Καρεμπέ: «Μέχρι και υποβιβασμός για ρατσισμό»

Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε στο BBC για τα φαινόμενα ρατσισμού που κάνουν την εμφάνιση τους και στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Καρεμπέ: «Μέχρι και υποβιβασμός για ρατσισμό»

Στο BBC φιλοξενήθηκε ο Κριστιάν Καρεμπέ και εξέφρασε την άποψη του για τον ρατσισμό. Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού μίλησε για το πρόβλημα που μαστίζει το χώρο του ποδοσφαίρου και μάλιστα τόνισε πως είναι ένα θέμα που εμφανίζεται σε αρκετά επαγγέλματα. Επιπλέον τόνισε πως θα πρέπει να τιμωρούνται μέχρι και με υποβιβασμό οι ομάδες που δεν θα λάβουν μέτρα απέναντι στους οπαδούς τους.

«Δεν είναι πλέον ποδοσφαιρικό θέμα. Είναι ζήτημα των κυβερνήσεων, ώστε συγκεκριμένοι οπαδοί να μην επιτρέπεται να ξαναμπούν στο γήπεδο. Ή θέμα των ομάδων να μιλήσουν στους οπαδούς τους γι' αυτό. Αν όχι, να υποβιβαστούν στη δεύτερη ή στην τρίτη κατηγορία. Έτσι θα το ξανασκεφτούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κριστιάν Καρεμπέ.

Συνεχίζοντας ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού τόνισε: «Πολλοί μαύροι ποδοσφαιριστές έχουν βιώσει ρατσισμό κι εμείς ακόμα στεκόμαστε στο "Πες όχι στον ρατσισμό". Νομίζω ότι αυτό είναι ξεπερασμένο. Πρέπει να πάμε βαθύτερα στο πρόβλημα. Όταν το χρώμα του δέρματός σου είναι διαφορετικό, μένεις στο περιθώριο. Δεν ισχύει μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά σε πολλά επαγγέλματα».