Ολυμπιακός: Ξέρουν από Τούμπα!

Ποιοι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν σκοράρει στο γήπεδο του ΠΑΟΚ και θέλουν να το επαναλάβουν στο σημερινό ντέρμπι.

Ολυμπιακός: Ξέρουν από Τούμπα!

Δεν είναι και πολλοί οι παίκτες του Ολυμπιακού που έχουν σκοράρει στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, από τη στιγμή που έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τις επιτυχίες που είχαν στην Τούμπα ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Βασίλης Τοροσίδης. Αμφότεροι έχουν βρει δίχτυα μάλιστα στο συγκεκριμένο γήπεδο, με τον Αβραάμ να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στο 1-2 του 2009 και μάλιστα στο 90’ (σε ματς που ο Τοροσίδης είχε κάνει την ασίστ στο γκολ της ισοφάρισης από τον Ντιόγκο).

Ακόμη πιο παλιά, το 2007, είχε βάλει γκολ ο ίδιος ο Τοροσίδης στην Τούμπα, στη νίκη του Ολυμπιακού με 3-2, με τον Ριβάλντο ακόμη στην ομάδα του Πειραιά.

Οι δυο πιο παλιοί της ομάδας, πέραν των πολύπειρων διεθνών άσων, δηλαδή ο Φορτούνης και ο Ομάρ δεν έχουν σκοράρει στο συγκεκριμένο γήπεδο, καθώς ο Ολυμπιακός μετά τις νίκες του το 2015-16 για πρωτάθλημα (2-0 με Μιλιβόγεβιτς, Ιντέγε) και για Κύπελλο (2-1 με τους Καμπιάσο και Φουστέρ), έβαλε ξανά γκολ πέρυσι στο 1-3, με τον Ποντένσε.

Και φυσικά φέτος, αυτά που έχουν πετύχει ο Ραντζέλοβιτς (ουσιαστικά αυτογκόλ Γιαννούλη) στη νίκη του πρωταθλήματος και οι Γκιγιέρμε, Χασάν στην ήττα του Κυπέλλου, στον πρώτο ημιτελικό.

Μεγάλα παιχνίδια και σημαντική συνεισφορά στα γκολ της ομάδας έχει κάνει φέτος στην Τούμπα ο Κώστας Τσιμίκας. Από δική του εντυπωσιακή προσπάθεια είχε μπει το γκολ της νίκης στο πρωτάθλημα, ενώ από δική του σέντρα είχε βάλει το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού ο Γκιγιέρμε στον αγώνα του Κυπέλλου. Κι από τον Τσιμίκα περιμένει πολλά επιθετικά και απόψε ο προπονητής των Πειραιωτών.

Στην Τούμπα έχει βάλει γκολ και ο Γιώργος Μασούρας, όταν ήταν παίκτης του Πανιωνίου. Σε ένα ματς για το Κύπελλο, στο οποίο η τότε ομάδα του έχασε 3-1 και αποκλείστηκε. Αυτό είχε γίνει το 2018, με τον Μασούρα να έχει μόνον ήττες και μια ισοπαλία (0-0) όποτε έπαιξε εκεί με τον Πανιώνιο, αλλά και τη φετινή νίκη στο πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό.