Ασταμάτητα για Ομάρ και Γαλατά

Καθημερινές αναφορές στην Τουρκία στο γερό «μπάσιμο» της Γαλατά για τον Ομάρ Ελαμπντελαουί

Ασταμάτητα για Ομάρ και Γαλατά

Διαρκώς αναφέρουν το «φλερτ» της Γαλατά με τον Ομάρ Ελαμπντελαουί στην Τουρκία και το βράδυ του Σαββάτου (2/5) υπήρξαν νέα δημοσιεύματα σχετικά με τη συγκεκριμένη μεταγραφική υπόθεση.

Ο Νορβηγός άσος που μένει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό στο τέλος του επόμενου μήνα - αλλά μπορεί να υπάρξει κάποια παράταση λόγω των αποφάσεων της FIFA για μετάθεση και των συμβολαίων που λήγουν τον Ιούνιο - απασχολεί πολύ σοβαρά την τουρκική ομάδα, η οποία πράγματι φαίνεται να είναι διατεθειμένη να του προσφέρει ποσό ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για κάθε χρόνο συνεργασίας.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν διάφορες πηγές από Ελλάδα και Τουρκία, αλλά εμπλέκονται και άλλα σενάρια που έχουν να κάνουν με «σφήνα» και της Φενέρ. Με διάφορες «καραμπόλες» που έχουν να κάνουν και με τον Χιλιανό Μαουρίτσιο Ίσλα, το συμβόλαιο του οποίου λήγει επίσης το καλοκαίρι, με την Φενέρ να ψάχνει τον αντικαταστάτη του.

Από την Τουρκία, πάντως, το σοβαρό ενδιαφέρον είναι αυτό της Γαλατά. Θέλει να βρει παίκτη για τη θέση του Μαριάνο που αποχωρεί μετά από τρία χρόνια παρουσίας και έχει φτάσει πλέον τα 34.

Ο Ομάρ θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό, όπως τον θέλει και ο Μαρτίνς που από καιρό, πάντως, είναι προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο. Ξέροντας από πολύ νωρίς στη φετινή σεζόν ότι ο Νορβηγός είχε αρκετές προτάσεις, κάτι που άλλωστε είχε δηλώσει και δημοσίως ο Πορτογάλος προπονητής. Πριν καν την χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Αν η Γαλατά φτάσει πράγματι στο 1,5 εκ. τότε το οικονομικό δέλεαρ είναι μεγάλο για έναν παίκτη που πάντως έχει απόλυτη ικανοποίηση τόσο από τον Ολυμπιακό όσο και από τα έξι χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα. Κι αυτό ίσως παίξει τελικά το ρόλο του. Άλλωστε όπως πολλές φορές έχουμε αναλύσει, ο Ελαμπντελαουί δείχνει πρόθυμος να φύγει από τον Ολυμπιακό μόνο για την Αγγλία ή για ένα πράγματι πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Και η Τουρκία, όσο ψηλά κι αν φτάνουν οι οικονομικές προσφορές, συνεχίζει να μην είναι προτεραιότητά του.