Ινσούα ασχέτως με Τσιμίκα

Ο Εμάνουελ Ινσούα μπορεί να αποτελέσει λύση για τον Ολυμπιακό έχοντας συγκεκριμένα πλεονεκτήματα. Γιατί όχι και ως βασικός, εάν τελικά φύγει ο Κώστας Τσιμίκας.

Ινσούα ασχέτως με Τσιμίκα

Δεν είναι παράλογη η σκέψη στον Ολυμπιακό να εξεταστεί η περίπτωση του Εμάνουελ Ινσούα για το αριστερό άκρο της άμυνας. Αυτό το σενάριο έχει προκύψει εδώ και καιρό, με αφορμή το μεγάλο ενδιαφέρον συλλόγων από το εξωτερικό για τον Κώστα Τσιμίκα και την ενεργοποίηση του Ολυμπιακού ώστε να είναι έτοιμος σε κάθε περίπτωση. Παρόλο που στην ομάδα περιμένουν ξανά στη δράση τον Λεονάρντο Κούτρη, θέλουν να δώσουν ευκαιρία στον Φοντέ Καμαρά και έχουν από πίσω και νεαρούς που είναι διαρκώς υπό βελτίωση και προοπτική.

Ο Αργεντινός έχει σημαντικά πλεονεκτήματα για τα οποία είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος για τον Ολυμπιακό, ακόμη και στην περίπτωση που δεν πωληθεί τελικά ο Τσιμίκας! Ακόμη και για ισχυρό «μπακ απ», δηλαδή, του Έλληνα άσου.

Αρχικά είναι καλός παίκτης! Το σημαντικότερο. Επίσης είναι σε ηλικία που μπορεί να προσφέρει πράγματα και με βάση την εμπειρία του, καθώς στα 29 χρόνια του δεν θεωρείται μεγάλος. Μένει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό και δεν έχει καμία διάθεση να ανανεώσει, όπως συμβαίνει και με τον επίσης... ενδιαφέροντα για την άλλη πλευρά της άμυνας, τον Γιόχανσον. Συνεπώς δεν είναι και ακριβός, αφού το συμβόλαιό του κάθε άλλο παρά υπερβολικό είναι.

Μπορεί να μην έπιασε στο ισπανικό πρωτάθλημα με την Μαγιόρκα ή στο ιταλικό με την Ουντινέζε, αλλά έχει κάνει αρκετά παιχνίδια στην πατρίδα του με την Μπόκα Τζούνιορς, ενώ έχει αγωνιστεί και σε άλλες ομάδες της Αργεντινής. Στον Ολυμπιακό θα βρει κι άλλους «λάτιν», ενώ ξέρει πια καλά τα κατατόπια στο ελληνικό πρωτάθλημα παίζοντας τα τελευταία χρόνια, σχεδόν πάντα βασικός, στον Παναθηναϊκό. Οι δε «ερυθρόλευκοι» τον θυμούνται καλά από τα πολύ δυνατά παιχνίδια που έχει κάνει εναντίον του Ολυμπιακού, με μεγάλο αγωνιστικό θράσος ακόμη και μέσα στο «Καραϊσκάκης».

Ασφαλώς και ο Ολυμπιακός κοιτάζει παντού και έχει ανοιχτά τα ραντάρ του. Αλλά σε καμία περίπτωση ο Ινσούα και οι λύσεις που έχει τη δυνατότητα να δώσει, μπορούν να υποτιμηθούν...