ΕΠΣ Πειραιά: Στο λιμάνι δείχνουν τον τρόπο!

Ο Γιάννης Κατσαρός γράφει για την προσπάθεια της ΕΠΣ Πειραιά να προστατεύσει τα σωματεία της. Τη «μάχη» των ερασιτεχνικών ομάδων και την απόφαση-κωμωδία της ΕΠΟ. 

ΕΠΣ Πειραιά: Στο λιμάνι δείχνουν τον τρόπο!

Δεν αμφισβητεί κανείς πως η απόφαση της ΕΠΟ να βάλει τέλος στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ήταν η πιο λογική που θα μπορούσε να πάρει. Τόσο στη στήλη του «ΦΩΤΟΣ» όσο και στο fosonline.gr είχαμε αραδιάσει τα θετικά της οριστικής ματαίωσης, με την ομοσπονδία να πράττει σκεπτόμενη τα προβλήματα που θα αντιμετώπιζαν τα σωματεία και οι αθλητές.

Ωστόσο, μέσα σε όλα ήρθε και η απόφαση να στέψει Κυπελλούχους μέσω… κλήρωσης, με την πρόφαση ότι δεν είναι εφικτό να διεξαχθούν αγώνες. Και κάπου εκεί ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων από τις διοικήσεις και τους ποδοσφαιριστές των ομάδων που διεκδικούσαν τον συγκεκριμένο τίτλο. Οι «φωνές» και οι επίσημες ανακοινώσεις των συλλόγων πέρασαν… σχεδόν απαρατήρητες.

Και λέμε «σχεδόν», αφού μπορεί στην ΕΠΟ να μην… ίδρωσε το αυτί κανενός που ομάδες θα παίξουν έναν τίτλο «κορόνα ή γράμματα» (λες και είναι τυχερό παιχνίδι), αλλά έβαλε σε σκέψεις τις ποδοσφαιρικές Ενώσεις. Με αυτή του Πειραιά μάλιστα να κάνει το αυτονόητο: αντέδρασε επίσημα και στάθηκε στο πλευρό των σωματείων της.

Η ΕΠΣ Πειραιά, αφού πραγματοποίησε συμβούλιο -στο οποίο μεταξύ άλλων θα ζητήσει επιχορηγήσεις για τις ομάδες της-, έστειλε έγγραφο στην ομοσπονδία με το οποίο ζητάει ο τελικός να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο. Σαν ένα παιχνίδι πριν από την έναρξη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Αυτό δηλαδή που ζητούσαν εξαρχής οι πρωταγωνιστές.

Με λίγα λόγια, διεκδικεί τα αυτονόητα για να προστατεύσει το προϊόν της, αυτό που, όπως όλα δείχνουν, δεν θα είναι ίδιο μετά την πανδημία του κορονοϊού. Αν πριν από την εξάπλωση του ιού οι ομάδες αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα, τώρα ήρθε η ώρα να «πολεμήσουν» με κάθε τρόπο για την επιβίωσή τους.

Και σε αυτό πρέπει να έχουν έναν σύμμαχο. Αυτές του λιμανιού τον βρήκαν στο πρόσωπο της ΕΠΣΠ. Τα αγαθά κόποις κτώνται. Με τα νέα δεδομένα, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται βοήθεια και η πολιτεία οφείλει να ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα πριν να είναι πολύ αργά!