Ολυμπιακός: Το παλεύει για Κουρτ, στη… γωνία για Γκιουμούς

Ανεβαίνει συνεχώς ο Γιοάν Κουρτ, που μένει ελεύθερος από την Μπρεστ. Σφήνα της Μαρσέιγ βάζει δύσκολα στον Ολυμπιακό. Οι Τούρκοι στέλνουν τον Σινάν Γκιουμούς της Τζένοα. Ποια τα δεδομένα και η… κόντρα με τη Φενέρμπαχτσε για τον 26χρονο εξτρέμ.

Ολυμπιακός: Το παλεύει για Κουρτ, στη… γωνία για Γκιουμούς

Είναι ξεκάθαρη η πρόθεση του Ολυμπιακού να ενισχύσει τα άκρα του. Και ο Πέδρο Μαρτίνς εκεί έχει ρίξει όλο του το βάρος, ζητώντας να «γεμίσουν» τα «φτερά» του. Οι Πειραιώτες έχουν δημιουργήσει μία μεγάλη λίστα με ποδοσφαιριστές που έχουν ξεχωρίσει, με τα δεδομένα ωστόσο να αλλάζουν συνεχώς. Αυτή τη στιγμή πιο ψηλά σε αυτή τη λίστα του Ολυμπιακού φέρεται να βρίσκεται ο Γιοάν Κουρτ.

Η συγκεκριμένη περίπτωση έχει προκριθεί από τον Φρανσουά Μοντέστο, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τη γαλλική αγορά και τα τελευταία χρόνια δεν έχουν γίνει και λίγες μεταγραφές από εκεί. Ο Κορσικανός είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον Πέδρο Μαρτίνς, ενώ το γεγονός πως βρίσκεται στην Ελλάδα έχει κάνει πολύ πιο εύκολα τα πράγματα.

Οι δύο άνδρες άλλωστε διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις και ο Κουρτ αυτή τη στιγμή έχει πάρει κεφάλι. Δεν είναι ο μοναδικός, ωστόσο, τον οποίο κοιτάζει ο Ολυμπιακός. Από την Τουρκία προέκυψε ακόμη ένα όνομα για την ενίσχυση των άκρων. Ο λόγος για τον Σινάν Γκιουμούς, ο οποίος ανήκει στην Τζένοα. Πάμε, όμως, να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά για να δούμε πού βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι δύο περιπτώσεις. Πρόκειται για δύο ονόματα που βρίσκονται στη μεταγραφική λίστα των Πειραιωτών.

Με τις ευλογίες του Μοντέστο

Ας ξεκινήσουμε με την περίπτωση του Γιοάν Κουρτ, ο οποίος είναι προϊόν του τμήματος σκάουτινγκ του Ολυμπιακού. Η συγκεκριμένη περίπτωση συνδέεται με τον Φρανσουά Μοντέστο που, όπως προαναφέραμε, είναι άριστος γνώστης της γαλλικής αγοράς και μαζί με τον Ζοσέ Ανιγκό είναι δύο άνθρωποι που θα έχουν σημαντικό ρόλο και αυτό το καλοκαίρι στις μεταγραφές του Ολυμπιακού. Ο Κουρτ θεωρητικά μοιάζει να είναι μία απλή ιστορία. ‘Ισως και να είναι έτσι, διότι τα οικονομικά δεδομένα δεν είναι υψηλά.

Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής μένει ελεύθερος από την Μπρεστ, ενώ προέρχεται από μία αρκετά καλή σεζόν στο Σαμπιονά. Μέχρι εδώ όλα μοιάζουν ιδανικά για τον Ολυμπιακό, προκειμένου να εντάξει τον ποδοσφαιριστή στο ρόστερ του. Η καλή απόδοση που είχε με τη φανέλα της Μπρεστ ωστόσο δεν έχει αφήσει αδιάφορες τις υπόλοιπες ομάδες του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Θυμίζουμε πως με κυβερνητική απόφαση το πρωτάθλημα δεν θα συνεχιστεί στη Γαλλία. Αυτό σημαίνει πως ήδη οι σύλλογοι έχουν ξεκινήσει τον προγραμματισμό τους για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αντίπαλος του Ολυμπιακού είναι τα νέα οικονομικά δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στο ποδόσφαιρο λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει πως αρκετές ομάδες στρέφονται σε προσιτές λύσεις και ειδικά σε ποδοσφαιριστές που μένουν ελεύθεροι.

Εμπόδιο από τη Μαρσέιγ

Ο Κουρτ, λοιπόν, θεωρείται μία από τις εκπλήξεις του φετινού Σαμπιονά, με αποτέλεσμα να είναι ένας ποδοσφαιριστής που ήδη έχει τραβήξει το ενδιαφέρον και άλλων συλλόγων της Γαλλίας. Οι πληροφορίες που έρχονται από τη Γαλλία θέλουν τη Μαρσέιγ να έχει βάλει στο… μάτι τον ποδοσφαιριστή που είναι στη λίστα του Ολυμπιακού. Εάν πράγματι η ομάδα της Μασσαλίας κάνει κίνηση για τον 30χρονο ακραίο, τότε τα πράγματα θα γίνουν αρκετά δύσκολα για τους «ερυθρόλευκους».

Εκτός από τη Μαρσέιγ, και η Ναντ φέρεται να βρίσκεται στο… κόλπο για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή, ο οποίος μένει ελεύθερος από την Μπρεστ. Φυσικά, όμως, και η ομάδα στην οποία ανήκει ακόμη θα του κάνει πρόταση για να τον κρατήσει στο ρόστερ της. Οι χθεσινές πληροφορίες από τη Γαλλία ήθελαν την Μπρεστ να σκοπεύει να κρατήσει τον ποδοσφαιριστή στην ομάδα της. Βέβαια, εδώ μπαίνει στη μέση το δέλεαρ της συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο Ολυμπιακός το προσφέρει αυτό στον ποδοσφαιριστή. Ο Κουρτ είναι μία καλή λύση για να γεμίσει τα «φτερά» της η ομάδα του Πειραιά.

Στο προσκήνιο και ο Σινάν

Όπως προαναφέραμε, ο Γάλλος δεν είναι ο μοναδικός που βρίσκεται στη λίστα του Ολυμπιακού για την ενίσχυση των άκρων του. Από την Τουρκία προέκυψε χθες το όνομα του Σινάν Γκιουμούς. Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής, που έχει γεννηθεί στη Γερμανία, ανήκει στην Τζένοα και έχει δοθεί δανεικός στην Αντάλιασπορ. Ο Γκιουμούς στην Ιταλία δεν κατάφερε να «πιάσει» και πλέον ο ίδιος σκέφτεται την αποχώρησή του από την ομάδα της Γένοβας.

Μόλις τον Ιανουάριο δόθηκε δανεικός στην Αντάλιασπορ και σε ελάχιστα ματς που έπαιξε μέχρι τη διακοπή της τουρκικής Λίγκας κατάφερε να πετύχει τρία γκολ και να έχει μία ασίστ. Κάπως έτσι έχει προκύψει και η φημολογία για το μέλλον του ποδοσφαιριστή. Ο Ολυμπιακός φέρεται να είναι μία από τις ομάδες που ασχολείται με τον Γκιουμούς, ο οποίος έχει γαλουχηθεί ποδοσφαιρικά στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη Στουτγκάρδη, από την οποία και τον απέκτησε η Γαλατασαράι. Στη Γαλατά έμεινε πέντε χρόνια, αλλά ήρθε σε σύγκρουση με τους οπαδούς της και έφυγε από την ομάδα προτιμώντας να κάνει το παραπάνω βήμα στην καριέρα του και να μετακομίσει στην Ιταλία και την Τζένοα.

Πίεση από τη Φενέρ

Οι Τούρκοι μπορεί να έχουν βάλει γερά στο κόλπο τον Ολυμπιακό, αλλά τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά. Εκείνο που αναφέρουν στην Πόλη είναι πως η Φενέρμπαχτσε είναι η ομάδα που βρίσκεται κοντά στην απόκτησή του. Τα «καναρίνια» βρίσκονται σε επαφές με την Τζένοα προκειμένου να πάρουν τον ποδοσφαιριστή ακόμα και με δανεισμό. Σύμφωνα με τους Τούρκους, η «Φενέρ» θα είχε τελειώσει τη μεταγραφή τού Γκιουμούς αν δεν είχε εμπλακεί στην υπόθεση ο Ολυμπιακός. Το μεγάλο δίλημμα του ποδοσφαιριστή έχει να κάνει με τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Πειραιά τού προσφέρει την προοπτική να παίξει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Αυτό από μόνο του μοιάζει να είναι δέλεαρ για τον ποδοσφαιριστή, για τον οποίο οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως ξέρει για τον Ολυμπιακό και δεν είναι αρνητικός. Από την άλλη τον προβληματίζει το γεγονός πως στο τουρκικό πρωτάθλημα έχει κάνει τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του.

Δεν πέτυχε ούτε το… πείραμα της Τζένοα και τον φοβίζει να έρθει να παίξει στην Ελλάδα. Φυσικά η προοπτική του Τσάμπιονς Λιγκ είναι κάτι που το έχει στο μυαλό του ο ποδοσφαιριστής, αλλά ζυγίζει πολύ το γεγονός πως δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στην Ιταλία και να παίξει στην Τζένοα. Μάλιστα ήταν μία μεταγραφή που ήθελε πολύ να την κάνει και τελικά δεν κατάφερε να παίξει.