Ολυμπιακός: Ο Μήτρογλου, τα 2,5 εκατ. και η Μαρσέιγ

Όπως γύρισαν ο Τοροσίδης και ο Αβραάμ στον Ολυμπιακό, αναμένεται να συμβεί το ίδιο και με τον Μανωλά, τον Σιόβα και τον Μήτρογλου. Τα δεδομένα για τον σπουδαίο Έλληνα διεθνή σέντερ-φορ. 

Ολυμπιακός: Ο Μήτρογλου, τα 2,5 εκατ. και η Μαρσέιγ

Όπως γύρισαν ο Τοροσίδης και ο Αβραάμ στον Ολυμπιακό, αναμένεται να συμβεί το ίδιο και με τον Κώστα Μανωλά, τον Δημήτρη Σιόβα και τον Κώστα Μήτρογλου. Θα ήθελαν όλοι τους να κλείσουν την καριέρα τους στο λιμάνι.

Όμως, δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα... Κι εξηγούμαστε: με αφορμή τα σενάρια που έχουν ξεκινήσει περί ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού για τον Μήτρογλου, ώστε να πλαισιώσει τον Ελ Αραμπί, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε δύο πράγματα. Όπως αναφέρουμε και σε άλλο σημείο του ρεπορτάζ, ο Μαρτίνς έχει πει στη διοίκηση ότι θέλει να κρατήσει του χρόνου τον Χασάν και η ΠΑΕ δεν σκοπεύει να του χαλάσει το χατίρι παρά τις όποιες αντιστάσεις της Μπράγκα στις πρώτες επαφές.

Δεύτερον, υπάρχει κάτι το οποίο θα πρέπει να ρίξουμε στο τραπέζι. Ο Μήτρογλου δεσμεύεται για ακόμη μία σεζόν με συμβόλαιο με τη Μαρσέιγ. Για την επόμενη χρονιά έχει να πάρει 2,5 εκατ. ευρώ καθαρά και δύσκολα θα τα αφήσει!

Μπορεί όσο περνάει ο καιρός να φεύγει από το μυαλό του η ιδέα τού να ψάξει για το τελευταίο «γερό» συμβόλαιο της καριέρας του (είναι στα 32 του πλέον), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει εύκολα και τα 2,5 εκατ. ευρώ της Μαρσέιγ.

Πάντα ανοιχτή η πόρτα του Μαρινάκη

Στη Γαλλία τον έμπλεξαν με τον Ολυμπιακό, επηρεασμένοι προφανώς από τα ελληνικά ρεπορτάζ, αλλά σύμφωνα με ρεπόρτερ της Μαρσέιγ συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες το ενδεχόμενο να μείνει τελικά στο «Βελοντρόμ» ως μία έξτρα λύση από τον πάγκο.

Έχουν ακουστεί πολλά, ότι μπορεί να του «σπάσουν» ακόμα και το συμβόλαιο, όμως στην περίπτωση που του ζητήσουν να λύσουν τη συνεργασία τους, ο Μήτρογλου θα κοιτάξει να πάρει όσο το δυνατόν το μεγαλύτερο μέρος του συμβολαίου του. Με λίγα λόγια, η Μαρσέιγ θα αποφασίσει για το μέλλον του «Γερμανού». Ο Μαρινάκης φυσικά και δεν θα του έκλεινε ποτέ την πόρτα.

Για όλα αυτά τα ελληνόπουλα που μάτωσαν την ερυθρόλευκα φανέλα πάντοτε είναι ανοιχτή η πόρτα της επιστροφής, όπως συνέβη με τους Τοροσίδη και Αβραάμ. Όμως, με βάση τα όσα πληροφορούμαστε για τον Χασάν, μοιάζει απίθανο το να συμβεί κάτι με τον Μήτρογλου τούτο το καλοκαίρι. Συν τοις άλλοις και ο Μαρτίνς έχει δει ότι την τρέχουσα σεζόν ο 32χρονος φορ είχε χαμηλές πτήσεις με τη φανέλα της Αϊντχόφεν, ενώ και η προηγούμενη σεζόν του στη Γαλατά δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.

Τον Χασάν θέλει ο Μαρτίνς. Και αυτόν προσπαθεί να κλείσει ο Ολυμπιακός. Αν δεν «κάτσει» του Χασάν (όλα δείχνουν ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή), πιθανότατα ένα από τα ονόματα που θα πέσουν στο τραπέζι να είναι και του Μήτρογλου. Και πάλι, όμως, θα πρέπει να απεμπλακεί από το βαρύ συμβόλαιο που έχει στη Μαρσέιγ, γεγονός που δεν είναι και τόσο εύκολο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο «Γερμανός» κάποια στιγμή θα γυρίσει για να κρεμάσει τα παπούτσια του. Όπως και οι Σιόβας, Μανωλάς... Απλώς είναι υποθετικά σενάρια όλα αυτά. Το... χειροπιαστό αφορά τον Χασάν. Ο Αιγύπτιος είναι η Νο 1 επιλογή του κόουτς και υπάρχει η αίσθηση (για να μην πούμε σιγουριά) ότι όλα θα πάνε καλά στο τέλος με την Μπράγκα...