Oλυμπιακός - ΠΑΟ: Ο Σιδηρόπουλος και το 3-0

Στην πιο πρόσφατη ευρεία νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού διαιτητής ήταν ο Τάσος Σιδηρόπουλος που θα σφυρίξει απόψε (21.30) στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Oλυμπιακός - ΠΑΟ: Ο Σιδηρόπουλος και το 3-0


Έχει διευθύνει αρκετά ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού ο Τάσος Σιδηρόπουλος, αλλά επιστρέφει στη «μητέρα των μαχών» του ελληνικού ποδοσφαίρου έπειτα από 3,5 χρόνια. Και τότε είχε σφυρίξει στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο διαιτητής από τα Δωδεκάνησα, για τον οποίο κατά καιρούς έχουν εκφραστεί πολλά παράπονα από πλευράς Ολυμπιακού, με την παρουσία του σε εκείνο το ντέρμπι να είναι «σημαδιακή», καθώς οι Πειραιώτες επικράτησαν με το μεγαλύτερο σκορ που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια σε αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. Το 3-0, στις 6 Νοεμβρίου του 2016, είχε διαμορφωθεί από το πρώτο ημίχρονο, με γκολ των Μποτία, Ελιονούσι και Ιντέγε. Με τον Πάουλο Μπέντο στον πάγκο του Ολυμπιακού, τον Κώστα Φορτούνη να είναι ο μοναδικός από τους τωρινούς παίκτες που ήταν στην ενδεκάδα (ο Ομάρ στον πάγκο, βασικός ο Φιγκέιρας), με τον Έλληνα διεθνή άσο που και σήμερα θα έχει σημαντικό ρόλο στο ματς (από την αρχή ή από τον πάγκο), να είναι καταιγιστικός τότε δημιουργώντας τα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του.

Σε εκείνο το ντέρμπι, ο Σιδηρόπουλος είχε δώσει πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο Καπίνο είχε αποκρούσει την εκτέλεση του Λεντέσμα στο 61’ και είχε στερήσει τη δυνατότητα στους «πράσινους» να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από την αναμέτρηση. Συνολικά ο διεθνής ρέφερι είχε καταλογίσει 9 κίτρινες κάρτες (σε Ρέτσο, Μιλιβόγεβιτς και Φιγκέιρας για τον Ολυμπιακό, σε Μολέντο, Κουτρουμπή, Λεντέσμα, Ιμπάρμπο και Ρινάλντι για τον Παναιθηναϊκό).


Έκτοτε, έχει παίξει σε αρκετά παιχνίδια των δύο ομάδων, στα οποία νίκησαν τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός, εκτός από μία φορά. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν εκείνη την ήττα με 3-2 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με την ανατροπή από το 0-2, ενώ ο Παναθηναϊκός, την ίδια σεζόν, είχε χάσει με διαιτητή τον Σιδηρόπουλο από τον ΠΑΣ στα Γιάννενα με 2-1. Μετά το 3-0 με τον Παναθηναϊκό, στην ίδια σεζόν, ο Ολυμπιακός είχε νικήσει 3-0 και την ΑΕΚ με ρέφερι τον Σιδηρόπουλο, ενώ επικράτησε του Άρη πέρυσι με 4-1 και φέτος με 1-0, όπως και του Λεβαδειακού πέρυσι εκτός έδρας με 2-0. Ο δε Παναθηναϊκός είχε νίκες με Λεβαδειακό και Πανιώνιο εκτός με 3-0, με Ατρόμητο εκτός και Ξάνθη εκτός με 1-0.


Δεν φέρνει ισοπαλίες στα ματς των δύο σημερινών αντιπάλων τα τελευταία χρόνια ο Σιδηρόπουλος, ο οποίος στη φετινή περίοδο έπαιξε σε 7 αναμετρήσεις της Superleague και σε αυτές μόνο μία φορά νίκησε ο γηπεδούχος!