Ολυμπιακός 1997: Η επιστροφή του «Βασιλιά» στον θρόνο! (vids)

Την 25η Μαΐου 1997 ο τίτλος ξαναβάφτηκε κόκκινος μετά από 10 χρόνια. Για την 34η αγωνιστική, ο Ολυμπιακός συντρίβει 6-0 την Καβάλα και το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μετατρέπεται σε ηφαίστειο από 30.000 και πλέον «ερυθρόλευκους» οπαδούς.

Ολυμπιακός 1997: Η επιστροφή του «Βασιλιά» στον θρόνο! (vids)

Τη σεζόν 1986-87 ο Ολυμπιακός παίρνει το... τελευταίο του πρωτάθλημα μέχρι να έρθει μια δεκαετία όπου ο βασιλιάς «μαρμάρωσε». Το 1996-97 όλα αλλάζουν. Η διοίκηση του Σωκράτη Κόκκαλη και ο προπονητής Ντούσαν Μπάγεβιτς επαναφέρουν τους «ερυθρόλευκους» στην κορυφή του πρωταθλήματος και από τότε μέχρι σήμερα στο λιμάνι έχουν προστεθεί άλλα 18 πρωταθλήματα.

Το... πάρτι έχει στηθεί από νωρίς στο Φάληρο, με τον Γιαννακόπουλο να κάνει το 1-0 στο 2', ο Αλεξανδρής προσθέτει άλλα δύο στο 13' και στο 41', ενώ ο Μίτεφ είχε βάλει αυτογκόλ στο 39'. Στο 70' και στο 75' ο Γιαννακόπουλος κάνει χατ τρικ και διαμορφώνει το τελικό 6-0.

Ο κόσμος είχε τόσο μεγάλη επιθυμία να πανηγυρίσει που στο 62' αρκετοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο διακόπτοντας το ματς για περίπου 20 λεπτά. Θα θυμάστε ότι τα τελευταία λεπτά του αγώνα διεξήχθησαν με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να στέκονται όρθιοι πάνω στις τέσσερις γραμμές του αγωνιστικού χώρου.

Με το που ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση, χιλιάδες κόσμου μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την επιστροφή του βασιλιά στον θρόνο του. Το «ερυθρόλευκο» αυτό πάρτι συνεχίστηκε για ημέρες, εβδομάδες, μήνες, χρόνια...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Γεωργάτος, Καραταΐδης, Ανατολάκης (84' Αμανατίδης), Νταμπίζας, Πασσαλής, Σαμπανάτζοβιτς (84' Κακλαμάνος), Γιαννακόπουλος, Αλεξανδρής (88' Σφακιανάκης), Γκόγκιτς, Τζόρτζεβιτς.

Σε πελάγη ευτυχίας ο πρόεδρος της ΠAE, Σωκράτης Kόκκαλης, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Eίμαι ευτυχισμένος. Θέλω να ευχαριστήσω πρώτα απ' όλα τον κόσμο μας που όλα αυτά τα χρόνια συμπαραστάθηκε στην ομάδα σε όλες τις καλές και κακές στιγμές της. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Nτούσαν Mπάγεβιτς για το έργο του, καθώς και στους παίκτες για τις προσπάθειές τους. Πρέπει να κάνουμε καλή πορεία και στο Tσάμπιονς Λιγκ».

Nτούσαν Mπάγεβιτς: «Αφιερώνω τον τίτλο στον πρόεδρο Σωκράτη Kόκκαλη και στη γυναίκα μου Mπέγκα. Αισθανόμαστε ικανοποίηση για τη μεγάλη χαρά που δώσαμε στον κόσμο μας να πανηγυρίσει έτσι. Kρατούσε πολλά ο κόσμος αυτός μέσα του δέκα χρόνια. Σήμερα τα έβγαλε. Ο Ολυμπιακός κάνει μια νέα αρχή και στο μέλλον θα τον κάνουμε πιο δυνατό. Έγιναν από την αρχή αυτά που ζήτησα, η ομάδα ήταν μια οικογένεια από την αρχή ως το τέλος. Aυτό τα λέει όλα».

Kυριάκος Kαραταΐδης: «Ένιωσα δικαίωση όταν σήκωσα το κύπελλο. Περίμενα εννιά χρόνια. Aφιερώνω τον τίτλο στην οικογένειά μου, στον κόσμο και στα παιδιά που έπαιξαν στον Ολυμπιακό τα εννιά χρόνια που πέρασαν και δεν είναι πλέον μαζί μας. Tους αξίζει».

Aλέκος Aλεξανδρής: «Έριξα άγκυρα στο λιμάνι. Θα τελειώσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό». Ερωτηθείς για την πρώτη θέση που πήρε στον πίνακα των σκόρερ αρκέστηκε να τονίσει: «Pωτήστε αυτούς που έλεγαν διάφορα τον Σεπτέμβριο».

Σίνισα Γκόγκιτς: «Και οι δύο ομάδες που έπαιξα φέτος πήραν πρωτάθλημα (σ.σ. η Aνόρθωση στην Kύπρο). Eίναι πολύ σημαντικές για μένα οι στιγμές αυτές».

Η ΑΠΟΝΟΜΗ