Στο μυαλό του Τσιμίκα

Οι αποδείξεις που καλείται να επαναλάβει ο Κώστας Τσιμίκας στο πιο «καυτό» καλοκαίρι της καριέρας του.

Στο μυαλό του Τσιμίκα

«Χορεύουν» οι προτάσεις και τα εκατομμύρια για τον Κώστα Τσιμίκα, τον παίκτη που είχε τη μεγαλύτερη βελτίωση μέσα σε μία σεζόν ίσως από κάθε άλλον παίκτη που έχει φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού τις τελευταίες δεκαετίες. Από εκεί που έδινε τη μάχη του για να κερδίσει φανέλα βασικού στην ομάδα του Πειραιά μετά τους επιτυχημένους δανεισμούς του στο εξωτερικό, έφτασε με τις εμφανίσεις που έκανε από την αρχή της φετινής περιόδου να έχει γίνει ένα από τα πιο σημαντικά πρότζεκτ για πολλά από τα σπουδαιότερα ευρωπαϊκά κλαμπ σε ό,τι αφορά τον μεταγραφικό σχεδιασμό τους. Και να απασχολεί μεγάλους ή μικρότερους συλλόγους από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο Ολυμπιακός είναι εξαρχής ξεκάθαρος. Δεν πρόκειται να μπει σε συζητήσεις για την παραχώρηση του 24χρονου «τούρμπο» μπακ με λιγότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ. Όσο και να πέσει το ποσό αυτό στις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν και σε επίσημη βάση κάποια στιγμή, η ελληνική ομάδα δεν πρόκειται να γίνει ιδιαίτερα διαλλακτική στις απαιτήσεις της. Και ποσά τύπου 8 ή 14 εκατομμυρίων ευρώ σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα απλά «δεν παίζουν».

Αυτό που έχει σημασία στην παρούσα φάση είναι το «τεστ» που θα περάσει ο ίδιος ο Τσιμίκας στο αμέσως προσεχές διάστημα. Του διμήνου των ελληνικών υποχρεώσεων και του Αυγούστου με την Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός είναι πιθανό να παραχωρήσει ή να κρατήσει τον παίκτη του, αλλά είναι βέβαιο ότι για τα ματς του πρωταθλήματος, του Κυπέλλου και με τη Γουλβς θα τον έχει στο δυναμικό του και σε θέση πρώτης γραμμής.

Ο Τσιμίκας έχει δείξει έως τώρα ότι εκτός από ταλέντο και φυσικές δυνατότητες διαθέτει και πολύ μυαλό. Δεν παρασύρεται, μένει προσγειωμένος, είναι αφοσιωμένος σε κάθε παιχνίδι και δεν υποτιμά ή υπερτιμά το παραμικρό. Για όλα αυτά, πέτυχε φέτος όσα έχει πετύχει.

Εφόσον συνεχίσει αυτό το καλοκαίρι να είναι το ίδιο προσηλωμένος και δίχως άλλες σκέψεις όταν μπαίνει στο γήπεδο με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αυτό θα είναι καλό και για τον Ολυμπιακό και για τον ίδιο. Στο διάστημα από τον περασμένο χειμώνα (που πάλι το ενδιαφέρον από το εξωτερικό και ειδικά από τη Νάπολι ήταν πολύ έντονο) μέχρι τη διακοπή της σεζόν λόγω του κορονοϊού έδειξε απόλυτη ηρεμία και ετοιμότητα. Κανέναν αποσυντονισμό. Λογικά θα συμβεί το ίδιο και τώρα, διότι τόσο το παιδί όσο και οι γύρω του, το περιβάλλον του σε προσωπικό επίπεδο και στην ίδια την ομάδα, ξέρουν καλά ποιο είναι το καλύτερο. Θα είναι ένα «καυτό» καλοκαίρι σε γήπεδο και «παζάρια», αλλά για τον Τσιμίκα το παν είναι να παραμείνει ψυχρός επαγγελματίας.