Ολυμπιακός: «Να γίνουν στην ώρα τους οι εκλογές της Super League»

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε από τη Super League να αναβάλει τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου για μετά το τέλος της φετινής σεζόν.

Ολυμπιακός: «Να γίνουν στην ώρα τους οι εκλογές της Super League»

Πλήρως αντίθετη είναι εξαρχής η ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη διεξαγωγή εκλογών στη Super League για την ανάδειξη νέου προέδρου στη θέση του Μηνά Λυσάνδρου τώρα (έχει οριστεί για αύριο Παρασκευή 19/6), καθώς η πειραϊκή ΠΑΕ θεωρεί ότι αυτό θα πρέπει να γίνει στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Ενόψει της σημερινής (16.30) έκτακτης συνέλευσης της λίγκας για το θέμα της επιστροφής του κόσμου στα γήπεδα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε με επιστολή του στη διοργανώτρια αρχή να συζητηθεί και το αίτημα για αναβολή των εκλογών.

Η επιστολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Στις 12/6/2020 μας κοινοποιήθηκε η με αρ. πρωτ. 2294 πρόσκληση σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 1 για αύριο Παρασκευή 19/6/20 και ώρα 16:00, με θέματα ημερησίας διάταξης α) τον ορισμό των αγώνων πλέι οφ και πλέι άουτ και β) αρχαιρεσίες για την εκλογή προέδρου και αναπληρωτή προέδρου του ΔΣ.

Όπως γνωρίζετε, η αγωνιστική περίοδος του πρωταθλήματος έχει παραταθεί και βρίσκεται εν εξελίξει και μάλιστα στο σημαντικότερο στάδιο αυτής. Το ίδιο ισχύει και για πλείστα όσα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αλλά και για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι οποίες μάλιστα θα περατωθούν κατά τον μήνα Αύγουστο.

Ακριβώς για τον λόγο αυτό και κατ' ακολουθία των οδηγιών της FIFA τόσο σε υπερεθνικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, έχουν παραταθεί εργασιακές συμβάσεις και συμβόλαια ποδοσφαιριστών που έληγαν στις 30/6, έχει παραταθεί η θητεία οργάνων που θα έπρεπε να ολοκληρωθεί στις 30/6 (όπως π.χ. της ΚΕΔ) και μεταφέρονται όλα ως τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου.

Με αυτό ως δεδομένο, δεν αντιλαμβανόμαστε τη σπουδή για την προκήρυξη των αρχαιρεσιών κατά τον παρόντα χρόνο.

Ακόμα και από την ανάγνωση του Καταστατικού -αλλά και από την ως σήμερα πάγια πρακτική του Συνεταιρισμού σε όλα τα χρόνια λειτουργίας του- μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι το πνεύμα των διατάξεων είναι οι αρχαιρεσίες να γίνονται στη λήξη της αγωνιστικής περιόδου του τέλους θητείας του προέδρου: αυτό το νόημα έχει η 30ή Ιουνίου, που προβλέπεται στο άρθρο 18 του Καταστατικού και -όχι τυχαία- συμπίπτει με τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου όπως καταρχήν προβλέπεται παγίως από τον ΚΑΠ.

Η ημερομηνία αυτή δεν είναι ανελαστική, αλλά ερμηνεύεται σύμφωνα με το πνεύμα του Καταστατικού. Κατά τη συνήθη ροή του πρωταθλήματος ως τις 30 Ιουνίου που ορίζεται ως χρόνος λήξης θητείας του προέδρου και επομένως πρέπει να γίνουν αρχαιρεσίες (από τον συνδυασμό των παραγράφων 3 και 14 του αρ. 18 του Καταστατικού), έχουν ολοκληρωθεί οι αγώνες της περιόδου και μπορεί ο Συνεταιρισμός να προβεί σε μία αλλαγή ηγεσίας ενόψει πια της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Υποθέτουμε ότι αντιλαμβάνεστε κι εσείς από πλευράς σας ότι η ροή του τρέχοντος πρωταθλήματος δεν υπήρξε η συνήθης, κατά συνέπεια και η 30ή Ιουνίου ως προς τη λήξη της θητείας σας δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται δογματικά.

Τη δεδομένη στιγμή μάλιστα δεν είναι καν προσδιορισμένο σαφώς πότε θα ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος, όπως προκύπτει και από το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, ενώ η Super League 1 αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα και έτσι δεν έχει την πολυτέλεια μεσούσης αυτής της κατάστασης να μπαίνει σε εκλογικές διαδικασίες που σε κάθε περίπτωση αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Για τον λόγο αυτό σας ζητούμε όπως θέσετε προς συζήτηση ως θέμα κατά την αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (και μάλιστα ως δεύτερο θέμα συζήτησης) την παράταση της θητείας του προεδρείου της Super League 1 μετά την 30ή Ιουνίου και ως τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και κατ' ακολουθία την αναβολή της διεξαγωγής των αρχαιρεσιών σε χρόνο μετά τη λήξη της τρέχουσας περιόδου».