Αίτημα για Δ.Σ. στη Λίγκα: «Κόσμο στα γήπεδα άμεσα»

Αίτημα για έκτακτο ΔΣ στη Superleague από 6 ΠΑΕ για άμεση επιστροφή οπαδών στις εξέδρες. Και για τις ρεβάνς του Κυπέλλου. Αναμένεται συνεδρίαση.

Αίτημα για Δ.Σ. στη Λίγκα: «Κόσμο στα γήπεδα άμεσα»

Την άμεση επιστροφή των φιλάθλων στις εξέδρες ζητούν 6 ομάδες της Superleague (Ολυμπιακός, Άρης, ΟΦΗ, Λάρισα, Ατρόμητος, Πανιώνιος) με τους όρους που προβλέπονται στην πρόταση που έχει γίνει προς την Πολιτεία για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ζητώντας να συγκληθεί άμεσα διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις προκειμένου να γίνουν με μερίδα φιλάθλων και οι επαναληπτικοί ημιτελικοί του Κυπέλλου την ερχόμενη εβδομάδα.

Αναμένεται αν θα υπάρξει απόφαση για έκτακτη συνεδρίαση την Πέμπτη ή αν συζητηθεί το αίτημα στο Δ.Σ. της Παρασκευής όταν θα γίνουν και οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης.

Σχετικό αίτημα προς τον υφυπουργό έχει ήδη καταθέσει η ΠΑΕ Άρης, ενώ εκφράζεται από το συγκεκριμένο «μπλοκ» δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς της νυν διοίκησης της Λίγκας υπό τον Μηνά Λυσάνδρου περί εμποδίων στις άμεσες επαφές υλοποίησης της απόφασης. Με τους επαναληπτικούς ημιτελικούς να είναι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και Άρης-ΑΕΚ, ματς που είχαν γίνει φυσικά με κόσμο στην πρώτη φάση.

Η άποψη των 6 ομάδων είναι ότι έχει έρθει ο καιρός για επιστροφή υπό όρους ασφάλειας των φιλάθλων στα γήπεδα, από τη στιγμή που σταδιακά σε κάθε άλλον τομέα έχει επιστρέψει η κανονικότητα. Κι ότι παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση με ευθύνες και από την πλευρά της Λίγκας, με συνέπεια να υπάρχουν όροι ανισονομίας και πολλά έσοδα χαμένα για τις ΠΑΕ και συνολικά για το ποδόσφαιρο. Το αίτημα των 6 ομάδων ενδεχομένως αποτελεί και μήνυμα ενόψει των επερχόμενων διαδικασιών για την ανάδειξη νέας διοίκησης, στις εκλογές της Παρασκευής (19/6)