Ο Πέδρο Μαρτίνς σε τηλεδιάσκεψη για την αντιμετώπιση των φόβων της κρίσης

Ο Πέδρο Μαρτίνς μαζί με ακόμα δύο Πορτογάλους προπονητές συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη για την αντιμετώπιση των φόβων των ποδοσφαιριστών και των προπονητών. Τι λέει για το βάρος των παικτών του Ολυμπιακού.

Ο Πέδρο Μαρτίνς σε τηλεδιάσκεψη για την αντιμετώπιση των φόβων της κρίσης

Σε τηλεδιάσκεψη με άλλους δύο προπονητές συμμετείχε ο Πέδρο Μαρτίνς. Συγκεκριμένα σε αυτή εκτός από τον προπονητή του Ολυμπιακού μίλησε ο προπονητής της Βενεζεούλας, Ζοσέ Πεσέιρο και ο προπονητής της Βιτόρια Σετουμπάλ Χούλιο Βελάθκεθ. Το θέμα της κουβέντας τους είχε να κάνει με τους φόβους των ποδοσφαιριστών λόγω του κορονοϊού.

«Ο καθένας αποδέχεται την κατάσταση με διαφορετικό τρόπο», είπε αρχικά ο Ζοσέ Πεσέιρο, ο οποίος έφερε ως παράδειγμα τρεις ποδοσφαιριστές της Βενεζουέλας που λόγω της πανδημίας δεν κατάφεραν να δουν τη γέννηση των παιδιών τους.

Ο Πέδρο Μαρτίνς από την πλευρά του στάθηκε στην τομέα της ψυχολογίας που είναι πολύ σημαντικός για τα αποδυτήρια. «Μερικοί αντιμετωπίζουν καλά την κατάσταση, αλλά με κάποιους άλλους πρέπει να μιλάμε περισσότερο και με άλλους λιγότερο», είπε ο Πέδρο Μαρτίνς και αναφερόμενος στα μέτρα που πάρθηκαν τόνισε: «Με αυτά τα μέτρα οι ποδοσφαιριστές έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη στη νέα πραγματικότητα».

Ο Ζοσέ Πεσέιρο από την πλευρά του τόνισε: «Κάθε ποδοσφαιριστής έχει διαφορετική ψυχική δύναμη. Ξέρει ότι στο σπίτι έχει την οικογένεια του, τους γονείς του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια της κουβέντας τους ο Πέδρο Μαρτίνς επισήμανε: «Μετά από έξι εβδομάδες πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην προσαρμογή ώστε να γυρίσουν ξανά όλοι σταδιακά. Έμειναν στο σπίτι δύο φορές περισσότερο απ' ότι μένουν στις διακοπές τους. Παρόλα αυτά γύρισαν όλοι με το ίδιο βάρος που είχαν όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο», είπε ο 49χρονος τεχνικός βγάζοντας το καπέλο στους ποδοσφαιριστές του για τη δουλειά που έκαναν όλο αυτό το διάστημα.

«Όταν θα ξεκινήσει ξανά το ποδόσφαιρο οι ποδοσφαιριστές δεν θα θυμούνται πλέον αυτόν τον παράγοντα, θα είναι ανταγωνιστικοί και θα θέλουν να κερδίσουν. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης δεν υπάρχει ο ιός στο μυαλό τους», είπε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος προπονητής.

Ο Πεσέιρο από την άλλη επισήμανε ότι «το ποδόσφαιρο πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας. Είναι σημαντικό όπως είναι οι γιατροί και οι νοσοκόμες. Είναι τόσο απαραίτητο για την υγεία των ανθρώπων όσο οι γιατροί», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πέδρο Μαρτίνς από την πλευρά του πάνω σε αυτό το θέμα είπε ότι «το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έχει μεγάλη δυναμική στην κοινωνία. Ο πληθυσμός χρειάζεται το ποδόσφαιρο για να ξεφεύγει από την καθημερινότητα του», ήταν τα λόγια του προπονητή του Ολυμπιακού και συνέχισε: «Τώρα υπάρχει περισσότερη συζήτηση για το ποδόσφαιρο από ποτέ. Είναι κάτι το φανταστικό», υπογράμμισε.

Με αυτή την άποψη συμφώνησε και ο Χούλιο Βελάθκεθ, ο οποίος είπε: «Είναι ένας τρόπος διαφυγής για τον πληθυσμό και μπορεί να βοηθήσει. Η υγεία, όμως, είναι πάνω απ' όλα», ήταν τα λόγια του.

*Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα es.besoccer.com