Ο Άγγελος Διγκόζης στο «ΦΩΣ»: «Ο Αποστολόπουλος μπορεί να εξελιχθεί σε νέο Τσιμίκα!»

Ο προπονητής του Πανσερραϊκού, Άγγελος Διγκόζης μιλάει στο «ΦΩΣ»! «Ο Αποστολόπουλος θέλει πολλή δουλειά, αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε νέο Τσιμίκα! Τερματίσαμε αήττητοι, μόνον ο Ολυμπιακός και ο Πανσερραϊκός στην Ελλάδα!»

Ο Άγγελος Διγκόζης στο «ΦΩΣ»: «Ο Αποστολόπουλος μπορεί να εξελιχθεί σε νέο Τσιμίκα!»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Ο Ολυμπιακός πήρε τον Απόστολο Αποστολόπουλο από τον Πανσερραϊκό, που δεν έχει κλείσει καν τα 18. Στον Πανσερραϊκό πρόεδρος είναι ο Τάσος Παναγιώτου, που του είχα κάνει συνέντευξη πέρσι και είχε τα κότσια σε αυτήν τη «δύσκολη» πόλη να πει ότι είναι φιλοΟλυμπιακός. Για να δούμε τι μου είπε για το παιδί ο προπονητής του στον Πανσερραϊκό, ο Άγγελος Διγκόζης.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 30/5/2020

Ολυμπιακός: Το πλάνο με τον Αποστολόπουλο

Σε θυμάμαι ως ποδοσφαιριστή σε πολλές ομάδες. Σε πόσες έπαιξες;

Στην Α’ Εθνική σε 8 ομάδες! Βέροια, Καβάλα, ΟΦΗ, Άρη, Ιωνικό, Λάρισα, Ξάνθη, Πανσερραϊκό.

Γιατί άλλαξες τόσες ομάδες;

Γιατί δεν είχα μυαλό!

Σε τιμάει η αυτοκριτική.

Μα τώρα ως προπονητές πρέπει να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας για να διδάσκουμε τους νέους. Το μεγαλύτερο λάθος μου ήταν που έφυγα από τον ΟΦΗ, στον οποίο ήμουν 3 χρόνια.

Πολύ καλά πήγες φέτος με τον Πανσερραϊκό, όσο υπήρχε ποδόσφαιρο πριν από τον κορονοϊό.

Τερματίσαμε αήττητοι! 18 νίκες, 4 ισοπαλίες. Καμία ήττα. Μόνον εμείς και ο Ολυμπιακός! Οι δύο «ερυθρόλευκοι». Ήμασταν η πρώτη επίθεση από όλους τους ομίλους της Γ’ Εθνικής.

Θα μείνεις στην ομάδα;

Ναι, 99,5%.

Ο στόχος ποιος είναι;

Από τις συζητήσεις που έχω κάνει με τη διοίκηση, ο στόχος είναι η ομάδα τα επόμενα χρόνια να ανεβεί εκεί όπου ήταν, στα μεγάλα σαλόνια. Και να φτιαχτούν προπονητικό κέντρο και ακαδημίες-πρότυπο, να συνεχιστεί η παράδοση που έχει η ομάδα να βγάζει παίκτες. Ο πιο πρόσφατος ήταν ο Τσιμίκας. Και τώρα ο Αποστολόπουλος.

Από πότε τον είχες παίκτη σου τον Αποστολόπουλο;

Από τον Οκτώβριο.

Ποια είναι τα ατού του; Και πού θέλει πιο πολλή βελτίωση;

Κατ’ αρχάς, είναι πολύ σοβαρός χαρακτήρας. Παιδί συνεσταλμένο, έξυπνο και πολύ ώριμο για το νεαρό της ηλικίας του. Ποδοσφαιρικά είναι γρήγορος.

Ολυμπιακός: Πιάνει λιμάνι ο 17χρονος Αποστολόπουλος που ήθελαν ΠΑΟΚ και Βίλεμ

Σε διακόπτω. Θέλω να είμαι σοβαρός στις συνεντεύξεις. Είναι γρήγορος;

Για αμυντικός είναι εντάξει, όχι για επιθετικός. Έχει γρήγορη σκέψη. Ξέρει να διαβάζει το παιχνίδι. Αλλά μιλάω με βάση πάντα την κατηγορία που παίξαμε εμείς. Δεν μιλάω για Ολυμπιακό. Η τεχνική του είναι σε αρκετά καλό επίπεδο. Βελτίωσε πολύ το επιθετικό του κομμάτι, σίγουρα όμως χρειάζεται κι άλλη δουλειά σε αυτόν τον τομέα.

Αξίζει;

Ως ταλέντο 100%. Εγώ είχα κάνει δηλώσεις για αυτόν σε ανύποπτο χρονικό σημείο. Το ήξερα από καιρό πριν ότι τον ήθελαν από το εξωτερικό, πίστευα όμως ότι θα πήγαινε στον Ολυμπιακό. Δικαιούται αυτήν την ευκαιρία. Για την ηλικία του τα στοιχεία του είναι πολύ καλά. Εύχομαι και πιστεύω ότι μπορεί να έχει την εξέλιξη του Τσιμίκα.

Ο Τσιμίκας στα 17,5 άλλωστε δεν είχε σχέση με αυτό που είναι τώρα.

Ακριβώς. Γι’ αυτό το λέω. Ο Τσιμίκας δούλεψε σκληρά και πήρε πολύ μεγάλη βελτίωση. Ο Απόστολος μπορεί να ακολουθήσει τα χνάρια του. Βέβαια για Σούπερ Λίγκα το παιδί θέλει πολλή δουλειά. Όμως έχει τον χαρακτήρα και τεράστια όρεξη για να δουλέψει όσο πρέπει. Ο χαρακτήρας μετράει πολύ σε αυτές τις ηλικίες.