Ολυμπιακός: Και σέντερ φορ ο Λίνκολν!

Ο Βραζιλιάνος Λίνκολν που «κοιτάζει» ο Ολυμπιακός μπορεί να παίξει παντού στην επίθεση. Τι έκανε το βράδυ της Τετάρτης (10/6) στο Σετούμπαλ-Σάντα Κλάρα 2-2. 

Ολυμπιακός: Και σέντερ φορ ο Λίνκολν!

Στα «ραντάρ» του Ολυμπιακού βρίσκεται ο νεαρός Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός Λίνκολν, που από την αρχή της φετινής σεζόν αγωνίζεται για πρώτη φορά εκτός της πατρίδας του, συμμετέχοντας στο πορτογαλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Σάντα Κλάρα. Και με 8 ασίστ στο ενεργητικό του, σχεδόν πάντα βασικός στη συγκεκριμένη ομάδα, με την οποία έχει σκοράρει και μία φορά.

Ο Λίνκολν, που είχε αγωνιστεί πιο μικρός στην Κ17 της Βραζιλίας και μάλιστα σε αρκετά παιχνίδια, συνήθως χρησιμοποιείται ως «10άρι» στην Πορτογαλία, ενώ κάποιες φορές παίζει και στα άκρα της επίθεσης. Αλλά γενικά είναι ποδοσφαιριστής που δεν έχει πρόβλημα να αποδώσει σε κάθε θέση της γραμμής κρούσης.

Απόδειξη το γεγονός ότι στο σημερινό (10/6) παιχνίδι της ομάδας του στην έδρα της Βιτόρια Σετούμπαλ, ο προπονητής του τον έβαλε από την αρχή της αναμέτρησης σε θέση σέντερ φορ.

Ο 22χρονος άσος έπαιξε στη διάρκεια του αγώνα και σε άλλες θέσεις, ειδικά μετά την ανατροπή του σκορ που έκανε η Βιτόρια (από 0-1 σε 2-1). Έμεινε στον αγωνιστικό χώρο μέχρι το τελικό σφύριγμα, ενώ τελικά πανηγύρισε την ισοφάριση με γκολ στο οποίο είχε συμμετοχή στο 86' για το τελικό 2-2. Και στο 90' βρέθηκε σε θέση βολής για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, αλλά το σουτ που έκανε αποκρούστηκε.

Ο Λίνκολν είναι παίκτης με αρκετά στοιχεία που δεν αφήνουν αδιάφορο τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει τη δυνατότητα εάν το αποφασίσει να κάνει μια τέτοια κίνηση-επένδυση, παρόλο που ο Βραζιλιάνος δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2024 με την πορτογαλική ομάδα.