«Πειράματα» της FIFA με το καλαντάρι

Ο αντιπρόεδρος της παγκόσμιας συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Βίκτορ Μονταλιάνι, προανήγγειλε αλλαγές στο ποδόσφαιρο λόγω του κορονοϊού.

«Πειράματα» της FIFA με το καλαντάρι

Η πανδημία του κορονοϊού προκάλεσε τεράστια αναστάτωση στη διεξαγωγή των αθλητικών διοργανώσεων, διεθνών και εγχώριων, με τη διακοπή της αθλητικής δραστηριότητας.

Η παγκόσμια συνομοσπονδία ποδοσφαίρου προσπαθεί να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση, επιχειρώντας να αναδιαρθρώσει το καλαντάρι της. Είναι πολύ πιθανό όμως να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση και αναστάτωση στην κοινότητα του ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρόεδρος της CONCACAF και αντιπρόεδρος της FIFA, Βίκτορ Μονταλιάνι, στόχος είναι να επανασχεδιάσουν το ποδόσφαιρο ακόμα και αν χρειαστεί να διαμορφώσουν με τέτοιο τρόπο το καλαντάρι ώστε κάθε χρονιά να είναι και μία σεζόν.

«Έχουμε ήδη αρχίσει να σκεφτόμαστε πώς να φτιάξουμε ένα νέο καλαντάρι το 2024. Σκεφτόμαστε πιθανούς τρόπους πώς να ξαναφτιάξουμε το ποδόσφαιρο, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε όλο τον κόσμο, να βελτιώσουμε τα πράγματα στις ημερομηνίες. Είναι μια συζήτηση που πρέπει να γίνει με τις ομοσπονδίες.

Έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε αυτό, γιατί το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο και τότε θα είναι μια επιλογή για να το δοκιμάσουμε.

Ήδη εδώ στην Αμερική παίζουμε με αυτόν τον τρόπο, με το καλαντάρι ουσιαστικά να είναι σε ένα έτος και αυτό θα μπορούσε να είναι η λύση για την Ευρώπη και την Αφρική.

Είναι όμως κάτι που πρέπει να συζητηθεί. Είναι κάτι που πρέπει να δούμε, ίσως είναι μια λύση για τα δύο επόμενο χρόνια και για τον χειμώνα που θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο».