Οι Γερμανοί δείχνουν τον τρόπο!

Η επανέναρξη της Bundesliga δείχνει τον δρόμο και στα άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. 

Οι Γερμανοί δείχνουν τον τρόπο!

Τους τελευταίους μήνες σχεδόν ολόκληρος ο πλανήτης βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Η πανδημία του κορονοϊού έμελλε να στιγματίσει τις ζωές μας και μαζί τον αθλητισμό. Ο ιός που έκανε την εμφάνισή του άλλαξε την καθημερινότητά μας και όπως είναι φυσιολογικό η όλη κατάσταση επηρέασε τον μεγάλο και πλούσιο κόσμο του ποδοσφαίρου και γενικότερα του αθλητισμού.

Πρωταθλήματα διακόπηκαν και προπονήσεις σταμάτησαν σχεδόν παντού. Η έξαρση του κορονοϊού ήταν πολύ γρήγορη με αποτέλεσμα τόσο τα κρούσματα όσο και οι νεκροί ανά τον κόσμο να αυξάνονται καθημερινά όλο και περισσότερο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα -όπως προαναφέραμε- το προσωρινό ή και οριστικό σε κάποιες περιπτώσεις… λουκέτο σε αρκετά πρωταθλήματα. Είναι ενδεικτικό πως το γαλλικό πρωτάθλημα, η Ligue 1, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, μπήκε στον… πάγο και μετά από κάποιες μέρες ελήφθη η απόφαση για οριστική διακοπή, κατεβάζοντας… ρολά για φέτος.

Δεν είναι μόνον η Γαλλία όμως. Η αβεβαιότητα παρέμενε και ακόμα παραμένει σε αρκετά μεγάλα πρωταθλήματα σχετικά με την επικείμενη επανέναρξη, φοβούμενες φυσικά οι ομοσπονδίες πώς θα κυλήσουν τα πράγματα και φυσικά την επικινδυνότητα της κατάστασης, θέλοντας να αποφύγουν μία νέα πιθανή διασπορά του ιού μέσω του συνωστισμού.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει ένα πρωτάθλημα το οποίο… τόλμησε πρώτο απ’ όλα τα μεγάλα στην Ευρώπη να στηθεί και πάλι στη σέντρα και να… φουλάρει ξανά τις μηχανές του, με στόχο να ολοκληρωθεί η σεζόν μέσα στο γήπεδο. Και φυσικά αυτό δεν είναι άλλο από το γερμανικό πρωτάθλημα, την Bundesliga. Οι Γερμανοί προχώρησαν στη μεγάλη απόφαση για επανέναρξη, την ώρα όπου άλλα πρωταθλήματα δεν γνώριζαν το τι μέλλει γενέσθαι ή αποφάσιζαν την οριστική διακοπή τους. Η Bundesliga λοιπόν έβαλε και πάλι μπροστά τις μηχανές της παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω του κορονοϊού, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο λίγο… οξυγόνο στο ποδοσφαιρικό κοινό του πλανήτη, που είχε μείνει χωρίς μπάλα περίπου δύο μήνες.

Οι αλλαγές σε σχέση με την προ κορονοϊού εποχή στην Bundesliga πολλές και μεγάλες, με πρώτη και κυριότερη την απουσία φιλάθλων στις εξέδρες των γηπέδων, καθώς τα παιχνίδια πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών. Όπως είναι λογικό η Bundesliga, ούσα η πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή λίγκα που πήρε την απόφαση ώστε να αρχίσει και πάλι το πρωτάθλημα, καλείται να επιβεβαιώσει τον τίτλο του πιο ασφαλούς πρωταθλήματος και να δείξει τον δρόμο και στα υπόλοιπα της Ευρώπης, πως με τα απαραίτητα μέτρα δηλαδή είναι εφικτό να αρχίσουν και πάλι οι αγώνες και να ολοκληρωθεί μέσα στο γήπεδο η φετινή σεζόν.

Και μετά το πέρας δύο αγωνιστικών από την επανέναρξη της Bundesliga θα έλεγε κανείς πως οι Γερμανοί τα έχουν καταφέρει αρκετά καλά. Έχοντας οπλιστεί με τα υπερβολικά για πολλούς αλλά απαραίτητα μέτρα, στο πλαίσιο του υγειονομικού πρωτοκόλλου, και ακολουθώντας όλες τις συμβουλές των ειδικών για την προστασία από την πανδημία, το γερμανικό πρωτάθλημα συνεχίζει κανονικά τη ροή του και αποδεικνύει πως με σωστή οργάνωση, θέληση και αποφασιστικότητα όλα μπορεί να συμβούν. Η Bundesliga λοιπόν αποτελεί τον οδηγό για όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, δίνοντάς τους το έναυσμα για… νέα σέντρα.