Βαλμπουενά: Κυνηγάει Μίλερ και... Κουέστα!

Ο στόχος του Ματιέ Βαλμπουενά να γίνει πρώτος πασέρ στην Ευρώπη και η ευκαιρία που έχασε στο ματς του Ολυμπιακού με τον Άρη. 

Βαλμπουενά: Κυνηγάει Μίλερ και... Κουέστα!

Μπορεί να μην είχε τη σούπερ απόδοση ο Ματιέ Βαλμπουενά στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Άρη, αλλά ο Γάλλος ηγέτης των Πειραιωτών έκανε πάλι μια χαρά τη δουλειά του, ήταν πρωταγωνιστής μαζί με τον σκόρερ Καμαρά στη φάση που άνοιξε ο δρόμος για τη νίκη με το πρώτο γκολ της ομάδας σε στιγμή που ο Άρης είχε πάρει τα πάνω του στο ματς, ενώ με το ευρύ σκορ του πρώτου μέρους είχε και την ευκαιρία για «ανάσες» ενόψει της συνέχειας με τη γρήγορη αντικατάστασή του από τον Πέδρο Μαρτίνς.

Με την ασίστ στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού ο Βαλμπουενά έφτασε τον εκπληκτικό αριθμό «23» στη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ φυσικά παραμένει μακράν κορυφαίος πασέρ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο βραχύσωμος άσος έχει παραμείνει στη διεκδίκηση της κορυφής στον συγκεκριμένο τομέα σε ολόκληρη την Ευρώπη καθώς υπολείπεται μιας στη σχετική λίστα του Τόμας Μίλερ της Μπάγερν (που έχει 24 αλλά σε περισσότερα ματς από τον Ματιέ) και είναι μαζί με τον Μίχαελ Λιντλ της αυστριακής Βόλφσμπεργκερ.

Διατηρήθηκε, πάντως, ένας άλλος μεγάλος στόχος που έχει ο Βαλμπουενά μέχρι το φινάλε της σεζόν σε προσωπικό επίπεδο. Να βάλει ένα γκολ χωρίς να είναι με εκτέλεση πέναλτι. Ή από κάποιο φάουλ ή σε σετ παιχνίδι. Κι είναι κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ έως τώρα στην καριέρα του, συνεπώς θα προσπαθήσει να μην γίνει σε μία περίοδο που είναι από τις καλύτερες στη μακρά σταδιοδρομία αυτού του σπουδαίου ποδοσφαιριστή. Κι είχε μεγάλη ευκαιρία να το κάνει εναντίον του Άρη, με το κοντινό δυνατό σουτ στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο εξουδετέρωσε σε πολύ καλή θέση ο Κουέστα. Με τον Ισπανό γκολκίπερ να στερεί από τον Ματιέ αυτό το πρώτο φετινό γκολ μακριά από τη... βούλα, όπως αργότερα στέρησε και από τον Φορτούνη την επιστροφή στα δικά του γκολ, αποκρούοντας στη σωστή γωνία του πέναλτι του Έλληνα άσου.