πέρυσι έβαλε το καταπληκτικό γκολ στον Μπάρκα, το τελικό 1-1 με την ισοφάριση στο φινάλε από τον Μπακασέτα και την τεράστια ευκαιρία του Φετφατζίδη στις καθυστερήσεις.

Αλλά και με τη φανέλα της Εθνικής, ο Φορτούνης έχει κάνει πολύ καλό ματς στο ΟΑΚΑ, στην τελευταία του συμμετοχή με το εθνόσημο πριν από τον τραυματισμό του. Τον περασμένο Ιούνιο, στην ήττα με 3-2 από την Αρμενία είχε δώσει ασίστ στον Ζέκα στο πρώτο ελληνικό γκολ, ενώ είχε πετύχει ο ίδιος το δεύτερο με εξαιρετικό σλάλομ.

Απέναντι, λοιπόν, σε μια ομάδα και σε ένα γήπεδο που «τον πηγαίνουν», ο Φορτούνης έχει τη δυνατότητα να κάνει ακόμη ένα βήμα προς την ολική επιστροφή...