Η μεγάλη επιστροφή του Φορτούνη

Aπό εκεί που σταμάτησε, από εκεί ξεκινά ο Κώστας Φορτούνης την ανοδική πορεία του, αφού στο ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα μπήκε στη μαύρη λίστα του Μαρτίνς, σε παιχνίδι με τον «Δικέφαλο» ξαναβρέθηκε στα πάνω του.

Η μεγάλη επιστροφή του Φορτούνη

Ο διεθνής χαφ στον νικηφόρο αγώνα του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη είχε άσχημη συμπεριφορά επειδή δεν ήταν στην ενδεκάδα και ο Πορτογάλος τεχνικός τον άφησε επιδεικτικά εκτός αποστολής στα επόμενα ματς. Ακόμη κι όταν ζήτησε με κρύα καρδιά συγγνώμη, ο Μαρτίνς δεν ξέχασε τι έκανε στην Τούμπα και του έδειξε ποιος είναι αφεντικό στον Ολυμπιακό.

Επειδή όμως ένας προπονητής είναι παιδαγωγός και όχι μνησίκακος, έδωσε ευκαιρίες στον Φορτούνη και στο χθεσινό ματς τον έβαλε στο 42', πριν ακόμη τελειώσει το ημίχρονο, γιατί δεν υπήρχε καλή επιθετική λειτουργία στην ομάδα του. Ο Φορτούνης έδειξε με το «καλημέρα» ότι ήταν έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά, αφού έβγαλε κάθετη πάσα και δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία για την ομάδα του.

Όλα τα λεφτά όμως ήταν η ενέργειά του στο δεύτερο γκολ, όταν μετά από προτροπή του τέταρτου διαιτητή μπήκε έξυπνα στον αγωνιστικό χώρο, έκλεψε την μπάλα και έδωσε ασίστ στον Καμαρά για το 2-0. Γενικά ήταν ο κορυφαίος της πειραϊκής ομάδας.

Αυτόν τον Φορτούνη χρειάζεται ο Ολυμπιακός και όχι τον ράθυμο παίκτη που βλέπαμε ως τώρα να πελαγοδρομεί μέσα στο γήπεδο. Να σημειώσουμε βέβαια ότι ο Φορτούνης έπαιξε στη θέση που γνωρίζει καλά και όχι στα πλάγια, όταν προσπαθούσαν μάταια να τον χωρέσουν τόσο με τον Ντομίνγκες όσο και με τον Βαλμπουενά.

Μπράβο και στον Μαρτίνς, που έκανε σωστές αλλαγές με την είσοδο του Φορτούνη και του Ραντζέλοβιτς, άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του και ο Ολυμπιακός μετά από 4 χρόνια επιστρέφει σε τελικό, πάλι με αντίπαλο την ΑΕΚ. Τότε που ο Κοντονής έκανε το ματς κεκλεισμένων των θυρών και έψαχνε επί ένα μήνα τους κατάλληλους επόπτες. Και μετά από 3 χρόνια δεν θα δούμε τελικό ΑΕΚ - ΠΑΟΚ!