ΠΣΑΠ: Αρνήθηκε την πρότασης της Super League για «ψαλίδι» - Η ανακοίνωση

Οι εκπρόσωποι του ΠΣΑΠ μετέφεραν στην Super League πως δεν δέχονται τις προτάσεις τους για "ψαλίδι" στις αποδοχές. Σε διαπραγματεύσεις κατά μόνας οι ομάδες με τους ποδοσφαιριστές.

ΠΣΑΠ: Αρνήθηκε την πρότασης της Super League για «ψαλίδι» - Η ανακοίνωση

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη μεταξύ των εκπροσώπων του ΠΣΑΣ και εκείνων της Superleague ως συνέχεια της πρότασης που είχε γίνει από την διοργανώτρια στους ποδοσφαιριστές για περικοπές από 25 έως 33% αναλόγως με το αν θα ξεκινήσει ή όχι το ποδόσφαιρο.

Οι ποδοσφαιριστές αποφάσισαν ομόφωνα να αρνηθούν την πρόταση της Λίγκας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως δεν προχώρησαν σε κάποια αντιπρόταση και πως θα διαπραγματευτεί η κάθε ομάδα με τους παίκτες της ξεχωριστά.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ:

O ΠΣΑΠ, αφού αξιολόγησε με κάθε σοβαρότητα και υπευθυνότητα τις προτάσεις της Super League, κατέληξε να μην τις αποδεχθεί. Η θέση του ΠΣΑΠ να μην αποδεχθεί μια μείωση πραγματικού ποσοστού 83% επί των δόσεων του συμβολαίου κάθε ποδοσφαιριστή για την περίοδο Μάρτιος – Ιούνιος 2020 δεν ήταν βιαστική ούτε και αβασάνιστη αλλά αποτέλεσε προϊόν πολλών τηλεδιασκέψεων του Συνδέσμου με τους αρχηγούς των ομάδων των ΠΑΕ της Super League.

Στις επαφές αυτές ακούσθηκαν και εκτιμήθηκαν όλες οι απόψεις, καθώς και αναλύθηκαν και αποκωδικοποιήθηκαν όλα τα κρίσιμα σημεία. Κοινή και τελική κατάληξη αποτέλεσε η επιλογή των ποδοσφαιριστών κάθε ΠΑΕ να συζητήσουν και διαπραγματευθούν με τους εκπροσώπους της ΠΑΕ για τη δυνατότητα ή μη υλοποίησης μειώσεων επί των αποδοχών τους.

Η λύση αυτή κατέληξε να είναι η ασφαλέστερη, η πιο πρόσφορη αλλά και η πιο συμβατή με τις σχετικές οδηγίες της FIFA. Τυχόν υιοθέτηση άλλης λύσης αποδείχθηκε αδύνατη.

Πράγματι, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι οι 480 περίπου ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα της Super League αποτελούν 480 διαφορετικές περιπτώσεις με διαφορετικά ανά ποδοσφαιριστή δεδομένα (όπως διάρκεια ή/και ποσό δόσεων συμβολαίου, κ.λπ.) και αν συνεκτιμήσει κανείς ότι κάθε ΠΑΕ αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση με εξίσου διαφορετικά δεδομένα (όπως οικονομικά στοιχεία, συνέπεια στην τήρηση των υποχρεώσεων της, κ.λπ.), θα κατανοήσει με μεγάλη ευκολία τη σοβαρή και υπεύθυνη θέση του ΠΣΑΠ και των μελών του.

Ο ΠΣΑΠ θα είναι πάντα στις επάλξεις, θα συνεχίσει να διεκδικεί το συλλογικό συμφέρον των μελών του και να αναζητά την πιο ειλικρινή, κατάλληλη και ασφαλή λύση, πάντοτε για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας