Ο Μιραλάς στο «ΦΩΣ»: «Ίσως γυρίσω...»

Διαβάστε ολόκληρη την αποκλειστική συνέντευξη του Κέβιν Μιραλάς στο «ΦΩΣ», ο οποίος μίλησε για το πρώτο του πέρασμα από τον Ολυμπιακό και εξήγησε τι δεν πήγε καλά στο δεύτερο, ενώ δεν έκρυψε πως θα ήθελε να γυρίσει στον Πειραιά.

Ο Μιραλάς στο «ΦΩΣ»: «Ίσως γυρίσω...»

Ο Κέβιν Μιραλάς με συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο «ΦΩΣ» άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τρίτης θητείας του στον Ολυμπιακό γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της πειραϊκής ΠΑΕ.

Η... γνωριμία

Το ποδόσφαιρο δημιουργεί ιστορίες και αυτές έχουν τους ήρωές τους. Άλλες έχουν ευχάριστο φινάλε και άλλες όχι. Είναι, όμως, ένα σπορ με πολύ μεγάλο αντίκτυπο στη λαϊκή μάζα, το οποίο δημιουργεί όμορφες καταστάσεις με τους πρωταγωνιστές του, που δεν είναι άλλοι από τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές. Αυτοί δημιουργούν πάνω στο χορτάρι και χάρη σε αυτούς αναπτύσσονται τα σενάρια. Μία τέτοια ιστορία έχει ξετυλιχθεί μπροστά μας, δηλαδή στην Ελλάδα, στα μάτια των οπαδών του Ολυμπιακού. Είναι από αυτές τις στιγμές που πιστεύεις πως κάποια πράγματα ήταν γραφτό να συμβούν.

Όταν τον Φεβρουάριο του 2009 οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν τη Σεντ Ετιέν, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν έναν… δαιμόνιο ποδοσφαιριστή. Ο Κέβιν Μιραλάς τότε βρέθηκε απέναντι στον Ολυμπιακό και είχε τα χαρακτηριστικά του παίκτη που αρέσουν στον κόσμο των «ερυθρόλευκων». Ταχύτητα, τεχνική και γκολ. Αυτό που θέλει να βλέπει ο οπαδός του Ολυμπιακού που πηγαίνει στο Καραϊσκάκη.

Το καλοκαίρι του 2010 ήταν ένα από τα πιο δύσκολα της σύγχρονης ιστορίας των Πειραιωτών. Η ομάδα τότε είχε τερματίσει στην 5η θέση του πρωταθλήματος και τα πράγματα κρέμονταν από μία λεπτή κλωστή. Εκείνο το καλοκαίρι έγινε η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Ο Σωκράτης Κόκκαλης πριν παραδώσει στον Βαγγέλη Μαρινάκη είχε κλείσει εκείνον τον Βέλγο που με τη Σεντ Ετιέν είχε αναστατώσει το Καραϊσκάκη και παράλληλα είχε αναγκάσει τον κόσμο του Ολυμπιακού να τον φανταστεί με την ερυθρόλευκη. Δανεικό τον είχε πάρει τότε ο Κόκκαλης και η αγορά του έγινε από τη διοίκηση του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Κέβιν Μιραλάς από την πρώτη του σεζόν έγινε το αγαπημένο παιδί της κερκίδας.
Ήταν από τους παίκτες που θέλεις να πηγαίνεις στο γήπεδο για να τον δεις. Αυτό ήταν ο Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος έπαιξε δύο γεμάτες σεζόν στον Ολυμπιακό. Κι όλα αυτά μέχρι που φτάσαμε στο καλοκαίρι του 2012, όταν η Έβερτον πρόσφερε αρκετά χρήματα στον Ολυμπιακό για να πάρει στο Λίβερπουλ τον Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος δεν ήθελε να φύγει από τη χώρα μας, όμως η προοπτική της Πρέμιερ Λιγκ ήταν μία πρόκληση, ενώ και τα χρήματα που πρόσφερε η Έβερτον στους Πειραιώτες επίσης αρκετά.

Το πρώτο διαζύγιο

Έπαιξε 5,5 χρόνια στο αγγλικό πρωτάθλημα μέχρι που φτάσαμε στον Ιανουάριο του 2018. Στις 7 Γενάρη, κι ενώ ο Ολυμπιακός έπαιζε στη Λάρισα με την ΑΕΛ, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» ζούσε μεγάλες στιγμές. Χιλιάδες κόσμου υποδέχτηκαν τον Κέβιν, ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα για να φορέσει ξανά την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο ενθουσιασμός και από τις δύο πλευρές ήταν μεγάλος, αλλά αυτήν τη φορά ο… γάμος δεν πέτυχε. Λίγους μήνες μετά οι δύο πλευρές χώρισαν, σε μία σεζόν προβληματική για τον Ολυμπιακό, η οποία δεν θα μπορούσε να βοηθήσει τον Κέβιν.

Επέστρεψε στην Έβερτον, πήγε στη Φιορεντίνα και γύρισε στην πατρίδα του για την Αντβέρπ. Ο κορονοϊός προκάλεσε κρίση και η ομάδα της Αμβέρσας τον άφησε ελεύθερο. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να αναπτύξει διάφορα σενάρια περί επιστροφής του στην Ελλάδα. Άραγε στην ιστορία με τον Ολυμπιακό οι τίτλοι τέλους έπεσαν το 2018 ή υπάρχει και τρίτος κύκλος; Κανείς δεν μπορεί να το ξέρει, αλλά ο Κέβιν Μιραλάς μιλά στο «ΦΩΣ» και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δούμε και τρίτο κύκλο σε αυτήν την ιστορία.

Ο Βέλγος παραδέχεται στην αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε πως υπάρχουν πιθανότητες να γυρίσει στον Ολυμπιακό. Θέλει να γυρίσει στην Ελλάδα, αλλά αφήνει τις πόρτες ανοιχτές και αφήνει να εννοηθεί ότι κάτι «ψήνεται». Ο 32χρονος άσος μιλά ακόμα για την πρώτη φορά που ήρθε στην Ελλάδα και για το τι δεν πήγε καλά και απέτυχε στο δεύτερο πέρασμά του από την Ελλάδα. Μας μιλά για τον Ερνέστο Βαλβέρδε και στάζει μέλι για τη χώρα μας.

«Άλλαξα με τον Βαλβέρδε»

Κέβιν, κατ’ αρχάς πόσο άλλαξαν τα σχέδια στην καριέρα σου λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία;

Η αλήθεια είναι ότι για μένα δεν άλλαξε και τίποτα το σοβαρό. Θεωρώ ότι για τις ομάδες η κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολη απ’ ό,τι για τους αθλητές.

Να γυρίσουμε στο καλοκαίρι του 2010 που ήρθες στην Ελλάδα με τον Σωκράτη Κόκκαλη και έτυχες στην αλλαγή της ιδιοκτησίας. Φοβήθηκες τότε ότι είχες κάνει λάθος;

Ήταν μία πολύ ιδιαίτερη κατάσταση, αλλά σημαντικό ρόλο έπαιξε η αυτοπεποίθηση που ένιωθα.

Ήταν μία περίεργη χρονιά εκείνη, αλλά με την έλευση του Ερνέστο Βαλβέρδε όλα άλλαξαν. Πόσο επηρέασε την καριέρα σου ο Βαλβέρδε;

Ναι, κάθε αρχή και δύσκολη πάντα για όλους. Αλλά μετά την έλευση του Βαλβέρδε όλα άλλαξαν, τόσο για την ομάδα όσο και για μένα. Ο Βαλβέρδε παραμένει ο προπονητής ο οποίος με έκανε να αισθάνομαι καλύτερα.

Όταν έπαιξες με τη Σεντ Ετιέν στο Καραϊσκάκη, σκέφτηκες ότι θα αγωνιζόσουν με τη φανέλα του Ολυμπιακού και ένα γήπεδο θα σε αποθεώνει;

Θυμάμαι ότι είχα ξεχωρίσει ιδιαίτερα τη δύναμη των φιλάθλων. Όταν μου είπαν ότι μου δίνεται η δυνατότητα να υπογράψω στον Ολυμπιακό, υπέγραψα βασικά για εκείνους!

Τι θυμάσαι από τα ντέρμπι στην Ελλάδα, μία ιστορία που σου έχει μείνει αξέχαστη, αφού είσαι και παίκτης που έχει σκοράρει κατά του Παναθηναϊκού;

Κατά τη γνώμη μου όλα τα ντέρμπι ήταν πολύ δυνατά. Ήταν όμως και τα παιχνίδια κατά το οποία αισθανόμουν καλύτερα. Λατρεύω την ένταση στα ματς!

Ζούσες πολύ έντονα τα ματς στην Τούμπα και μάλιστα είχες χτυπήσει από αντικείμενο σε παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών…

Ναι, τα παιχνίδια απέναντι στον ΠΑΟΚ θα τα θυμάμαι πάντα ως κάτι πολύ ιδιαίτερο. Αλλά όταν παίζω εναντίον τους, αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου!

Τη δεύτερη σεζόν με τον Βαλβέρδε ο Ολυμπιακός έχει παίξει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και εσύ έχεις κάνει τρομερά ματς. Η ομάδα λίγο έλειψε να κάνει άλμα στην Ευρώπη. Σου λείπει ένα ευρωπαϊκό γκολ;

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα αυτή ήταν η καλύτερη χρονιά για μένα! Στην Ευρώπη επίσης θυμάμαι ότι έπαιξα πολύ καλά και έκανα αρκετά καλά παιχνίδια. Αλλά δεν ξέρω γιατί δεν μπορούσα με τίποτα να σκοράρω, είναι αλήθεια.

«Μεγάλη η οικονομική προσφορά»

Το 2012 τελικά έφυγες γιατί το ήθελες ή ήταν μία πρόταση που δεν μπορούσες να αρνηθείς; Μετάνιωσες που άφησες τον Ολυμπιακό;

Νομίζω ότι είναι γνωστό σε όλους ότι δεν ήθελα να φύγω! Αλλά ήταν μεγάλη η οικονομική προσφορά για την ομάδα. Το γεγονός ότι ο Βαλβέρδε είχε φύγει ήταν κι αυτό κάτι που με είχε γεμίσει στενοχώρια.

Θέλω να μας μιλήσεις για την περιπέτειά σου στην Πρέμιερ Λιγκ με την Έβερτον…

Το αγγλικό πρωτάθλημα είναι μία μαγευτική διοργάνωση. Πέρασα πολύ όμορφα παίζοντας εκεί. Είναι ένα πρωτάθλημα όπου κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να παίξει. Με γεμάτα και εντυπωσιακά γήπεδα απέναντι σε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Είναι κάτι το μοναδικό, κάτι μαγικό.

Φτάνουμε στην επιστροφή σου στον Ολυμπιακό, πάλι σε μία δύσκολη σεζόν για αυτόν. Τι πήγε στραβά αυτήν τη φορά;

Δεν μπορούσαν τα πράγματα να είναι χειρότερα για μένα! Γύρισα στην ομάδα που αγαπάω και δεν λειτούργησε. Ούτε εγώ ήμουν σε καλή φόρμα, αλλά και η ομάδα είχε πολλά προβλήματα εκείνη τη σεζόν.

Σου λείπει η Ελλάδα;

Φυσικά, η Ελλάδα μού λείπει πάρα πολύ! Είναι η δεύτερη πατρίδα μου.

«Μόνιμα στην Ελλάδα»

Σκέφτεσαι να έρθεις να μείνεις μόνιμα στην Ελλάδα;

Ναι, είναι πραγματικά πολύ πιθανό.

Τώρα, που είσαι ελεύθερος πάλι, έχουν αναπτυχθεί σενάρια επιστροφής σου. Έχει γίνει κάτι με τον Ολυμπιακό, θα ήθελες να γυρίσεις;

Ναι, και γι’ αυτό υπάρχουν πιθανότητες. Και, ναι, θα ήθελα πάρα πολύ να γυρίσω στην ομάδα μου!

Τι σας έχει κάνει να αγαπήσετε τη χώρα μας εσένα και την οικογένειά σου;

Στην οικογένειά μου και σε μένα μας αρέσει η ομορφιά αυτής της υπέροχης χώρας καθώς και το απίστευτο φαγητό της!

Το αγαπημένο σου νησί και φαγητό;

Η Ζάκυνθος. Από φαγητό δεν νομίζω ότι μπορώ να διαλέξω ένα συγκεκριμένο. Όλα μου αρέσουν!

Και, τέλος, ένα μήνυμα προς τον κόσμο του Ολυμπιακού, που όταν επέστρεψες κατέκλυσε το αεροδρόμιο…

Η υποδοχή που μου επεφύλαξαν στο αεροδρόμιο παραμένει για μένα η ωραιότερη στιγμή της καριέρας μου μέχρι σήμερα. Να βλέπω τόσους ανθρώπους να είναι εκεί ειδικά για μένα. Η αίσθηση είναι μοναδική. Θα ήθελα να τους πω πως κι εγώ τους αγαπώ το ίδιο!

*Ευχαριστούμε τη συνάδελφο Ευγενία Λαγού για τη βοήθειά της να πραγματοποιηθεί η συνέντευξη με τον Κέβιν Μιραλάς.

Ξέρετε ότι…

***Με τη σύζυγό του, Κριστέλ Κανάς, είναι ζευγάρι από παιδιά.

***Το πρώτο τους παιδί, ένα αγοράκι, ο Χουάν, γεννήθηκε τον Ιούλιο του 2012 στην Αθήνα και το δέσιμό τους με τη χώρα μας είναι ξεχωριστό.

***Το ζεύγος Μιραλάς έχει ακόμη ένα παιδί, ένα κοριτσάκι, την Τζούλια.

***Δεν διατηρούν σπίτι στην Ελλάδα, αλλά είναι στα άμεσα σχέδιά τους να αποκτήσουν όταν σταματήσει το ποδόσφαιρο ο Κέβιν.

***Ο Κέβιν γνώρισε την Κριστέλ σε διακοπές που έκανε στο Βέλγιο.

***Η σύζυγός του είναι Βελγίδα στην καταγωγή, αλλά μεγάλωσε στο Κάλιαρι, πρωτεύουσα της Σαρδηνίας, εκεί διατηρούν επιχειρήσεις οι γονείς και πολλοί συγγενείς της.

***Λίγο καιρό μετά τη γνωριμία τους αρραβωνιάστηκαν, αφού ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος.

Λατρεύουν να μένουν στα νότια προάστια της Αθήνας, για να βρίσκονται κοντά στη θάλασσα.


Οι καλύτερες χρονιές του

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι η Αντβέρπ άφησε ελεύθερο τον Κέβιν Μιραλάς αναπτύχθηκαν σενάρια περί επιστροφής του στην Ελλάδα. Ο Βέλγος επιθετικός στα δύο χρόνια που έπαιξε στη χώρα μας έκανε τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του. Ειδικά η δεύτερη σεζόν του ήταν μαγική και η πιο παραγωγική σε όλη του την ποδοσφαιρική καριέρα, δείγμα του πόσο είχε ταιριάξει στον Ολυμπιακό και στον τρόπο παιχνιδιού του. Η σεζόν 2011-12, που παραμένει η κορυφαία της καριέρας του, ολοκληρώθηκε με 20 γκολ και οκτώ ασίστ.

Η αμέσως προηγούμενη με τον Ολυμπιακό είναι η μόνη που την πλησιάζει σε επιδόσεις. Δηλαδή την πρώτη του αγωνιστική περίοδο με την ερυθρόλευκη το 2010-11 ο Μιραλάς σκόραρε 14 φορές με τη φανέλα του Ολυμπιακού και είχε στο ενεργητικό του και πέντε ασίστ. Αυτές οι δύο χρονιές τού άνοιξαν και την πόρτα του κορυφαίου πρωταθλήματος της Ευρώπης, την Πρέμιερ Λιγκ. Με τον Ολυμπιακό έχει κατακτήσει τους μοναδικούς τίτλους της καριέρας του. Πήρε πρωτάθλημα το 2011 και το 2012 αλλά και το Κύπελλο Ελλάδας το 2012. Το μόνο που δεν κατάφερε με τον Ολυμπιακό ήταν να σκοράρει σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Σε κανένα ματς στην Ευρώπη δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα ο Κέβιν Μιραλάς.