Όταν η Μίλαν διέσυρε τη Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ (vid)

Πέρασαν 26 χρόνια από το ιστορικό 4-0 της Μίλαν απέναντι στη Μπαρτσελόνα του Γιόχαν Κρόιφ, στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, που είχε διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ.

Όταν η Μίλαν διέσυρε τη Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ (vid)

Οι Ιταλοί μετέτρεψαν τον τελικό σε περίπατο, με γκολ των Μασάρο (2), Σαβίσεβιτς και Ντεσαγί.

Με τη Μίλαν, εκτός των σκόρερ, αγωνίζονται οι Μπόμπαν και Μαλντίνι ενώ με την Μπαρτσελόνα οι Στόιτσκοφ, Ρομάριο και Κούμαν, που είναι πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης!

Η ΕΡΤ καλύπτει τον αγώνα και στη σκηνοθεσία είναι ο Κώστας Περπερίδης και ο Γιάννης Ντατσόπουλος, ενώ στο μικρόφωνο ο Μανώλης Μαυρομμάτης.

Θα χρειαστεί να περάσουν 9 ολόκληρα χρόνια για να ξανακερδίσει η Μίλαν τον τίτλο (Μίλαν - Γιουβέντους 2-1 στα πέναλτι στον ''ιταλικό'' τελικό του Ολντ Τράφορντ).

Ο Μασάρο σκόραρε δυο φορές στο πρώτο μέρος από ασίστ των Σαβίτσεβιτς και Ντοναντόνι, ο Σαβίτσεβιτς έγραψε το 3-0 με εκπληκτικό λόμπα στο 47' ενώ ο Ντεσαγί ήταν εκείνος που με άψογο πλασέ στο 58', σφράγισε τον θρίαμβο των "ροσονέρι".

Μάλιστα, ο Γάλλος διεθνής στόπερ έγινε ο πρώτος παίκτης που κατέκτησε δύο Champions League σε δύο σερί σεζόν με διαφορετικές ομάδες, αφού έναν χρόνο νωρίτερα είχε πανηγυρίσει το τρόπαιο απέναντι στην Μίλαν ως παίκτης της Μαρσέιγ στον τελικό του Μονάχου (1-0 επικράτησαν οι Μασσαλοί του τότε προέδρου Ταπί).

Διαιτητής: Φίλιπ Ντον

Μίλαν - Μπαρτσελόνα 4-0 (22', 45' Μασάρο, 47' Σαβίτσεβιτς, 58' Ντεσαγί)

ΜΙΛΑΝ: Ρόσι, Τασότι, Πανούτσι, Αλμπερτίνι, Γκάλι, Μαλντίνι (83' Νάβα), Ντοναντόνι, Ντεσαγί, Μπόμπαν, Σαβίτσεβιτς, Μασάρο

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Θουμπιθαρέτα, Φερέρ, Γκουαρντιόλα, Κούμαν, Ναδάλ, Μπακέρο, Σέρχι (72' Εστεμπαράν), Στόιτσκοφ, Αμόρ, Ρομάριο, Μπεγκιριστάιν (52' Εουσέμπιο)