Ολυμπιακός: Μεθοδικά και μυστικά για τον «αντι-Ποντένσε»

Πότε θα ήθελε ο Μαρτίνς τον αντικαταστάτη του Ποντένσε. Εξτρέμ που θα μπει με το «καλημέρα» στην ενδεκάδα θέλει ο Πορτογάλος, δίχως να στέκεται ιδιαίτερα στην ηλικία. Πάλι για Oνιεκούρου οι Τούρκοι και ο Κουρτ.

Ολυμπιακός: Μεθοδικά και μυστικά για τον «αντι-Ποντένσε»

Φουλάρει για τον εξτρέμ ο Ολυμπιακός. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει πει ποιους θέλει, έχει ενημερώσει σχετικά τον Φρανσουά Μοντέστο και ο σύλλογος κινείται μεθοδικά και κυρίως κάτω από άκρα μυστικότητα για να κάνει το χατίρι του προπονητή. Κύκλοι μάνατζερ υποστηρίζουν ότι ο Μαρτίνς δεν βιάζεται να τον έχει στον Ρέντη από τον... Ιούνιο.

Άλλωστε, οι στόχοι που έχουν εντοπιστεί δεν φέρεται να είναι από τη Γαλλία, όπου διεκόπη οριστικά το πρωτάθλημα, και κατά συνέπεια ο υποψήφιος εξτρέμ θα είχε τον χρόνο ακόμα και τώρα να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του και να ενσωματωθεί από τον επόμενο μήνα στον Ρέντη ενόψει της νέας σεζόν. Εκτιμάται ότι είναι παίκτες από πρωτάθλημα που θα επανεκκινήσει τις επόμενες μέρες. Άρα δεσμεύονται με συμβόλαιο και κατ’ επέκταση δεν μπορούν να ενσωματωθούν τον Ιούνιο στις προπονήσεις, γιατί θα έχουν υποχρεώσεις με τις ομάδες τους.

Αυτό που έχει ζητήσει για αρχή ο Μαρτίνς είναι ένας εξτρέμ που θα μπει με το «καλημέρα» στην ενδεκάδα, που θα πάρει κατευθείαν τη φανέλα του Ποντένσε και θα την «κρεμάσει» σπίτι του! Δεν στέκεται τόσο πολύ στην ηλικία. Σίγουρα το ιδανικότερο σενάριο για τον σύλλογο θα ήταν ένας ποδοσφαιριστής στην ηλικία του Ποντένσε, έτσι ώστε να έχει και μεταπωλητική αξία.

Όμως, δεν του... κακόπεσε ο Σουντανί, ούτε φυσικά και ο πολύς Βαλμπουενά που έτρεξε ο Ολυμπιακός να του ανανεώσει το συμβόλαιο από τον Φεβρουάριο! Αυτήν τη στιγμή δεν έχει διαρρεύσει το παραμικρό. Ούτε ονόματα ούτε από ποιο πρωτάθλημα προέρχονται οι εξτρέμ που έχει προτείνει ο Μαρτίνς. Και το γεγονός ότι δεν έχει διαρρεύσει το παραμικρό αναδεικνύει και το πόσο μυστικά και προσεκτικά κινούνται οι «ερυθρόλευκοι» έτσι ώστε να «αρπάξουν» τον «αντι-Ποντένσε» κάτω από τη μύτη κι άλλων «μνηστήρων».

Πάλι για Oνιεκούρου οι Τούρκοι

Ο Χένρι Ονιεκούρου, που παίζει δανεικός στη Γαλατά από τη Μονακό και έκανε θραύση φέτος στο τουρκικό πρωτάθλημα, είναι σύμφωνα με τους Τούρκους ένας σοβαρός υποψήφιος μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού! Από την ΠΑΕ δεν επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο πάντως.

Ωστόσο, οι γείτονες επιμένουν ότι η Γαλατά, που προσπαθεί από τώρα να έρθει σε συμφωνία με τη Μονακό για την ανανέωση του δανεισμού του, έχει έναν σοβαρό ανταγωνιστή και αυτός δεν είναι άλλος από τον Ολυμπιακό. Αυτό τουλάχιστον έχει μεταφέρει στη Γαλατά η ομάδα του Μόντε Κάρλο. Κατά πόσο ισχύει ή όχι θα φανεί στο εγγύς μέλλον. Πάντως, είναι ένας ποδοσφαιριστής που όπως έχουμε γράψει και τις προηγούμενες μέρες ταιριάζει γάντι στα αγωνιστικά «θέλω» του Μαρτίνς.

Ο 22χρονος Νιγηριανός εξτρέμ έχει όλο το «πακέτο» για να αποτελέσει μία από τις βασικές μονάδες του Ολυμπιακού την επόμενη σεζόν, αν και εφόσον είναι εκείνος ο «εκλεκτός». Είναι δεξιοπόδαρος, του αρέσει περισσότερο να κινείται στα αριστερά με ανάποδο πόδι και είναι περισσότερο δημιουργός παρά εκτελεστής.

Αυτό έδειξε φέτος στη Γαλατά. Οι 3 ασίστ είναι... παραπλανητικό νούμερο, καθώς οι συμπαίκτες του τον «πρόδωσαν» αρκετές φορές στις πάσες «πάρε – βάλε» που τους έδωσε. Για την ώρα, ωστόσο, ο Ονιεκούρου είναι ένα σενάριο προερχόμενο από Τουρκία και Γαλλία. Δεν υπάρχει κάτι άλλο πιο ουσιαστικό να αναφέρουμε πάνω στη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς και από το περιβάλλον του παίκτη δεν λένε το παραμικρό για το μέλλον του.

Δεν ξεγράφεται ο Κουρτ

Όσο ο Γιοάν Κουρτ, που μένει ελεύθερος από την Μπρεστ, δεν υπογράφει πουθενά αλλού, πάντοτε θα υπάρχει στη λίστα του Ολυμπιακού και μάλιστα σε σχετικά ψηλή θέση. Φυσικά υπάρχουν πιο ψηλά άλλοι εξτρέμ από τον 30χρονο Γάλλο, αλλά επειδή ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είναι ένας παίκτης που φέρεται να αρέσει στον Φρανσουά Μοντέστο, δεν μπορεί να τον ξεγράψει κανείς. Είναι μία από τις περιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν για τους «ερυθρόλευκους», αν και εφόσον δεν του «κάτσουν» κάποιες άλλες.